SMS iz brskalnika

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 11.2.2018 8:40:00, Kategorija: Mobilno

Uporabniki Androida bodo kmalu lahko pošiljali sporočila SMS kar iz spletnega brskalnika.

SMS iz brskalnika

Googlov program za pošiljanje sporočil v Androidu svoje delo opravlja pravzaprav čisto solidno. Omogoča pošiljanje sporočil, fotografij, videa, zvoka, skupinske pogovore in še kaj, neposredno iz telefona. Vsekakor ni najboljša tovrstna aplikacija, saj je mogoče najti kar nekaj boljših ali bolj priročnih, a je dovolj dobra.

In kmalu bo očitno še precej boljša. Omogočala bo namreč pošiljanje sporočil neposredno iz spletnega brskalnika. Google o funkciji še ne govori, so pa jo med analizo najnovejšega Android Messages APK (Android Application Package) odkrili pri Android Police.

In kako bo zadeva delovala? Če boste imeli na telefonu nameščen Android Messages v2.9, boste lahko sporočilo napisali na računalniku v spletnem brskalniku in ga poslali preko svojega telefona. Če bo ta seveda vključen.

Rekli boste, da takšne stvari že obstajajo in da to ni nič novega Seveda. Applov iMessages to že omogoča na iPhonih, enako tudi WhatsUp in Google Allo, ki delata nekaj podobnega, pa tudi mobilni operaterji ponujajo spletno pošiljanje SMS-ov, ki je celo neodvisno od operacijskega sistema v telefonu.

Vse to je res, a iMessages ne deluje na Androidu, WhatsUp in Allo pravzaprav nista aplikaciji za pošiljanje SMS-ov, saj obe potrebujeta posebne aplikacije na obeh straneh – pošiljateljevi in prejemnikovi, ponudba spletnih operaterjev pa je vezana na tega operaterja oziroma to, kar on ponuja in ni univerzalna.

V čem je torej nova rešitev drugačna? Po tem, da ne zahteva nobenih posebnih programov na obeh straneh, torej bo sporočilo dobil lahko tudi nekdo, ki nima najnovejše različice Android Messages ali pa uporablja kak drug program, prav tako pa funkcija ne bo odvisna os mobilnega operaterja.

Vir: Android Police

preberite še to