Daj pištolo in dobiš pico. Veliko.

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 05.09.2016, Kategorija: Trendi

Nek lastnik picerije v ameriškem Indianapolisu se je odločil dati svoj prispevek k zmanjšanju količine orožja na ulicah svojega mesta.

Daj pištolo in dobiš pico. Veliko. T3 TECH

Donald Dancy je lastnik picerije D & C Pizza v vzhodnem Indianapolisu že 30 let. Zadnja leta opaža, da se je stopnja kriminala v njegovi soseščini precej povečala, posebej veliko je streljanja. In res ni pretiraval, saj je Indianapolis deseto najbolj nevarno mesto v ZDA, v letu 2015 pa so imeli 16.9 umora na 100.000 prebivalcev. To je toliko, kot če bi v Sloveniji imeli v enem letu skoraj 340 umorov.

»Zadnje čase videvam fante stare nekje med 14 in 18 let, ki jim ob naročanju pice iz žepa pade pištola. Če se sprehodite od 36. do 25. ulice se vam zdi, da ste na bojnem polju. Nekaj je bilo treba narediti. Na ulicah je preveč orožja!« je povedal. Odločil se je za dokaj nenavadno potezo. Vsak, ki pride v njegov lokal in mu izroči orožje, bo dobil brezplačno veliko pico. Orožje bo šlo nato v sef, dokler ponj ne pride policija. Sliši se malce nenavadno, če ne zaradi drugega, ker stanejo pištole precej več od pice, a Donald pravi, da bo imel kar precej tovrstnega »prometa«.

A zadeve niso tako preproste. Sicer je že začel deliti letake, v katerih poziva mladostnike, naj mu prinesejo orožje v zameno za pice, a preden bo takšna izmenjava zaživela, bo moral dobiti dovoljenje od policije, šerifovega urada in urada državnega tožilca, kar je malo verjetno. A Donald je optimističen in pravi, da bo projekt stekel takoj, ko dobi zeleno luč.

Ko so za idejo slišali lastniki drugih lokalov, so tudi oni pokazali zanimanje za sodelovanje, tako da če bo projekt orožje za pico stekel, bodo v ZDA mogoče dobili nov, nevsakdanji a inovativen način zmanjšanja količine orožja na ulicah. Če vlada ne zna, znajo pa ljudje…

Oglaševanje

Prijava na e-novice

* indicates required