Najboljša varnostna kamera?

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 6.5.2018 8:00:00, Kategorija: Trendi

V čem se tale domača varnostna kamera tako razlikuje od ostalih, da je uspela zbrati 1,8 milijona dolarjev na Kickstarterju.

Najboljša varnostna kamera?

Domačih varnostnih kamer, ki se lahko povežejo v internet in imajo kup pametnih zmogljivosti, vključno z razlikovanjem med živalmi in ljudmi, je na trgu kar nekaj, zato nas informacije o novih modelih puščajo relativno hladne. In potem je tukaj Eufy EverCam.

Ker kamera na pogled ni nič kaj drugačna od drugih nas je seveda zanimalo, kaj je tako pritegnilo ljudi na Kickstarterju, da so tako navalili nanjo. Proizvajalec  Camera Equipment in ameriškega Seattla si je kot ciljno vsoto zastavil znesek 50.000 dolarjev, v času tega pisanja, ko je do konca kampanje še 40 dni, pa je vloženi znesek že presegel 1,8 milijona dolarjev.

Med najbolj privlačne lastnosti EverCam je njena preprosta namestitev. Ta poteka tako, da na steno oziroma površino, kjer bi radi imeli kamero, pritrdimo podstavek, kamera pa se nanj pritrdi kar s pomočjo magneta. Ta, poleg tega, da drži kamero, omogoča tudi njeno preprosto premikanje in nastavljanje tako, da pokriva področje, ki ga želimo.  V primeru, da je podlaga za kamero kovinska, podstavek sploh ni potreben, saj se kamera pritrdi kar s pomočjo magneta. Kamero napajajo baterije, tako da do nje ni potrebno napeljevati zunanjega napajanja. To ni nobena redkost, a za kamero, ki bi z enim polnjenjem omogočala delovanje do kar enega leta, pa še nismo slišali. Naslednja prednost kamere je v tem, da je vodoodporna (IP66), torej jo je mogoče uporabiti tudi na prostem.

Eufy EverCam je opremljen s Sonyjevim senzorjem Exmor, ki zmore zajeti sliko ločljivosti 1080p in 140-stopinjsko širokokotno lečo, ki pokrije zelo širok prostor. Kot vsaka sodobna varnostna kamera je tudi tale opremljena s senzorjem za nočno snemanje, njegov doseg pa je do 10 metrov. Tu je še senzor gibanja, 8-kratna digitalna povečava, podpora sprotnemu pretakanju preko Wi-Fi, zvočnik in mikrofon za komunikacijo, 100-decibelov glasna sirena, ki se oglasi, če kamero nekdo nasilno odstrani, ter reža za kartico microSD na bazni postaji. Ta je še posebej zanimiva zato, ker se zajeti podatki shranjujejo neposredno nanjo in ni potrebe po posebni zunanji (in plačljivi) storitvi shranjevanja v oblaku. Jo pa proizvajalec nudi za 2,99 USD mesečno.

Kar zadeva programsko opremo je kamer opremljena s sistemom umetne inteligence, ki na omogoča, da se posname le to, kar nas zanima in ne vsak najmanjši gib, ki ga zazna senzor gibanja. Sistem tako samodejno ignorira gibanje, ki nima tako imenovanega »toplotnega podpisa«. To v praksi pomeni, da kamere jeseni ne bo prožilo recimo padajoče listje. Kamera je opremljena s sistemom prepoznave obraza, ki ne le, da prepozna, da gre za človeka, prepozna tudi, za koga gre in o tem obvesti lastnika. Več v spodnjem videu.

Cena in dobavljivost: Kot smo zapisali, je Eufy EverCam v fazi zbiranja denarja na Kickstarterju, kjer ji gre zelo dobro. Kampanja bo trajala do 15. junija, komplet z eno kamero pa si lahko rezervirate za 219 dolarjev (okoli 183 €). Če bo šlo vse po načrtih, bo kamera na voljo septembra letos, Slovenija pa je na seznamu držav, kamor jo bo proizvajalec pošiljal brezplačno.


Vir: Kickstarter

preberite še to

Trendi
Zložljiva mreža

Zložljiva mreža

Tole visečo mrežo je mogoče postaviti kjerkoli, pa še zložljivo je vse skupaj.

Trendi
Končno konec Traviate!

Končno konec Traviate!

Na slovaškem je policija končno aretirala žensko, ki je 16 let vsak dan od 6:00 do 22:00 z balkona pred...

Trendi
Glasbena skrivnost končno razjasnjena

Glasbena skrivnost končno razjasnjena

Profesor matematike je rešil 50 let staro uganko kdo od Beatlesov je napisal pesem In my life.

Trendi
Edison se je zmotil

Edison se je zmotil

Leta 1894 je Edison napovedal, da čezatlantski telefonski pogovori nikoli ne bodo mogoči.

Trendi
Poskusi neskončnega stroja

Poskusi neskončnega stroja

Perpetuum mobile je ena tistih stvari, ki že stoletja žgečka človeško domišljijo, deluje pa na ž...

Trendi
Z umetno inteligenco proti raku

Z umetno inteligenco proti raku

Če hočemo zdraviti raka, ga moramo dobro poznati, zato so »poroke« med medicino in informacij...

Trendi
Sončni rekord

Sončni rekord

Električno letalo, ki se napaja izključno s sončnimi celicami, je brez postanka letelo kar 25 dni.

Trendi
Bodo roboti kmalu čutili

Bodo roboti kmalu čutili

Znanstveniki so izdelali »kožo«, ki robotom omogoča, da preko dotika zaznajo zelo majhne podrobnos...

Trendi
Ure, ki so spremenile svet

Ure, ki so spremenile svet

Šest ročnih ur, ki so ob svojem nastanku spremenile način spremljanja časa.

Trendi
Konec smrdeče obutve

Konec smrdeče obutve

Vroči dnevi imajo pogosto za posledico ustrezno dišečo obutev. S tole napravo, če si jo boste lahko pri...

Trendi
Proti orožju

Proti orožju

Facebook blokira spletne strani, ki vsebujejo načrte za 3D-tiskanje orožja. Drugi udarec za Defcad v dveh tedn...

Trendi
Jožefov problem

Jožefov problem

Star matematični problem, v katerem se ugotavlja, kje sedeti, da bomo preživeli.