Nadgrajen »vlogerski« telefon

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 12.2.2018 3:58:00, Kategorija: Mobilno

LG bo svoj model telefona višjega razreda V30 nadgradil z več pomnilnika in kamero, ki podpira sistem umetne inteligence in samodejno preprozna vsebino motiva.

Nadgrajen »vlogerski« telefon

Ko je LG lani jeseni na trg poslal svoj V30, je nekako veljal splošen konsenz, da gre za dober in zanimiv telefon, ki pa, glede na to, da se pozicionira v višji razred, ni ravno prepričljiv. Nima prav pretirano kakovostnega zaslona, ne preveč vzdržljivo baterijo in kamero s povsem povprečno kakovostjo fotografij v slabših svetlobnih pogojih. Je pa telefon dosegel nemalo uspeha med vlogerji, saj sta se širokokotna leča in možnost popolnega ročnega nadzora nad snemanjem videa, izkazali za odlično kombinacijo za snemanje videoposnetkov.

LG se je sedaj odločil, da telefona ne bo kar upokojil in nadomestil s kakšnim novim modelom, ampak da bo skušal V30 nadgraditi in ga tako narediti bolj priljubljenega. Kaj dejansko bo ta nadgradnja vsebovala, bodo prikazali na prihajajočem MWC v Barceloni, a nekaj malega vemo že sedaj.

Ker videoposnetki zahtevajo veliko prostora, naj bi LG količino prostora za shranjevanje podatkov podvojil, tako da bo sedaj najzmogljivejša različica imela 256 Gb in ne več 128 Gb pomnilnika, dodali pa mu bodo tudi razširitveno režo za kartice microSD. Kaj bo to pomenilo za vodoodpornost telefona bomo šele videli, je pa takšna razširitev za video-blogerje vsekakor dobrodošla.

Druga novost je podpora za tako imenovani »LG Lens«. Gre za sistem umetne inteligence, podoben Google Lens v telefonih Pixel 2 ali pa Bixby Vision v Samsungovem Galaxy S8. Sistem omogoča uporabniku samodejno prepoznavo vsebine motiva. V praksi to pomeni, da telefon oziroma kamero usmerimo v nek predmet ali objekt, sistem pa bo ugotovil, za kaj gre in nam o tem posredoval dodatne informacije. Kako bo zadeva delovala oziroma kakšno raven pomoči bo nudila, še ne vemo, vemo pa, da se bo telefon začel v Južni Koreji prodajati v začetku marca, o tem, kdaj bo zašel v naše vode, pa še ni podatka.

Vir: Phone Radar

preberite še to