Nikola Tesla 2.0?

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 27.05.2016, Kategorija: Trendi

Trinajstletnik izdelal napravo za brezplačno pridobivanje električne energije. In to za 15 dolarjev!

Nikola Tesla 2.0? T3 TECH

Nikola Tesla je eden od vzornikov Maxa Loughana iz ZDA, trinajstletnega fanta, ki hoče spremeniti svet na bolje. Svoje poslanstvo jemlje izredno resno saj pravi, da že celo svoje življenje ve, da je bil na ta svet poklican, da ga naredi boljšega, pravi reportaža ktvn.com.

In fant res obeta. V kurilnici hiše, kjer živi s starši in bratom dvojčkom, si je uredil laboratorij, kjer svoj prosti čas namenja svojim izumom. In da ne gre za otroško brkljanje ampak resne zadeve je jasno že iz enega prvih, saj bi res lahko spremenil način uporabe oziroma pridobivanja električne energije.

Kdor malce pozna tematiko bo kar hitro opazil, da je stvar nekoliko podobna Teslini tuljavi. In res je tako – naprava temelji na ideji, ki jo je imel »oče elektrike« sto let nazaj. Naprava je dokaj preprosta, namenjena pa je zbiranju oziroma zajemanju elektromagnetne energije iz zemeljske atmosfere in njeno pretvorbo v električno energijo za napajanje električnih naprav. Njegova naprava lahko električno energijo pridobiva tudi iz radijskih valov.

A kot bi rekli v TV-prodaji – ampak to še ni vse. Še skoraj bolj zanimivo je dejstvo, da je večino stvari izdelal iz elementov, ki jih najdemo v vsakem domu, skupni stroški materiala pa so bili manj kot 15 USD. Šlo je namreč za konzervo od kave, nekaj žice, dve tuljavi in velika žlica.

Da zadeva deluje, je prikazal v intervjuju za KTVN Channel 2, ko je na svojo aparaturo priključil trak lučk LED, ki jih je ovil okoli svojega brata.

Mladi Max je pokazal, da brezplačno zajemanje energije mogoče le ni prevara, o kateri so govorili, ko je bila stvar aktualna že v Teslinih časih. Pri tem pa fant (še) ostaja idealist: »Moj cilj je pomagati. Želim si prihodnosti, ko bi vsi ljudje bili srečni in varni«.

Sedaj se mora nekdo odločiti in preveriti ali in kako zadeva deluje v večjem obsegu.


Oglaševanje

Prijava na e-novice

* indicates required