Najboljša varnostna kamera?

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 6.5.2018 8:00:00, Kategorija: Trendi

V čem se tale domača varnostna kamera tako razlikuje od ostalih, da je uspela zbrati 1,8 milijona dolarjev na Kickstarterju.

Najboljša varnostna kamera?

Domačih varnostnih kamer, ki se lahko povežejo v internet in imajo kup pametnih zmogljivosti, vključno z razlikovanjem med živalmi in ljudmi, je na trgu kar nekaj, zato nas informacije o novih modelih puščajo relativno hladne. In potem je tukaj Eufy EverCam.

Ker kamera na pogled ni nič kaj drugačna od drugih nas je seveda zanimalo, kaj je tako pritegnilo ljudi na Kickstarterju, da so tako navalili nanjo. Proizvajalec  Camera Equipment in ameriškega Seattla si je kot ciljno vsoto zastavil znesek 50.000 dolarjev, v času tega pisanja, ko je do konca kampanje še 40 dni, pa je vloženi znesek že presegel 1,8 milijona dolarjev.

Med najbolj privlačne lastnosti EverCam je njena preprosta namestitev. Ta poteka tako, da na steno oziroma površino, kjer bi radi imeli kamero, pritrdimo podstavek, kamera pa se nanj pritrdi kar s pomočjo magneta. Ta, poleg tega, da drži kamero, omogoča tudi njeno preprosto premikanje in nastavljanje tako, da pokriva področje, ki ga želimo.  V primeru, da je podlaga za kamero kovinska, podstavek sploh ni potreben, saj se kamera pritrdi kar s pomočjo magneta. Kamero napajajo baterije, tako da do nje ni potrebno napeljevati zunanjega napajanja. To ni nobena redkost, a za kamero, ki bi z enim polnjenjem omogočala delovanje do kar enega leta, pa še nismo slišali. Naslednja prednost kamere je v tem, da je vodoodporna (IP66), torej jo je mogoče uporabiti tudi na prostem.

Eufy EverCam je opremljen s Sonyjevim senzorjem Exmor, ki zmore zajeti sliko ločljivosti 1080p in 140-stopinjsko širokokotno lečo, ki pokrije zelo širok prostor. Kot vsaka sodobna varnostna kamera je tudi tale opremljena s senzorjem za nočno snemanje, njegov doseg pa je do 10 metrov. Tu je še senzor gibanja, 8-kratna digitalna povečava, podpora sprotnemu pretakanju preko Wi-Fi, zvočnik in mikrofon za komunikacijo, 100-decibelov glasna sirena, ki se oglasi, če kamero nekdo nasilno odstrani, ter reža za kartico microSD na bazni postaji. Ta je še posebej zanimiva zato, ker se zajeti podatki shranjujejo neposredno nanjo in ni potrebe po posebni zunanji (in plačljivi) storitvi shranjevanja v oblaku. Jo pa proizvajalec nudi za 2,99 USD mesečno.

Kar zadeva programsko opremo je kamer opremljena s sistemom umetne inteligence, ki na omogoča, da se posname le to, kar nas zanima in ne vsak najmanjši gib, ki ga zazna senzor gibanja. Sistem tako samodejno ignorira gibanje, ki nima tako imenovanega »toplotnega podpisa«. To v praksi pomeni, da kamere jeseni ne bo prožilo recimo padajoče listje. Kamera je opremljena s sistemom prepoznave obraza, ki ne le, da prepozna, da gre za človeka, prepozna tudi, za koga gre in o tem obvesti lastnika. Več v spodnjem videu.

Cena in dobavljivost: Kot smo zapisali, je Eufy EverCam v fazi zbiranja denarja na Kickstarterju, kjer ji gre zelo dobro. Kampanja bo trajala do 15. junija, komplet z eno kamero pa si lahko rezervirate za 219 dolarjev (okoli 183 €). Če bo šlo vse po načrtih, bo kamera na voljo septembra letos, Slovenija pa je na seznamu držav, kamor jo bo proizvajalec pošiljal brezplačno.


Vir: Kickstarter

preberite še to

Trendi
Temna stran meseca

Temna stran meseca

Kitajci naj bi v kratkem poslali terensko vozilo na temno stran meseca.

Trendi
Nenavadna formula

Nenavadna formula

Leta 2004 si je nekdo izmislil formulo oziroma enačbo, ki je že sama po sebi nenavadna, njen rezultat pa &scar...

Trendi
Na pomoč čebelam v mestu

Na pomoč čebelam v mestu

Promocijska vsebina
Marljivim bitjem...

Trendi
Koliko smo digitalni?

Koliko smo digitalni?

Kje je Slovenija na področju digitalne ekonomije in digitalne družbe napram drugim državam EU.

Trendi
Arktični led in Rimljani

Arktični led in Rimljani

Arktika je verjetno zadnja, kjer bi iskali podatke o starem Rimu. A jih skriva presenetljivo veliko. Posebej g...

Trendi
Kovinski rez

Kovinski rez

Zlati rez ni edini »magični« rez, ki ga poznamo. Obstajajo še srebrni, pa bronasti in &scar...

Trendi
Je Google malo »mutil«?

Je Google malo »mutil«?

Je Google predstavitev sistema umetne inteligence, ki zna recimo sam poklicati po telefonu in rezervirati mizo...

Trendi
Kdo nam sabotira (edini) uspeh?

Kdo nam sabotira (edini) uspeh?

Znanstveniki so ugotovili, da nekdo očitno v zrak spušča večje količine freonov, ki uničujejo ozon, ne ...

Trendi
V ravnateljevo pisarno

V ravnateljevo pisarno

Nekdo je zapeljal skozi zid v ravnateljevo pisarno. Videti je bilo grdo, a je bila le odlična šala.

Trendi
Postanite Dick Tracy

Postanite Dick Tracy

Dva brata naj bi v kratkem na trg poslala pametno uro, ki je videti točno takšna kot jo je nosil znani ...

Trendi
Malo so si premislili

Malo so si premislili

Chromovo utišanje zvoka filmov, ki se samodejno predvajajo, bo začasno prenehalo delovati, saj moti kar...

Trendi
Tri Facebookove novosti

Tri Facebookove novosti

V kratkem bo mogoče posnetke kamere shranjevati neposredno v Facebook, pošiljati zvočna sporočila in ar...