Volkswagnov oblak

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 8. 10. 2018 05:53:00, Kategorija: Avto tech

Volkswagen in Microsoft bosta skupaj razvila oblak Automotive Cloud.

Volkswagnov oblak

Kot velik industrijski oblak bo obsegal vse Volkswagnove digitalne storitve in mobilnostne ponudbe v prihodnosti. Sklenitev ustreznega dogovora med Volkswagnom in Microsoftom je nadzorni svet družbe Volkswagen AG potrdil 28. septembra 2018. Volkswagen tako s polno paro nadaljuje svojo digitalno transformacijo. Z Microsoftom kot strateškim partnerjem je Volkswagen naredil odločilen korak za preobrazbo v ponudnika mobilnosti s popolnoma povezanim voznim parkom in digitalnim ekosistemom Volkswagen We.

Storitve v avtomobilu in platforma na osnovi Microsoftove tehnologije
Od leta 2020 naprej bo na trg vsako leto prišlo več kot 5 milijonov novih vozil znamke Volkswagen, ki bodo popolnoma povezana in s tem del tako imenovanega Interneta stvari (angl. Internet of Things oz. IoT) v oblaku. Globokosežno partnerstvo med obema podjetjema tvori osnovo za združitev Microsoftovega globalnega znanja o oblakih z izkušnjami Volkswagna kot avtomobilskega podjetja z globalno prisotnostjo na trgu.

Partnerja bosta skupaj oblikovala tehnološko osnovo za obširen oblak Automotive Cloud. V prihodnje bodo vse storitve v vozilih znamke Volkswagen kot tudi enotna koncernska digitalna arhitektura na osnovi oblaka, imenovana One Digital Platform (ODP), zasnovane na Microsoftovi oblačni platformi Azure, in uporabljene bodo platformske storitve, kot je Azure IoT Edge. Tako bo tehnično okolje bistveno poenostavljeno.

Volkswagen bo z oblakom Volkswagen Automotive Cloud bistveno optimiziral povezavo med vozilom, platformo, ki temelji na oblaku, in na stranke usmerjenimi storitvami vseh znamk, kot je na primer ekosistem Volkswagen We.

Z vzpostavitvijo oblaka Volkswagen Automotive Cloud bo Volkswagen v prihodnje lahko svoje digitalne storitve razširil na svoj celoten vozni park. Poleg tega bo mogoče učinkovito razvijati in hitro uporabiti nove storitve in rešitve za doživetje strank v vozilu, na področju telematike in za varno izmenjavo podatkov med vozilom in oblakom.

Ustanovitev novega razvojnega centra
V okviru partnerstva bo Volkswagen ustanovil nov razvojni center za oblak Automotive Cloud v Severni Ameriki, ki bo v bližini sedeža podjetja Microsoft. Microsoft bo bistveno pomagal pri vzpostavitvi tega novega razvojnega centra, med drugim pri zaposlovanju novih strokovnjakov in pri vodenju projektov. V bližnji prihodnosti bo v razvojnem centru zaposlenih okoli 300 strokovnjakov za informacijske tehnologije.

Poleg tega bo Microsoft Volkswagnovi razvojni ekipi dal na voljo celotno korporativno strokovno znanje o oblačnih storitvah. Volkswagnovi strokovnjaki za informacijske tehnologije se bodo tako lahko naučili Microsoftove razširjene kulture kolaborativnega in dinamičnega dela ter te izkušnje prenesli na osrednjo Volkswagnovo organizacijo.

Razvoj največjega digitalnega ekosistema v avtomobilski panogi
Rešitve, ki bodo nastale v okviru strateškega partnerstva, se bodo dolgoročno prenesle tudi na druge koncernske znamke in v vse svetovne regije. Oblak Volkswagen Automotive Cloud tako nudi osnovo za vse digitalne storitve in ponudbe z dodano vrednostjo koncernskih znamk.

Mednje sodijo tudi prihodnja Volkswagnova družina električnih avtomobilov ID in modeli z običajnim pogonom. Avtomobili v Volkswagnovem voznem parku bodo tako v prihodnosti postali mobilna vozlišča v Internetu stvari, ki bodo med seboj povezana preko platforme Microsoft Azure.

preberite še to

Avto tech
Avtomobil in prstni odtisi

Avtomobil in prstni odtisi

Nov Hyundaijev Santa Fe bo mogoče odklepati s prstnimi odtisi.

Avto tech
Karma je hudič…

Karma je hudič…

Voznik med vožnjo piše SMS, kolesar ga opozori, voznik ne uboga in…bum.

Avto tech
Zakaj ne le dveh?

Zakaj ne le dveh?

Zakaj ni dobro imeti le dveh zimskih pnevmatik? Zato!

Avto tech
Tako vam ga izmaknejo

Tako vam ga izmaknejo

Pazite, kam odlagate brezstični ključ od avta. Tatovi so vse bolj sofisticirani.

Avto tech
Naslednja bo zadnja

Naslednja bo zadnja

Volkswagen je napovedal, da bo naslednja generacija motorjev z notranjim izgorevanjem njihova zadnja.

Avto tech
»Holy Sh#?«

»Holy Sh#?«

Reakcija ljudi na nor pospešek Teslinega roadsterja, ki bo na trgu leta 2020.

Avto tech
Kaj delajo pešci?

Kaj delajo pešci?

Volvo in Luminar sta razvila sistem, ki ne le, da pešca prepozna, ugotovi tudi, kam in kako se giblje.

Avto tech
Na čem bolj drsi

Na čem bolj drsi

Je bolj spolzko na listju ali snegu? To so ugotavljali inženirji…

Avto tech
Stran z vonjem!

Stran z vonjem!

Ford je razvil tehnologijo, ki nevtralizira vonj novega avtomobila. Zakaj bi nekdo razvijal nekaj takega?

Avto tech
»Čvrste« baterije

»Čvrste« baterije

Kitajci so menda rešili problem baterij z elektrolitom v trdnem stanju.

Avto tech
Natisnjeni motocikel

Natisnjeni motocikel

Pred kratkim so 3D-natisnili »brezzračnico«, sedaj pa kar cel motocikel…

Avto tech
Vizija NIČ

Vizija NIČ

Promocijska vsebina
Partnersko sodelovanje podjetja Porsche Slovenija in Zavoda Varna pot.