Napihljiva pečica

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 03.07.2016, Kategorija: Trendi

Solarni kuhalniki niso nič novega, toda tak, ki bi ga človek napihnil, je res nekaj posebnega. Uporabnost? No ja…

Napihljiva pečica T3 TECH

Kuhalnih naprav na sončni pogon smo v preteklosti videli že kar nekaj in skoraj vse imajo, poleg tega, da omogočajo kuhanje, še eno skupno lastnost – so nerodne. In to tako za prenašanje kot za uporabo. No, pa si malce oglejte Silver Balloon Solar Cooker in sami ocenite ali je snovalcem uspelo odpraviti te nevšečnosti.

Kot pove že ime, gre za balon, ki ga napihnete, pod njega postavite karkoli že kuhate in pustite, da sonce opravi svoje. Proizvajalec pravi, da se pečica segreje do 180 stopinj kar je dovolj za praktično vse jedi, ki jih kuhamo na poti.

Silver Balloon Solar Cooker sestavljajo balon velikosti 60 x 60 x 120 cm, poseben »rokav« iz toplotno odpornega materiala, ki ujame zajeto toploto, sidrni balon in črno posodo za kuhanje. Proizvajalec pravi, da je pripravo mogoče zelo »preprosto« usposobiti – napihnete balon, nanj priključite toplotni rokav, napihnete in pritrdite sidro in zadeva je pripravljena. Napravo usmerite proti soncu, v rokav vstavite posodo in kuhanje se začne. Sliši se preprosto, a po spodnjem filmu sodeč ni ravno tako.

Smo dobili praktični kuhalnik? Za prenašanje vsekakor. Kaj pa za uporabo? No ja… Je vse skupaj vredno 129 USD? No ja… Se bo stvar prijela? No ja…Oglaševanje

Prijava na e-novice

* indicates required