Motor s prikolico, pardon, avtomobilom

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 04.05.2016, Kategorija: Avto tech

Motorji s prikolicami so bili nekdaj dokaj priljubljena zadeva, zadnje čase pa jih videvamo bolj malo. Mogoče pa bo Snaefell to spremenil

Motor s prikolico, pardon, avtomobilom T3 TECH

Motorna kolesa s prikolico so bila dolga leta enaka – imeli smo motor, na katerega je bila ob strani pripeta bolj ali manj neudobna prikolica. Ob morebitnem dežju sta bila mokra oba, motorist in potnik. Občasno so se našle rešitve tudi s streho za potnika, a to k udobju ni kaj dosti pripomoglo.

In potem je prišel Francois Knorreck in izdelal eno tistih stvari, za katere se vedno čudimo, da se jih ni nekdo že prej spomnil. Francois je vzel motor in mu ob strani priključil kar – avto. Zadevo je poimenoval Snaefell, videti pa je prav zabavno.

Vozilo je sestavljeno iz delov, pobranih iz vseh mogočih vetrov. Motor je 1000-kubična Laverda, za prikolico pa so bili uporabljeni deli Volkswagna GTI, Audija 80 in Citroëna Xantie. Posebnost tega motorja s prikolico je v tem, da prikolice pravzaprav – ni. To, kar naj bi bila prikolica, ni preprosto nataknjeno na motor ampak je vse skupaj eno samo neločljivo vozilo. Pravzaprav je »motoravto«.

Francois je Snaefell izdelal iz čistega konjička in očitno ima to svojo prostočasno aktivnost zelo rad, saj je vozilo sestavljal celih deset let, zanj pa porabil okoli 20.000 €. A ko pogledamo končni izdelek vidimo, da sta bila čas in denar dokaj koristno porabljena. Če bi 300 dni v letu spil po dve pivi na dan, bi v desetih letih porabil prav toliko... Kakor koli že, Snaefell je vozilo, v katerem lahko taščo zelo udobno peljete po nakupih, pa še njenega pritoževanja vam ne bo treba poslušati med vožnjo.

Upajmo, da bo idejo pobral kdo od proizvajalcev avtomobilov ali motociklov, saj je videti prvovrstno. Radio je viden, upajmo le, da ima tudi klimo.

Oglaševanje

Prijava na e-novice

* indicates required