Ne računajte v novem iOS

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 9.11.2017 4:32:00, Kategorija: Mobilno

Apple si toliko hroščev, kot jih je pustil v novem iOS 11.1, res ne bi smel privoščiti. Sedaj je tu še en banalen.

Ne računajte v novem iOS

Apple je ob izidu iOS 11.1 napovedal, da bodo naprave z njegovo pomočjo delovale hitreje, medijske datoteke se bodo predvajale bolj tekoče, baterija pa držala dlje in da bodo odpravili vse napake, ki jih nadgradnje iOS 11.0.1, 11.0.2 in 11.0.3 niso (posebej zadnja je bila »zabavna«).

In načeloma je to tudi res. No ja, če ne bi bilo kar nekaj dokaj neprijetnih hroščev, ki vse skupaj precej pokvarijo. Najprej so nekateri uporabniki začeli poročati o tem, da so se medijske datoteke po nadgradnji začele »zatikati«, nekaterim drugim spet je bilo na zaklenjenem zaslonu onemogočeno krmiljenje zvočnih datotek, kak dan nazaj pa smo poročali o tem, da samopopravki nekaterim uporabnikom črko »i« spremenijo v neprepoznan znak. Kar grd nabor po vsega slabih treh tednih, odkar je nadgradnja zunaj, mar ne? A še ni konec.

Sedaj se je pojavil še en grd hrošč. Zadeva vgrajeni kalkulator. Ta je v iOS 11.1 tako počasen, da ne zmore spremljati vašega tipkanja. Če na primer hočete izračunati, koliko je 1+2+3, boste za rešitev dobili 24. Zakaj? Zato, ker je kalkulator tako počasen, da ne zazna drugega znaka »+« in račun postane 1+23, kar je seveda res 24. Če hočete pravilno računanje, morate zato tipkati zelooo počasi.

Saj vemo, da je operacijski sistem kompleksna zadeva, a takšni hrošči se tako renomiranemu podjetju res ne bi smeli pojavljati. So namreč nekaj, kar bi moralo zaznati vsaj beta-testiranje.

preberite še to