Nov motor Ford EcoBlue

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 30.04.2016, Kategorija: Povedali so nam

Oglasno sporočilo

Motor, ki spreminja pravila igre med dizli – je čistejši, varčnejši, močnejši in z več navora

Nov motor Ford EcoBlue T3 TECH

Ford je predstavil prvi novi napredni dizelski motor Ford EcoBlue, ki bo z uporabo dovršenih tehnologij in inovativno zasnovo zagotavljal optimalno učinkovito porabo goriva in zmanjšanje izpustov CO2 in NOx.

Na temelju vodilne zmogljivosti in tehnologij Fordovih nagrajenih bencinskih motorjev EcoBoost bo Fordova paleta dizelskih motorjev EcoBlue poganjala Fordova osebna in gospodarska vozila z razponom moči od 100 do 240 KM.

Štirivaljni 2,0-litrski Ford EcoBlue je premierno na voljo v novih gospodarskih vozilih Transit in Transit Custom, uporabnikom pa prinaša vrhunski paket z varčno porabo goriva, zmogljivostjo in prefinjenostjo.

Vozne zmogljivosti so v primerjavi z enako močnim 2,2-litrskim dizelskim motorjem TDCi, ki ga novi motor nadomešča, izboljšane z 20 odstotki več navora pri 1250 vrtljajih v minuti, kar voznikom gospodarskih vozil pomaga, da z manj napora obvladajo izzive vsakdanjih scenarijev pri prevozih, kot so prebijanje čez prometno konico ali prehitevanje počasnejših vozil. Obenem novi motor v segment gospodarskih vozil prinaša prefinjenost limuzin, saj je raven oddanega hrupa v prostem teku zmanjšana za štiri odstotke.

Fordov EcoBoost je postavil nova merila za bencinske motorje – je manjši, učinkovitejši in presenetljivo zmogljiv. Ista zavzetost do inovacij za naše uporabnike je osnova naše nove palete dizelskih motorjev Ford EcoBlue,” je povedal Jim Farley, predsednik in izvršni direktor Forda Evropa. “V Transitu, ki je del najbolje prodajane palete gospodarskih vozil, ta novi motor omogoča varčnejšo porabo in zmanjšuje izpuste CO2 za več kot 10 odstotkov ter znižuje stroške uporabe.

Povsem nova arhitektura motorja omogoča zmanjšanje trenja in čisto zgorevanje. Dovršeni postopki naknadne obdelave izpušnih plinov zagotavljajo ultra-nizke izpuste v skladu s strogimi zahtevami emisijskega standarda Euro 6, ki bo stopil v veljavo septembra 2016 in v primerjavi s standardom Euro 5 zahteva 55-odstotno zmanjšanje izpustov NOx.

Napredne tehnologije vključujejo Fordovo prvo uporabo vgrajenega polnilnega zbiralnika z zrcalno sliko za optimalno dovajanje zraka v motor, nizkovztrajnostni turbopolnilnik z materiali raketnega motorja, ki omogoča delovanje pri višjih temperaturah, in povsem novi visokotlačni sistem vbrizgavanja goriva z večjo odzivnostjo, tišjim delovanjem in natančnejšo oskrbo z gorivom.

Vsestranski novi 2,0-litrski motor Ford EcoBlue, ki so ga razvile ekipe Fordovih inženirjev v Veliki Britaniji in Nemčiji, bo najprej na voljo v različicah s 105, 130 in 170 KM za pogon gospodarskih vozil. Z možnostjo razvoja moči več kot 200 KM bo motor pozneje na voljo tudi s Fordovimi osebnimi vozili, dodali pa bodo nadaljnje nove motorje EcoBlue, vključno z 1,5-litrsko različico.

Nizko trenje, dovršeno zgorevanje

Povsem nova zasnova 2,0-litrskega motorja Ford EcoBlue vključuje številne inovacije za manjše trenje, ki prispevajo k zmanjšanju porabe goriva za 13 odstotkov. Med njimi so tudi:

 • Zamik ročice za 10 mm, ki zagotavlja minimalne stranske obremenitve bata in zmanjša sile drgnjenja ob stene valja železnega ohišja štirivaljnega motorja z manjšo prostornino.
 • Manjši premeri ležajev ročične gredi.
 • Zasnova z jermenom v olju za pogonska jermena odmične ročice in oljne črpalke.
 • Optimalna zasnova sklopa ventilov in povsem nov modul odmične gredi iz enega dela.

Ford prvič uporablja novo zasnovo vgrajenega polnilnega zbiralnika z zrcalno sliko, ki natančno uravnava pretok zraka v valje – s pretokom v smeri vrtenja urnih kazalcev za prvi in drugi valj ter v obratni smeri za tretji in četrti valj.

Ta simetrična razporeditev zagotavlja enotno mešanje goriva in zraka v zgorevalnih komorah vseh štirih valjev, kar je inženirjem omogočilo natančnejši nadzor načina, kako zgoreva gorivo v motorju. Pri natančnem uravnavanju postopka zgorevanja so pri računalniških eksperimentih upoštevali več kot 1400 dejavnikov, ki vplivajo samo na dviganje ventila in krmiljenje.

Naša prva zasnova polnjenja z zrcalno sliko v kombinaciji z optimiziranim načrtom zgorevalne komore pomaga pri najučinkovitejši pretvorbi goriva v energijo vseh dizelskih motorjev, kar smo jih izdelali doslej,” je povedal dr. Werner Willems, Fordov tehnični specialist za sisteme zgorevanja.

Nove šobe za vbrizgavanje goriva lahko zagotovijo do šest vbrizgov na zgorevanje, vsak vbrizg pa traja samo 250 mikrosekund (0,00025 sekunde) in v komoro vnese 0,8 mg dizelskega goriva – enakovredno zrncu sladkorja. Ta drobna količina goriva se vbrizga skozi osem stožčastih odprtin s premerom (vsake) 120 mikronov – približno toliko kot človeški las.

V ohišje šob za vbrizgavanje je vgrajena piezoelektrična tehnologija, ki uporablja električno odzivne kristale za natančen nadzor oskrbe z gorivom, običajno pa je na voljo samo v motorjih prestižnih osebnih avtomobilov. Nove šobe delujejo znatno tiše, omogočajo minimalne izgube energije črpalke goriva, zagotavljajo odzivnejše in manj nadležno delovanje sistema Auto-Start-Stop ter sprotni popravek umeritve za maksimalno učinkovito porabo goriva.

Napredno turbopolnjenje

V primerjavi s predhodnikom, 2,2-litrskim motorjem TDCi, je bil povsem novi kompaktni turbopolnilnik posebej zasnovan za zagotavljanje večje količine zraka pri nižjih vrtljajih motorja, za lahkotnejši in odzivnejši občutek v celotnem razponu vrtljajev ter za do 340 Nm navora pri 1250 vrtljajih v minuti.

Aerodinamična napredna turbina – izdelana je iz Inconela, zlitine za uporabo v okoljih z ekstremnimi temperaturami, kot so raketni motorji – ima za skoraj 10 odstotkov manjši premer. Turbina kompresorja iz aluminija za uporabo v letalski in vesoljski industriji ima za 15 odstotkov manjši premer. Zmanjšanje premerov zagotavlja tudi manjšo vztrajnost in omogoča hitrejše povečanje tlaka, saj se turbina vrti s hitrostjo do 240.000 vrtljajev v minuti, kar izboljša navor pri nizkih vrtljajih motorja.

Odzivi naših uporabnikov so nam pomagali odkriti pomemben dejavnik – vse več voznikov izkorišča ‘lezenje’ vozila z dizelskim motorjem pri pritisnjeni sklopki v prostem teku – zato je navor pri nizkih vrtljajih še pomembnejši,” je povedal Paul Turner, vodja tehničnega razvoja motorjev pri Fordu Evropa.

Namesto odlitkov so turbine za kompresorje rezkane iz celega kosa, kar izboljša tolerance na dva ali tri mikrone – velikost posamezne bakterije – in poveča trpežnost ob zmanjšanju hrupa in tresljajev. Izvršilni člen novega turbopolnilnika je nadomesti polžasto gonilo, odzivni čas pa je z novo zasnovo prepolovljen na 110 milisekund oziroma toliko, kot traja, da pomežiknemo.

Novi motor bo brez težav izpolnil zahteve prihodnjega evropskega emisijskega standarda, pri tem pa bo imel pomembno vlogo Fordov prvi standardizirani selektivni katalizator. Sistem je za maksimalno učinkovitost in odlično delovanje pri vožnji z neogretim motorjem povezan z zadnjim delom motorja. Povratni kanal s kratko zanko izpušnih plinov je vgrajen v glavo valja, kar prispeva h kompaktnejši zasnovi motorja in pomaga pri optimalnem hlajenju plinov.

Izboljšana prefinjenost


2,0-litrski Ford EcoBlue bo prvi Fordov dizelski motor za gospodarsko vozilo, ki bo dosegal merila za hrupnost in tresljaje osebnih vozil, kar bo znatno prispevalo k še privlačnejši vožnji.

V primerjavi z 2,2-litrskim dizelskim motorjem TDCi oddaja novi motor v prostem teku polovico energije zvoka. Poseben razvoj zvočno optimizirane glave valja in ohišja motorja, povečanje togosti lestvastega okvirja in oljne kadi je omogočil zmanjšanje občutljivosti na dogajanje v notranjosti motorja, neravne stične površine pa so skrbno zasnovane za kar se da učinkovito tesnjenje, ki ne prepušča zvoka iz motorja.

Osnovna struktura motorja lahko deluje kot resonančna plošča premikov v notranjosti, tako kot zvon. Zato smo skušali razviti zvon, ki ne bi preveč učinkovito zvonil,” pravi Dominic Evans, strokovnjak za hrup in tresljaje (NVH) pri Fordu Evropa. “Vsakega od sestavnih delov motorja, ki vplivajo na zvok, smo izdelali tako, da deluje tišje in bolj uglajeno – rezultat je najbolj prefinjeno dizelsko gospodarsko vozilo, kar jih je Ford izdelal doslej.

Za tišje vozno okolje poseben zvočni pokrov glave valja z enkapsulirano peno in sprednji pokrov iz zvočno izoliranega jekla dodatno preprečita prenos zvoka motorja v kabino. Med dodatnimi ukrepi za izboljšanje ravni zaščite pred hrupom in tresljaji (NVH) so:

 • Analiza mikrogeometrije zobcev zobnikov do mikrona (0,001 mm) natančno za popolno ujemanje, uglajeno delovanje in redkejše cviljenje z visoko frekvenco.
 • Optimizacija oljne črpalke z neenakomerno razporejenimi lopaticami, ki prekinejo zvočno frekvenco črpalke, zato uporabniki ne slišijo delovanja.
 • Napredne šobe za vbrizgavanje goriva z vgrajeno piezo-tehnologijo, programsko opremo za ublažitev zvoka in optimizacijo pilotnih vbrizgov.

Trpežnost gospodarskega vozila

Novi 2,0-litrski motor Ford EcoBlue izpolnjuje Fordove zahtevne globalne standarde za ekstremno uporabo gospodarskih vozil na tako različnih trgih, kot so Evropa, ZDA in Kitajska.Trpežnost motorja je bila preizkušena z obremenitvami, ki ustrezajo razdalji 5,5 milijona kilometrov, v preizkus pa je bilo vključenih tudi 400.000 prevoženih kilometrov dejanskih Transitovih uporabnikov. Vse to so dopolnile celovite analize v laboratorijih in na Fordovih testnih poligonih ter ovrednotenja s pomočjo računalniških simulacij v vsakem koraku razvoja.

Sistem za oskrbo z oljem – vključno s specifikacijo olja, dimenzijami oljne kadi in filtra, toleranco izvrtine in specifikacijami batnih obročkov – je zasnovan za podaljšanje življenjske dobe olja, med sestavnimi deli, ki ne zahtevajo vzdrževanja, pa so tudi jermen za pogon odmične gredi, modul odmične gredi in vodna črpalka.

2,0-litrski motor Ford EcoBlue smo razvili s pomočjo odzivov uporabnikov z vsega sveta,” je povedal Turner. “Vsestranska zasnova omogoča celo uporabo enakega ohišja za pogon vozil s sprednjim in zadnjim pogonom, dovršena izvedba in tehnologije pa izpolnjujejo tudi zahteve glede porabe in izpustov v prihodnosti.

preberite še to

Oglaševanje

Priporočamo še

Nokian je novi opremljevalec pnevmatik za vozila Centra varne vožnje na Vranskem T3 TECH
Nokian je novi opremljevalec pnevmatik za vozila Centra varne vožnje na Vranskem

Oglasno sporočilo

Nokian Tyres zasleduje skandinavsko filozofijo razvoja vrhunskih pnevmatik in s tem večje kakovosti in varnosti vseh voznikov. Tako sta družbi Petrol, kot uradni zastopnik finskih pnevmatik Nokian in AMZS s Centrom varne vožnje na Vranskem sklenila dogovor o poslovnem sodelovanju.

Epsonov koncept tiskanja potrdil svojo uspešnost T3 TECH
Epsonov koncept tiskanja potrdil svojo uspešnost

Oglasno sporočilo

V svetu prodanih že 15 milijonov Epsonovih tiskalnikov z rezervoarji črnil velike kapacitete.

Laško napoveduje največjo stavo dveh legend! T3 TECH
Laško napoveduje največjo stavo dveh legend!

To poletje Laško ponovno prinaša vroče dogajanje. Kot nadaljevanje lanskoletne kampanje se bosta namreč tudi letos za steklenico Laškega spopadli dve legendi, in to v največji stavi tega poletja.

Ni panike s paketom Mladi T3 TECH
Ni panike s paketom Mladi

Zavarovalnica Vzajemna je za mlade, ki se odločajo za ureditev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, pripravila zanimiv paket.

AOC premierno predstavil svoja prva virtual reality očala T3 TECH
AOC premierno predstavil svoja prva virtual reality očala

Oglasno sporočilo

AOC je na letošnjem sejmu Gamescom, ki je med 18. do 21. avgustom potekal v Kölnu, javnosti premierno predstavil svoja prva virtual reality (VR) očala.

Prenos podatkov v tujini pride še posebej prav T3 TECH
Prenos podatkov v tujini pride še posebej prav

Oglasno sporočilo

Si.mobil za vse, ki se radi podate v tujino in še raje ostanete povezani na spletu in s klici, pripravil paket POLETJE.

Nikon D3400 - prvi Nikonov D-SLR za začetnike s povezljivostjo SnapBridge T3 TECH
Nikon D3400 - prvi Nikonov D-SLR za začetnike s povezljivostjo SnapBridge

Oglasno sporočilo

Nikon D3400 predstavlja novo generacijo vstopnega modela Nikonovih D-SLR fotoaparatov.

Odgovor na težave z Galaxy Note 7 T3 TECH
Odgovor na težave z Galaxy Note 7

Oglasno sporočilo

Podjetje Samsung je zavezano razvoju in ponudbi naprav najboljše možne kakovosti. Vsako informacijo o kakršnemkoli incidentu, prejeto s strani naših uporabnikov, jemljemo izredno resno. Kot odgovor na nedavne dogodke, povezane z novim pametnim telefonom Galaxy Note7, smo zato izvedli podrobne raziskave, ki so razkrile težavo z baterijsko celico.

Izjemno tanek Philips Moda T3 TECH
Izjemno tanek Philips Moda

Philips je predstavlja nov 24-palčni monitor iz dizajnerske serije Moda. Ne samo, da je 245C7QJSB najtanjši Philips monitor doslej, je tudi brez robov na treh straneh okvirja.

EVO Plus 256 GB T3 TECH
EVO Plus 256 GB

Oglasno sporočilo

Samsung predstavlja najnovejšo kartico micro SD z največjo kapaciteto v svojem razredu

Čim več, tem bolje T3 TECH
Čim več, tem bolje

Oglasno sporočilo

AOC - poenostavite večopravilnost s pravim monitorjem

Sony Mobile predstavil evolucijo blagovne znamke Xperia za redefiniranje komunikacij. T3 TECH
Sony Mobile predstavil evolucijo blagovne znamke Xperia za redefiniranje komunikacij.

Oglasno sporočilo
Sony Mobile Communications je razkril novi videz blagovne znamke Xperia s prvo serijo pametnih telefonov serije X in vizijo prihodnosti komunikacij s povezljivimi napravami.

Najboljše od kamer Cinema EOS, dostopen, kompakten in vsestranski T3 TECH
Najboljše od kamer Cinema EOS, dostopen, kompakten in vsestranski

Oglasno sporočilo

Canon je predstavil ME200S-SH, kompaktno profesionalno večnamensko video kamero.

Super zmogljiv procesor Samsung Exynos 8 Octa za mobilne naprave prihodnost T3 TECH
Super zmogljiv procesor Samsung Exynos 8 Octa za mobilne naprave prihodnost

Oglasno sporočilo

Exynos 8 Octa poganja tudi najnovejša pametna telefona Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge.

Samsung predstavil inovativno klimatsko napravo Wind-Free T3 TECH
Samsung predstavil inovativno klimatsko napravo Wind-Free

Nagrajena energetsko učinkovita Wind-Free klimatska naprava ustvarja prijetno bivalno okolje brez nelagodja, ki ga povzroča direkten hladni zračni tok.

Odpira se prvi LEGO Certified Store v Sloveniji T3 TECH
Odpira se prvi LEGO Certified Store v Sloveniji

Oglasno sporočilo

V ljubljanskem Cityparku se bo kmalu odprl prvi LEGO Certified Store v Sloveniji. Ekskluzivna trgovina, ki se bo razprostirala na 174 kvadratnih metrih, bo ponudila najširši nabor LEGO izdelkov pri nas.

Prvi monitor Philips s povezavo USB tip C T3 TECH
Prvi monitor Philips s povezavo USB tip C

Oglasno sporočilo

Novi 25-palčni monitor Philips je prvi s priključkom USB tipa C za večjo hitrost in prilagodljivost kot kadarkoli prej

iRobot Roomba 980 - robotski sesalnik za pametni dom T3 TECH
iRobot Roomba 980 - robotski sesalnik za pametni dom

Opremljen z inteligentno rešitvijo vizualne navigacije, brezžično povezljivostjo in možnostjo upravljanja preko mobilne aplikacije.

Canon z novo serijo večfunkcijskih tiskalnikov imageRUNNER ADVANCE T3 TECH
Canon z novo serijo večfunkcijskih tiskalnikov imageRUNNER ADVANCE

Canon Europe je napovedal tri nove serije večfunkcijskih tiskalnikov – imageRUNNER ADVANCE C255/355, imageRUNNER ADVANCE C3500 in imageRUNNER ADVANCE 4500.

Največji Philipsov monitor z ločljivostjo 4K UHD T3 TECH
Največji Philipsov monitor z ločljivostjo 4K UHD

Oglasno sporočilo

Novi Philipsov 43-palčni monitor prinaša ločljivost 4K UHD in možnost hkratnega ogleda štirih virov slike

ORTO GIGASTAR, paket za vse, ki veliko surfate po spletu T3 TECH
ORTO GIGASTAR, paket za vse, ki veliko surfate po spletu

Oglasno sporočilo

ORTO GIGASTAR za samo 14,99 EUR na mesec mladim do 31 let prinaša kar 15 GB prenosa podatkov pri polni hitrosti Si.mobilovega omrežja LTE.

Pomen uporabniške izkušnje v dobi e-poslovanja T3 TECH
Pomen uporabniške izkušnje v dobi e-poslovanja

Oglasno sporočilo

»Kakovost uporabniške izkušnje pri spletni prodaji in podpori strank močno vpliva na poslovanje« pravijo pri največji spletni trgovini v Sloveniji, mimovrste=).

Canon spet številka ena na svetovnem trgu digitalnih fotoaparatov z zamenljivimi objektivi T3 TECH
Canon spet številka ena na svetovnem trgu digitalnih fotoaparatov z zamenljivimi objektivi

Oglasno sporočilo

Canon je objavil, da je že 13 let zapored številka ena na trgu digitalnih fotoaparatov z zamenljivimi objektivi, kar zajema tako digitalne zrcalno-refleksne fotoaparate kot kompaktne naprave

SEAT Ateca FR – prav na to ste čakali T3 TECH
SEAT Ateca FR – prav na to ste čakali

Nova izvedba prepoznavnega športnega terenca znamke SEAT

Največje spremembe v zgodovini VW! T3 TECH
Največje spremembe v zgodovini VW!

Oglasno sporočilo

Matthias Müller: Sprožili smo največji proces uvajanja sprememb v zgodovini Volkswagna

Ali naj varčujem za starost? T3 TECH
Ali naj varčujem za starost?

Oglasno sporočilo

V tempu vsakdana in hitro spreminjajočem se toku informacij je pomembno, da razumemo izzive in tveganja, ki jim bomo izpostavljeni v jeseni našega življenja.

Nikon D5 in Nikon D500 z nagrado Red Dot T3 TECH
Nikon D5 in Nikon D500 z nagrado Red Dot

Oglasno sporočilo

Podjetje Nikon je s strani nemškega oblikovalskega centra Nordrhein Westfalen prejelo dve prestižni oblikovalski nagradi za svoje izdelke.

Neverjetno pametni, neverjetno zmogljivi, neverjetno lepi – telefoni ZOPO T3 TECH
Neverjetno pametni, neverjetno zmogljivi, neverjetno lepi – telefoni ZOPO

Oglasno sporočilo
Uporabniki pametnih telefonov od slednjih pričakujejo hitro in odzivno delovanje v vseh pogojih. Slednje vsekakor velja za ZOPO pametne telefone serije SPEED.

Nakup je lahko še hitrejši T3 TECH
Nakup je lahko še hitrejši

Če boste kupili le mleko in kruh, pa tudi, če se odločite za večji nakup – z M skenom je nakup najhitrejši.

Philipsov 27-palčni ukrivljenec T3 TECH
Philipsov 27-palčni ukrivljenec

Novi Philips ukrivljeni LCD monitor z izjemno širokim barvnim razponom za realistično izkušnjo gledanja.

Huawei P9 Lite že v prodaji T3 TECH
Huawei P9 Lite že v prodaji

Oglasno sporočilo

Huawei P9 lite, mlajši brat paradnega konja P9 je že dostopen v prodaji v poslovalnicah Big Bangin pri vseh operaterjih po razrezani ceni.

Nova člana družine Samsung Galaxy A T3 TECH
Nova člana družine Samsung Galaxy A

Samsung je predstavil najnovejša predstavnika serije Galaxy A - Galaxy A5 s 5,2-palčnim in Galaxy A3 s 4,7-palčnim zaslonom, ki sta namenjena za evropski trg.

Novi mini osebni računalniki Intel NUC T3 TECH
Novi mini osebni računalniki Intel NUC

Oglasno sporočilo

Intelov mini osebni računalnik na 25 cm2 s šesto generacijo družine procesorjev Intel Core in zmogljivostjo polne velikosti je na voljo tudi pri nas.

Epson WorkForce Pro: Rezultati govorijo sami zase T3 TECH
Epson WorkForce Pro: Rezultati govorijo sami zase

Oglasno sporočilo

Zanesljivost, združljivost in prilagodljivost poslovnih tiskalnikov WorkForce Pro vplivajo na povečevanje učinkovitosti v pisarnah

Prihaja triler 11.22.63 T3 TECH
Prihaja triler 11.22.63

Oglasno sporočilo

22. novembra 1963 so v Dallasu odjeknili trije streli. Predsednika Kennedyja so umorili in svet se je spremenil. Kaj, če bi lahko čas zavrteli nazaj in to izničili?

Dvignite poslovanje na višji nivo T3 TECH
Dvignite poslovanje na višji nivo

FS3017 – prvi strežnik NAS Synology samo za diske SSD

Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge, naslednja generacija pametnih telefonov T3 TECH
Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge, naslednja generacija pametnih telefonov

Oglasno sporočilo
Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge odlikuje kombinacija elegantne oblike in zmogljivosti, reža za microSD in vodoodpornost.

Bliža se že 6. tradicionalni Dan Fordovih novosti! T3 TECH
Bliža se že 6. tradicionalni Dan Fordovih novosti!

Oglasno sporočilo

V soboto, 24. septembra 2016, se bo odvijal največji Fordov dogodek leta. Za vas so pripravili pester program za celo družino.

Nove varnostne kamere T3 TECH
Nove varnostne kamere

Oglasno sporočilo

Canon s predstavitvijo novih kamer z ločljivostjo 2 milijona točk razširja svoj nabor omrežnih kamer.

Novi superhitri tiskalnik Epson SureColor prejel nagrado EDP za najboljši tiskalnik fotografij T3 TECH
Novi superhitri tiskalnik Epson SureColor prejel nagrado EDP za najboljši tiskalnik fotografij

Oglasno sporočilo

Epsonov novi tiskalnik SureColor SC-P20000 je s strani Evropskega združenja za digitalni tisk European Digital Press Association (EDP) prejel nagrado za najboljši tiskalnik fotografij.

Hibridna naprava Lenovo Miix 510 se predstavi na sejmu IFA T3 TECH
Hibridna naprava Lenovo Miix 510 se predstavi na sejmu IFA

Kolebate med prenosnikom in tablico? Lenovo Miix 510 je prava naprava.

Nova serija Philipsovih televizorjev 5501 T3 TECH
Nova serija Philipsovih televizorjev 5501

Oglasno sporočilo

Neverjetno tanek televizor z izjemno zmogljivostjo.

Canon predstavlja nov projektorj XEED 4K501ST T3 TECH
Canon predstavlja nov projektorj XEED 4K501ST

Oglasno sporočilo

Canon krepi ponudbo projektorjev za fiksno namestitev z izboljšavami pri svetilnosti, funkcionalnosti in kakovosti slike

Ne čakajte, izberite T3 TECH
Ne čakajte, izberite

Oglasno sporočilo

Naša prva skrb, ko zbolimo ali se poškodujemo, je čim prejšnje okrevanje. Vzajemna je zato oblikovala zavarovanje, ki vam omogoča dostop do zdravstvenih storitev brez čakalnih dob, pri najboljših specialistih doma in v tujini, zavarovanje pa krije tudi 850 operativnih posegov.

Philipsove inovacije na IFA 2016 T3 TECH
Philipsove inovacije na IFA 2016

Oglasno sporočilo

Največji 4K ukrivljeni monitor, novi E8 ukrivljeni in tanki monitorji z UltraColor tehnologijo, monitor s pop-up spletno kamero za povečanje varnosti v pisarni in ultra-tanek dizajn monitorjev so le del velikega razstavnega prostora Philips inovacij na letošnjem največjem sejmu zabavne elektronike - IFA 2016 v Berlinu.

Najboljši pogled v vašem domu T3 TECH
Najboljši pogled v vašem domu

Novi 32-palčni Philips LCD monitor prinaša osupljive barve v elegantnem, ukrivljenem dizajnu.

Logitech M171 T3 TECH
Logitech M171

Oglasno sporočilo

Logitech M171 brezžična miška ponuja zanesljivo brezžično povezljivost in dolgotrajno življensko dobo baterije po dostopni ceni.

Lenovo bo skupaj z giganti tehnološke industrije gostil drugi Tech World T3 TECH
Lenovo bo skupaj z giganti tehnološke industrije gostil drugi Tech World

Na dogodku bodo predstavljeni novi izdelki, inovacije in koncepti ter smer razvoja tehnologij deljenja.

Lenovo Slovenija predstavil novosti iz družine izdelkov ThinkPad T3 TECH
Lenovo Slovenija predstavil novosti iz družine izdelkov ThinkPad

Oglasno sporočilo

Najbolje prodajani poslovni prenosni računalniki ThinkPad so že v lanskem letu presegli mejnik 100 milijonov prodanih izdelkov.

Popolna svoboda pri uporabi interneta T3 TECH
Popolna svoboda pri uporabi interneta

Samo s paketom Neskončni Internet lahko do resnično neomejenega prenosa podatkov dostopate kjerkoli v Sloveniji.

Mobilna prihodnost je tu T3 TECH
Mobilna prihodnost je tu

Oglasno sporočilo

Dostopanje do spleta s pametnimi telefoni in nosljivimi napravami, kot so pametne ure in zapestnice niso več samo sanje jutrišnjega dne.

Unistar PRO, Lenovo in SAP s poslovnimi rešitvami in storitvami nove generacije T3 TECH
Unistar PRO, Lenovo in SAP s poslovnimi rešitvami in storitvami nove generacije

Oglasno sporočilo

Družba Unistar PRO zadnja leta skrbi za aktivno rabo storitev iz računalniških oblakov pri strankah.

YouTube v HDR tudi na televiziji T3 TECH
YouTube v HDR tudi na televiziji

Samsung bo še ta mesec nadgradil svoje televizorje letnika 2016 tako, da bo mogoče na njih spremljati YouTube v visoki ločljivosti.

Ukrivljeni monitorji so prijaznejši očem T3 TECH
Ukrivljeni monitorji so prijaznejši očem

Oglasno sporočilo

Ukrivljeni monitorji Samsung pozitivno ocenjeni v raziskavi harvardske medicinske fakultete. Intenzivno testiranje je pokazalo, da ukrivljeni monitorji v primerjavi z ravnimi izboljšajo fokus in zmanjšajo neugodnost zaradi obremenitve oči

SAP Forum 2016 osvetlil čeri v morju digitalne preobrazbe T3 TECH
SAP Forum 2016 osvetlil čeri v morju digitalne preobrazbe

Oglasno sporočilo

Podjetja, ki načrtujejo ali že izvajajo digitalno preobrazbo, stavijo na nova ali nadgrajene poslovne modele in inovativne tehnologije, ki ustvarjajo razliko.

Skupaj za čiste vode Slovenije T3 TECH
Skupaj za čiste vode Slovenije

S čiščenjem reke Drave v Mariboru obeležili zaključek velike ekološke akcije Skupaj za čiste vode Slovenije.

iRobot nabor sesalnikov razširil z robotom za čiščenje tal Braava jet T3 TECH
iRobot nabor sesalnikov razširil z robotom za čiščenje tal Braava jet

Braava jet tla očisti dnevne umazanije in madežev ter tako ohranja dom čist in svež.

MMD predstavlja prvi monitor s tehnologijo Quantum Dot Color na svetu T3 TECH
MMD predstavlja prvi monitor s tehnologijo Quantum Dot Color na svetu

Oglasno sporočilo

MMD, licenčni partner za blagovno znamko monitorjev Philips, je predstavil prvi monitor na svetu, ki uporablja tehnologijo prikaza barv Quantum Dot Color.

PHILIPS AmbiLux - ognjemet barv T3 TECH
PHILIPS AmbiLux - ognjemet barv

Oglasno sporočilo

Philips predstavlja popolnoma nov koncept gledanja televizije.

(Po)polna izkušnja gledanja televizije T3 TECH
(Po)polna izkušnja gledanja televizije

Oglasno sporočilo

Zamislite si popolno domačo zabavo, s skoraj neomejenimi možnostmi vsebin, z do potankosti izpopolnjeno sliko in tehnologijo, ki prek svetlobe širi dogajanje v celoten prostor. Takšno poglobljeno izkušnjo gledanja zagotavljata nova modela Philipsovih televizorjev serije 6401 in 6501.

Nov motor Ford EcoBlue T3 TECH
Nov motor Ford EcoBlue

Oglasno sporočilo

Motor, ki spreminja pravila igre med dizli – je čistejši, varčnejši, močnejši in z več navora

Športna eleganca – nova Audi A5 in S5 Coupé T3 TECH
Športna eleganca – nova Audi A5 in S5 Coupé

Oglasno sporočilo

Audi A5 je leta 2007 naredil revolucijo v srednjem avtomobilskem razredu. Podjetje iz Ingolstadta je ustvarilo umetnino, ki je v hipu postala priljubljena po vsem svetu. Devet let pozneje je sedaj na voljo druga generacija.

Huawei med najboljšimi T3 TECH
Huawei med najboljšimi

The Wall Street Journal je izbral najboljše s CES-a 2017

Prav poseben dirkalnik Ford GT T3 TECH
Prav poseben dirkalnik Ford GT

Oglasno sporočilo

V Le Mansu bo na ogled Ford GT, narejen iz LEGO-kock.

Si.mobilova popolna razprodaja priljubljenih telefonov T3 TECH
Si.mobilova popolna razprodaja priljubljenih telefonov

Oglasno sporočilo

V Si.mobilu je poletje izbranim mobilnim telefonom odneslo kar polovico cene!  

90 odstotkov vozil ima vgrajene komponente proizvajalca Bosch T3 TECH
90 odstotkov vozil ima vgrajene komponente proizvajalca Bosch

Večina ljudi blagovno znamko Bosch povezuje z orodji in opremo za vrt, a je podjetje Robert Bosch GmbH dejavno na številnih drugih področjih.

Canon krepi svojo 3D-ponudbo T3 TECH
Canon krepi svojo 3D-ponudbo

Oglasno sporočilo

Canon Europe je napovedal novo strateško partnerstvo s podjetjem Materialise NV, vodilnim ponudnikom programske opreme Additive Manufacturing (AM) in storitev 3D-tiskanja.

Odposlanih že milijon Honorjev 9 T3 TECH
Odposlanih že milijon Honorjev 9

V Sloveniji bo Huaweijev sestrski Honor 9 naprodaj prej, kot je bilo pričakovano.

Za fotografe, ki iščejo popoln posnetek – EOS 5D Mark IV T3 TECH
Za fotografe, ki iščejo popoln posnetek – EOS 5D Mark IV

Oglasno sporočilo

Canon je predstavil težko pričakovani EOS 5D Mark IV, najnovejši dodatek v svoji legendarni družini EOS 5D, namenjeni fotografom, ki želijo zajeti popoln posnetek.

Pametni telefoni Honor 5X in Honor 7 tudi v Sloveniji T3 TECH
Pametni telefoni Honor 5X in Honor 7 tudi v Sloveniji

Oglasno sporočilo

Vse bolj priljubljena blagovna znamka pametnih telefonov Honor bo s svojimi modeli Honor 5X in Honor 7 pritegnila ljubitelje modernih oblik in kreativnih tehnologij.

Novi Fordov SUV Edge z inteligentnim omejevalnikom hitrosti T3 TECH
Novi Fordov SUV Edge z inteligentnim omejevalnikom hitrosti

Oglasno sporočilo

Tehnologija, s katero se vozniki izognejo kaznim zaradi prehitre vožnje, je uspešnica v Evropi.

Pametni telefon in ura T3 TECH
Pametni telefon in ura

Kombinacija, ki nadgradi prednosti vsakega od njih.S pametno uro lahko rešimo nekaj slabosti pametnih telefonov. Kako lahko elegantna Huawei Watch reši štiri tipične probleme pametnih telefonov, ki motijo vsakega uporabnika?

PowerShot SX620 HS T3 TECH
PowerShot SX620 HS

Oglasno sporočilo

Približajte se neverjetno blizu in bodite ustvarjalni

Novi Philips 4K LCD monitor T3 TECH
Novi Philips 4K LCD monitor

Odlikuje ga ločljivost UltraClear in tehnologija UltraColor.

Spletni kalkulator izračunava prihranek z Epsonovimi tiskalniki ITS T3 TECH
Spletni kalkulator izračunava prihranek z Epsonovimi tiskalniki ITS

Primerjajte takojšnje stroške in stroške črnila 20 najbolj prodajanih tiskalnikov ter Epsonovih tiskalnikov s sistemom posod s črnili (ITS)

Gear Fit2 in Gear IconX za več gibalne svobode T3 TECH
Gear Fit2 in Gear IconX za več gibalne svobode

Oglasno sporočilo

Pametna športna zapestnica z GPS tehnologijo in brezžične športne slušalke, ki elegantno motivirata k bolj aktivnemu življenjskemu stilu

Philipsovi zasloni s skrito kamero T3 TECH
Philipsovi zasloni s skrito kamero

FBI direktor priporoča pokrivanje vaše spletne kamere - vendar obstajajo alternative. Philips jih ima.

29 kanskih levov za Samsung T3 TECH
29 kanskih levov za Samsung

Oglasno sporočilo

Podjetje Samsung Electronics je veliki zmagovalec letošnjega mednarodnega festivala kreativnosti Cannes Lions, kjer je konec preteklega tedna prejel kar 29 prestižnih kanskih levov, med drugim tudi nagrado Kreativni oglaševalec leta.

Prilagajanje ure Gear S2 po meri in stilu uporabnika T3 TECH
Prilagajanje ure Gear S2 po meri in stilu uporabnika

Vse bolj povezan ekosistem naprav Samsung spodbuja razvoj aplikacij za pametno uro Gear S2.

 Fitbit predstavlja Fitbit Blaze T3 TECH
Fitbit predstavlja Fitbit Blaze

Oglasno sporočilo

Pametna ura za aktiven življenjski slog.

Najnovejši diski SSD Samsung s kar 500 GB T3 TECH
Najnovejši diski SSD Samsung s kar 500 GB

Oglasno sporočilo

Večja spominska kapaciteta in zajamčena zanesljivost diskov SSD serije 750 EVO.

Leica Camera in Huawei sta ustanovila novi center za raziskave in razvoj T3 TECH
Leica Camera in Huawei sta ustanovila novi center za raziskave in razvoj

Max Berek Innovation Lab je novoustanovljen inovacijsko-raziskovalni center, ki bo vodil raziskave in razvoj na področjih novih optičnih sistemov, računalniške fotografije ter navidezne in obogatene resničnosti.

Samsung z novo serijo večnamenskih naprav ProXpress C30 za majhna in srednje velika podjetja T3 TECH
Samsung z novo serijo večnamenskih naprav ProXpress C30 za majhna in srednje velika podjetja

Oglasno sporočilo

Podjetje Samsung Electronics predstavlja novo serijo večnamenskih naprav ProXpress C30, ki poslovnim uporabnikom zagotavljajo višjo produktivnost v poslovnem okolju in hkrati manjše operativne stroške

Z rešitvijo za upravljanje dokumentov prihranek šestih ur tedensko T3 TECH
Z rešitvijo za upravljanje dokumentov prihranek šestih ur tedensko

Oglasno sporočilo

Podjetje Canon Adria je v največjem slovenskem zobozdravstvenem centru Dental Market iz Škofje Loke uvedlo dokumentno rešitev EffectiveOffice.

Gear 360, kamera za 360-stopinjski zajem trenutkov T3 TECH
Gear 360, kamera za 360-stopinjski zajem trenutkov

Oglasno sporočilo
Gear 360 za preprosto snemanje in deljenje 360-stopinjskih fotografij in videoposnetkov.

Honor 8 je zavzel Evropo T3 TECH
Honor 8 je zavzel Evropo

Oglasno sporočilo

Nov paradni konj Honor 8 združuje čudovit dizajn z najnovejšo tehnologijo in odličnimi lastnostmi kamere

Canon krepi serijo i-SENSYS T3 TECH
Canon krepi serijo i-SENSYS

Oglasno sporočilo

Na voljo so novi enofunkcijskimi tiskalniki visokih hitrosti, s katerimi Canon rešuje izzive glede storilnosti velikih podjetij

i-SENSYS MF230 in MF240 T3 TECH
i-SENSYS MF230 in MF240

Canon predstavil novi, visoko povezljivi seriji črno-belih tiskalnikov, razviti za optimizacijo okolij majhnih pisarn.

Trije enostavni načini, kako ostati zdravi za pisalno mizo T3 TECH
Trije enostavni načini, kako ostati zdravi za pisalno mizo

Oglasno sporočilo

Na svetovni dan varnosti in zdravja na delovnem mestu je podjetje MMD pripravilo vrsto nasvetov glede izbire računalniških monitorjev, ki bodo pripomogli k boljšemu zdravju in počutju v poslovnem okolju.

Škodin veliki SUV: Močan kot medved T3 TECH
Škodin veliki SUV: Močan kot medved

Oglasno sporočilo

Škodin novi veliki SUV se bo imenoval Kodiaq. Ime se navezuje na kodiaškega medveda, ki živi na otoku Kodiak pred južno obalo Aljaske.

Priznani oblikovalski nagradi za Philipsove nove televizorje T3 TECH
Priznani oblikovalski nagradi za Philipsove nove televizorje

Oglasno sporočilo

Osredotočanje na vrhunsko oblikovanje in kakovost evropske izdelave pri novih serijah Philips TV za 2016 so prepoznali tako v žiriji prestižnih nagrad iF, kot Red Dot.

Philips 55POS901F - nov standard na trgu televizorjev T3 TECH
Philips 55POS901F - nov standard na trgu televizorjev

Edini OLED 4K-UHD TV z Ambilightom na svetu.

Inovativnost na najvišji ravni T3 TECH
Inovativnost na najvišji ravni

Oglasno sporočilo

Philips na sejmu IFA 2016 predstavlja UltraColor tehnologijo, ukrivljene monitorje in "pop-up" varnost.

Si.mobil pripravil posebno ponudbo za gluhe in naglušne T3 TECH
Si.mobil pripravil posebno ponudbo za gluhe in naglušne

Oglasno sporočilo

Si.mobil je pripravil posebno ponudbo za člane Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije. V naročniškem paketu je vključena večja količina prenosa podatkov in brezplačna dodatna kartica SIM za prenos podatkov.

Kyocera je prejela nagrado Good design award 2015 za serijo A4 barvnih naprav. T3 TECH
Kyocera je prejela nagrado Good design award 2015 za serijo A4 barvnih naprav.

Oglasno sporočilo
Podjetje Kyocera Document Solutions je objavilo, da sta novi večopravilni A4 barvni napravi, TASKalfa 406ci in TASKalfa 356ci, prejeli oblikovalsko priznanje Good Design Award 2015.

Dva nova 24-palčna igričarja podjetja AOC T3 TECH
Dva nova 24-palčna igričarja podjetja AOC

Oglasno sporočilo

AGON AG241QG in AGON AG241QX imata izjemno-hitri TN zaslon z odzivnim časom 1 ms, ločljivostjo 2560 x 1440 slikovnih pik in ločljivostjo QHD.

Philips postavlja nove standarde za pametne televizorje T3 TECH
Philips postavlja nove standarde za pametne televizorje

Oglasno sporočilo

Na Philipsovih televizorjih s sistemom Android TV je svet, poln doživetij.

Samsung v Sloveniji začenja proces menjave Galaxy Note7 T3 TECH
Samsung v Sloveniji začenja proces menjave Galaxy Note7

Oglasno sporočilo

Predstavljeni tudi novi ukrepi za zagotavljanje maksimalne varnosti uporabnikov.

Nova serija Philipsovih televizorjev 7101 T3 TECH
Nova serija Philipsovih televizorjev 7101

Nagrajeni evropski dizajn za svetovno doživetje

Zmagovalec v vseh kategorijah, Braun Series 9 T3 TECH
Zmagovalec v vseh kategorijah, Braun Series 9

Braun je prav za vas izdelal najučinkovitejši brivnik na svetu, ki z najsodobnejšo tehnologijo postavlja povsem nove standarde odličnosti pri britju.

Prvi Philipsov monitor z ločljivostjo 5K: ločljivost UltraClear in profesionalne barve T3 TECH
Prvi Philipsov monitor z ločljivostjo 5K: ločljivost UltraClear in profesionalne barve

Oglasno sporočilo

MMD, licenčni partner za blagovno znamko monitorjev Philips, je predstavil nov monitor ločljivosti UltraClear 5K.

Kartuše se poslavljajo, priloženega črnila za dve leti tiskanja T3 TECH
Kartuše se poslavljajo, priloženega črnila za dve leti tiskanja

Epson je posodobil svoj sistem hranjenja in doziranja črnil Ink Tank System (ITS).

Vrata v digitalni svet T3 TECH
Vrata v digitalni svet

Novi Philipsov poslovni monitor z USB priključno postajo.

Comshopovi računalniki TRON - sinonim za zmogljivost in zanesljivost. T3 TECH
Comshopovi računalniki TRON - sinonim za zmogljivost in zanesljivost.

Oglasno sporočilo

Letošnjo pomlad jih na policah Comshop trgovin najdete v prenovljeni in pomlajeni liniji.

Samsung razkril nov Galaxy Note7 - telefon za velike ideje T3 TECH
Samsung razkril nov Galaxy Note7 - telefon za velike ideje

Oglasno sporočilo

Galaxy Note7 s pametnim S-pisalom in ultimativno zaščito uporabnikom omogoča, da dosežejo in naredijo še več

Canon je predstavil serijo imageRUNNER ADVANCE C7500 T3 TECH
Canon je predstavil serijo imageRUNNER ADVANCE C7500

Novi barvni večfunkcijski tiskalniki A3 so zasnovani za izpolnjevanje zahtev pisarniških okolij glede obsega in kakovosti izpisov, obenem pa naslavljajo skupne stroške tiska v podjetjih.

Intel je na sejmu Computex 2016 imel kaj pokazati T3 TECH
Intel je na sejmu Computex 2016 imel kaj pokazati

Oglasno sporočilo

Pet stvari, ki jih morate vedeti o podjetju Intel in njegovi prihodnosti.

A1 eno najhitrejših omrežij v Evropi T3 TECH
A1 eno najhitrejših omrežij v Evropi

A1 Slovenija je med prvimi v Evropi dosegel hitrost prenosa podatkov več kot 850 Mbit/s v komercialnem omrežju LTE.

Najbolj osupljive ceste v Evropi T3 TECH
Najbolj osupljive ceste v Evropi

Oglasno sporočilo

330 kilometrov, več kot 100 serpentin in najbolj neverjetni razgledi v Evropi.

SAP Forum kot digitalni svetilnik poslovanja T3 TECH
SAP Forum kot digitalni svetilnik poslovanja

Oglasno sporočilo

Čez teden dni, 14. junija 2016, bo podjetje SAP Slovenija na Brdu pri Kranju organiziralo enega najpomembnejših dogodkov za slovensko gospodarstvo.

BMW, Intel in Mobileye skupaj v prihodnost T3 TECH
BMW, Intel in Mobileye skupaj v prihodnost

Oglasno sporočilo

BMW Group, Intel in Mobileye bodo skupaj do leta 2021 na ceste postavili popolnoma avtonomna vozila.

Z dotikom do čistega stanovanja T3 TECH
Z dotikom do čistega stanovanja

Imeti čisto stanovanje ali imeti čas zase. Da ne bo treba sprejemati kompromisov poskrbi tehnologija iRobot.

Canon predstavil XC15 T3 TECH
Canon predstavil XC15

Profesionalna kompaktna kamera 4K z vrhunskim avdio vmesnikom

Huawei Mate 8 – popolnost na dlani T3 TECH
Huawei Mate 8 – popolnost na dlani

Oglasno sporočilo

Novi Huawei mate 8 vsebuje najbolj napredno tehnologijo na svetu doslej in služi kot novo merilo za neverjetno zmogljivost in dolgoživost baterije

Novi monitorji AOC 75 Series: vsestranski in za vsakogar T3 TECH
Novi monitorji AOC 75 Series: vsestranski in za vsakogar

Oglasno sporočilo

Z novo družino računalniških monitorjev 75 Series AOC nagovarja zahtevne uporabnike, ki poleg kakovosti zahtevajo tudi pričakujejo tudi energijsko učinkovitost

Ekskluzivne vsebine Oculus za nove kupce Galaxy S7 ali S7 edge T3 TECH
Ekskluzivne vsebine Oculus za nove kupce Galaxy S7 ali S7 edge

Oglasno sporočilo

Po odličnem odzivu in številu prednaročil, ki sta jih prejela najnovejša pametna telefona Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge, je podjetje Samsung danes najavilo nagrado za nove kupce modelov Galaxy S7 in S7 edge – paket ekskluzivnih vsebin Oculus za Gear VR.

Audi RS 5 Coupé T3 TECH
Audi RS 5 Coupé

Moč šestvaljnega motorja v novi obliki

Za modne, aktivne in povezane T3 TECH
Za modne, aktivne in povezane

Oglasno sporočilo

Pametna športna zapestnica Samsung Gear Fit2 in brezžične slušalke Gear IconX.

Prijava na e-novice

* indicates required