Poleg selfijev imamo tudi povije

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 10.08.2016, Kategorija: Mobilno

Če se vam ljudje s palicami za selfije zdijo smešni, potem se boste tistim z nastavkom za povije, nasmejali do solz.

Poleg selfijev imamo tudi povije T3 TECH

In kaj za vraga so poviji? Gre za izpeljanko kratice POV (Point Of View), kjer uporabniki snemajo filme in fotografije iz svojega zornega kota oziroma med gibanjem. Nekakšne prvoosebne posnetke, če želite. Nekaj podobnega, kot če bi imeli pripeto kakšno akcijsko kamero tipa GoPro, le da gre v tem primeru za telefon. V praksi imamo dve možnosti - ena je seveda ta, da se telefon med gibanjem drži v roki, kar je nepraktično, saj imamo eno roko zasedeno. Lahko pa se telefon nekako pritrdi na snemalčevo telo. Recimo s pripravo, ki se imenuje Edelkrone Povie. Gre za držalo, ki se ga nadene okoli vratu, vanj pa vstavi telefon tako, da ste videti kot da imate okoli vratu ogrlico z velikanskim obeskom. Videti nekoga na cesti s čem takšnim, bo verjetno poskrbelo za precej smeha.

Pa da ne boste mislili, da gre za šalo. Gre za popolnoma resen izdelek za katerega snovalci pravijo, da je namenjen ustvarjalcem spletnih vsebin, saj omogoča prostoročno snemanje filmov POV. Nastavek Edelkrone Povie je izdelan tako, da poleg tega, da drži telefon, omogoča tudi nastavitev naklonskega kota, kar je zelo priročna stvar. Če uporabnik dela intervju ali se s kom pogovarja, je telefon oziroma njegova kamera lahko obrnjena navzgor, če pa hoče recimo prikazati, kar je na mizi, pa navzdol.

Če malo pomislimo, je lahko zadeva uporabna tudi v profesionalne namene. Z njo lahko na primer prikažemo delovne postopke tako, kot jih vidi tisti, ki jih izvaja. Z nastavkom lahko celo rešimo kak problem ali celo življenje. Če vključimo program za videokomunikacijo, lahko sogovornik vidi, kaj počnemo in nam pri tem pomaga z nasveti. Če telefona ne uporabljamo za snemanje prvoosebnih filmov, lahko nosilec uporabljamo tudi kot stojalo za telefon.

Edelkrone Povie je pravzaprav preprosta priprava. Gre za ogrlico, ki ima na sprednji strani magnetno ploščico, v paketu pa dobimo še samolepilno ploščico, ki jo prilepimo na zadnjo stran telefona, saj ti večinoma niso narejeni iz magnetnih materialov.

Priprava je žena voljo, stane pa 49,99 USD, kar je ta trenutek okoli 45 €.
Oglaševanje

Prijava na e-novice

* indicates required