Samsung s kar 36 nagradami za inovacije

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 19. 11. 2017 05:49:00, Kategorija:

Podjetje Samsung Electronics je prejelo kar 36 prestižnih nagrad za inovacije CES 2018.

Samsung s kar 36 nagradami za inovacije

Promocijska vsebina

Nagrajene Samsung naprave so prejele nagrade za oblikovalsko odličnost in najnaprednejšo tehnologijo potrošniške elektronike v 28 kategorijah.

Med prejetimi nagradami sta dve prestižni nagradi za najboljšo inovacijo za kategorije virtualna in povečana resničnost, nosljive tehnologije, video zasloni, gospodinjski aparati in pametni dom. Samsung je letos prvič za nosljive naprave Gear Sport, Gear Fit2 Pro in Gear IconX (2018) prejel tudi nagrado za inovacijo CES 2018 v kategoriji fitnes, šport in biotehnologija.

"Inovacije so del našega DNK zapisa, saj smo zavezani zagotavljanju izdelkov, ki ustvarjajo pomembne izkušnje našim uporabnikom,” je dejal Tim Baxter, generalni direktor družbe Samsung Electonics za Severno Ameriko. “Biti prepoznani s stani industrije po oblikovalski odličnosti in najnaprednejši tehnologiji potrošniške elektronike je velika čast.

Nagrade za inovacije CES podeljuje CTA (Consumer Technology Association), lastnik in organizator največjega sejma potrošniške elektronike CES. Večina nagrajenih Samsung naprav bo na ogled na sejmu CES 2018, ki bo potekal od 9. do 12. januarja 2018, v Samsung razstavnem prostoru, v osrednji dvorani kongresnega centra v Las Vegasu.  

Dodatne informacije o nagrajenih Samsung napravah:

Gear Fit2 Pro – Nova pametna športna zapestnica Gear Fit2 Pro ima, poleg novih zmogljivosti za nadzorovanje srčnega utripa in aplikacij za fitness Under Armour, vgrajen napredni GPS za natančno sledenje aktivnostim. Vodotesna do 5 ATM ali 50 metrov dopušča uporabo v bazenu, na dežju in celo pod tušem. Gear Fit2 Pro ima za dodatno udobnost in vzdržljivost oblikovalsko dovršen in lahek pas ter visokoločljivostni barvni zaslon na dotik, ki omogoča lažje spremljanje obvestil v realnem času.

Gear Sport – Najnovejša vodilna pametna ura, Gear Sport, je elegantna pametna ura, ki podpira aktiven in uravnotežen življenjski stil. Z Gear Sport je enostavno skrbeti za kalorično ravnovesje in beležiti zaužite kalorije, zaradi vodotesnosti do 5 ATM pa lahko brezskrbno uživate tudi med plavanjem. S pametno funkcijo nadzor nad Samsung napravami, ki podpira IoT, je Gear Sport pripravljen na uporabo kadarkoli in kjerkoli.

Gear IconX (2018) - Nove Gear IconX 2018 omogočajo brezskrbno poslušanje priljubljene glasbe. Na poti ali v telovadnici, Gear IconX zagotavlja predvajanje glasbe prek Bluetooth povezljivosti glasbe do pet ur ali prek MP3 predvajalnika do sedem ur predvajanja. Slušalke so povezane tudi z vmesnikom Bixby ali Google Voice – s preprostim dotikom in držanjem slušalke lahko z glasom upravljate svojo glasbo ali telefon.

Galaxy Note8 - Galaxy Note8 ima 16-centimetrski brezkončni zaslon, ki uporabnikom omogoča, da si ogledajo več vsebine z manj premikanja. Izboljšano S Pen pisalo1 uporabnikom omogoča nove načine pisanja in interakcije s pametnim telefonom, vključno z uporabo beležke sporočanje ob izključenem zaslonu in funkcijo sporočanje v živo2. Galaxy Note8 je prvi telefon, opremljen z dvema glavnima kamerama z 12 milijoni slikovnih pik z optično stabilizacijo slike (OIS) na širokokotnem in telefoto objektivu.

Galaxy S8 and S8+ - Galaxy S8 in S8+, ki izhajata iz dediščine družbe Samsung, premikata meje tradicionalnih pametnih telefonov. Galaxy S8 s 14,73-centimetrskim in S8+ s 15,74-centimetrskim brezkončnim zaslonom imata gladko, neprekinjeno površino brez gumbov in ostrih kotov. Rezultat je resnično poglobljena izkušnja gledanja brez motenj, ki hkrati omogoča tudi opravljanje več opravil hkrati brez posebnih naporov.

124,46-centimetrski CHG90 monitor za igranje iger - CHG90 z razmerjem slike 32:9 in ukrivljenim zaslonom omogoča uporabnikom, da se popolnoma potopijo v svet svojih najljubših iger in filmov. CHG90 podpira tehnologijo AMD Radeon FreeSync 2 za bolj gladko igralno doživetje z dvakratno zaznavno svetlostjo in barvo. Monitor z visoko dinamičnim razponom in Samsung tehnologijo kvantnih točk bistveno izboljša kakovost slike s kristalnimi barvami in ostrejšim kontrastom.

Samsung Chef Collection (4 prestižne nagrade) - Nova linija družbe Samsung Chef Collection združuje eleganten dizajn in vodilne tehnologije v priljubljenih vrhunskih gospodinjskih aparatih. Linija Chef Collection odraža želje nove generacije, ki na kuhinjo ne gledajo zgolj kot prostor za kuhanje, temveč na prostor, ki odraža njih. Linija Samsung Chef Collection je bila nagrajena s štirimi prestižnimi nagradami CES 2018.

Samsung 16Gb GDDR6 pomnilnik - Najhitrejši DRAM z najnižjo porabo energije za naslednjo generacijo grafično intenzivnih aplikacij. Slike in videe obdeluje na 16 Gbps s 64 gigabajtov I/O na sekundo, kar približno 12 filmov s polno visoko ločljivostjo (ekvivalent 5 GB) na sekundo. Novi DRAM deluje na 1,35 voltov, kar ponuja dodatne prednosti pred današnjimi grafičnimi polnilniki, ki porabljajo 1,5 voltov pri samo 8 Gbps.

Exynos 9 Series 9810 - Exynos 9 serije 9810 je najnovejši vodilni procesor družbe Samsung in vključuje tretjo generacijo centralne procesorske enote, nadgrajeno grafično procesno enoto ter gigabitni LTE modem s 6CA podporo. Zgrajen je na drugi generaciji 10-nanometerske procesne tehnologije.

Samsung ISOCELL Slim 2X7 - Samsung ISOCELL Slim 2X7 je slikovni senzor s 24 milijoni slikovnih točk velikosti 0,9 mikrometrov, kar je najmanjši slikovna točka v industriji. Vključuje tudi tehnologije za simulacijo večje zmogljivosti slikovnih točk. Slikovne točke velikosti 0,9 mikrometrov omogočajo, da vgradnjo slikovnega senzorja v tanjši modul kamere, kar omogoča vrhunskim pametnim telefonom visokoločljivostne kamere, kljub tanki in elegantni obliki.

preberite še to

Povedali so nam
Philipsov vodič za nakup božičnih daril

Philipsov vodič za nakup božičnih daril

Promocijska vsebina
Prihaja božič, n...

Povedali so nam
Škoda Scala

Škoda Scala

Promocijska vsebina
Škoda z modelom Scala na novo opredeljuje razred kompaktnih avtomobilov.

Povedali so nam
Ikona je prerojena

Ikona je prerojena

Promocijska vsebina
Najnaprednej&sc...

Povedali so nam
Kakšna je stopnja vlage v vašem domu?

Kakšna je stopnja vlage v vašem domu?

Promocijska vsebina
Pošteno s...

Povedali so nam
Simfonija Sound of Light

Simfonija Sound of Light

Promocijska vsebina
Huawei predstavil zvok polarnega sija, ki ga je uglasbila umetna inteligenca

Povedali so nam
Škoda Scala: prve slike notranjosti

Škoda Scala: prve slike notranjosti

Promocijska vsebina
Škoda je razkrila prve fotografije notranjosti novega modela Scala.

Povedali so nam
Naredite prostor pod božičnim drevescem

Naredite prostor pod božičnim drevescem

Promocijska vsebina
Najboljši...

Povedali so nam
Za digitalno znanje šolarjev

Za digitalno znanje šolarjev

Promocijska vsebina
Sodobne pristop...

Povedali so nam
Prvi G2 Esports

Prvi G2 Esports

Promocijska vsebina
AOC najavlja nov gaming monitor G2590PX/G2 s podpisom ekipe G2 Esports.

Povedali so nam
Slovensko znanje spet zmaguje

Slovensko znanje spet zmaguje

Promocijska vsebine
Slovenski CargoX zmagal na prestižni konferenci Mednarodne zveze za cestni transport.

Povedali so nam
Varnejša nočna vožnja

Varnejša nočna vožnja

Promocijska vsebina
Novi Ford Focus s tehnologijo prilagajanja svetlobnega snopa.

Povedali so nam
Še en Somat gastronomski večer

Še en Somat gastronomski večer

Promocijska vsebina
Znani obrazi odkrili skrivnosti dobre kuhinje.