Airbag za kolke

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 11.1.2018 4:44:00, Kategorija: Trendi

Zlom kolka je zelo pogosta in nevarna poškodba starejših. Tale priprava ima sicer čudno ime, njeno delovanje pa lahko reši življenje marsikateremu starostniku.

Airbag za kolke

Zlom kolka je vedno zoprna zadeva, pri starostnikih pa še toliko bolj, saj do nje zaradi krhkosti kosti pride hitreje, operacija pa zaradi starosti pogosto ni mogoča in tako se vse skupaj večkrat zelo nesrečno konča. In potem je tukaj Helite Hip'Air.

Ime je mogoče malce nenavadno, naprava sama pa je nekaj, kar sodi v rubriko »zelo radi vidimo«. Gre za pas, ki si ga nadenejo starostniki, njegova naloga pa je zaznavanje padca in proženje zračne blazine, nekoliko podobne tisti v avtomobilu, ki za kar 90 odstotkov zmanjša možnost poškodbe kolka. V pas je vdelana priprava, ki v 200 milisekundah zazna, da gre za padec, nato pa v 80 milisekundah napihne zračno blazino, ki se spusti ob kolkih navzdol in jih s tem obvaruje pred zlomom.

In cena? Helite Hip'Air naj bi v Evropi prišel na trg to pomlad, cena pa bo okoli 600 €, pri čemer je potrebno poudariti, da ne gre za nekaj, kar ima enkratno uporabo kot je to pri avtomobilskih zračnih blazinah.


Vir: Helite

preberite še to

Oglaševanje

Prijava na e-novice