Najpametnejši zvonec

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 6.12.2017 5:39:00, Kategorija: Trendi

Kukalnik na vratih je koristen. Še bolj pa bi bil, če bi skozenj lahko gledali od koderkoli in tistemu na drugi strani vrat lahko tudi kaj rekli. S temle inovativnim zvoncem lahko.

Najpametnejši zvonec

Ljudje smo zaradi načina življenja vedno manj doma in zato ne vemo, če nas je kdo iskal, pa naj bo to želen ali neželen gost. Pa bi radi vedeli. Zato je zadnja leta nastalo kar nekaj takšnih ion drugačnih pametnih zvoncev, ki poleg tega, da zvonijo, nudijo še kaj več. Eno takšnih podjetij je tudi Eques, njihov pametni zvonec pa se imenuje Veiu.

Veiu (izgovori se kot »vju«, torej enako kot »view«) je narejen tako, da ga v vrata vgradimo namesto kukalnika. Na zunanji strani naprave se nahaja 180 stopinjska HD-kamera, zvočnik, gumb za zvonjenje ter senzor gibanja in senzor IR za snemanje ponoči, na notranji strani pa 5-palčni (12,7 cm) zaslon, ki prikazuje dogajanje na drugi strani vrat, napaja pa ga polnilna baterija, ki ob normalni uporabi z enim polnjenjem vzdrži do dva meseca. Na ohišju zaslona je tudi reža za kartico microSD, ki lahko obstoječih 2 Gb pomnilnika poveča še za 32 Gb.

Naprava lahko deluje v povezavi s pametnim telefonom ali samostojno. V samostojnem načinu deluje kot običajen kukalnik, le da lahko sliko vidimo na zaslonu in nam ni treba prislanjati oči k tisti majhni luknjici, ker pa ima Veiu vgrajen senzor gibanja in nočni senzor, lahko posname dogajanje, ko nas ni doma, spimo ali kaj podobnega. V tem primeru lahko posname fotografijo ali video obiskovalca.

Povsem nove dimenzije pa naprava dobi, če jo s pomočjo brezžičnega vmesnika priključimo v domače omrežje. V tem primeru se naprava lahko poveže tudi z aplikacijo za pametni telefon (iOS ali Android), omogoča pa da prišleka vidimo in se z njim tudi pogovarjamo kar preko telefona. In to ne glede na to ali smo doma ali ne, saj je Veiu dosegljiv preko interneta od koderkoli. Z nakupom naprave dobimo tudi brezplačen prostor v oblaku, kamor je mogoče shraniti za 15 dni posnetkov (video ali fotografij). Če signala WiFi slučajno zmanjka, se naprava sama preklopi v način lokalnega shranjevanja v interni pomnilnik in/ali razširitveno kartico.

Kaj to pomeni v praksi? Če vas ni doma, ste v postelji ali kako drugače zasedeni in vam na vratih kdo zvoni, se lahko oglasite kar preko telefona. Ker ima naprava vgrajen senzor gibanja in nočni senzor vas lahko opozori, če kdo kaj »muti« pred vašimi vrati, to posname, preko vgrajenega zvočnika pa ga lahko tudi natulite.

Veiu je po navedbah proizvajalca zelo preprosto montirati in pripraviti, njegova uporaba pa tako preprosta, da jo brez težav osvojijo tudi otroci in starejši.

Kaj pa cena? Komplet sta 249 dolarjev (okoli 210 evrov), proizvajalec pa ima skladišče tudi v EU, tako da ni carinskih stroškov.


preberite še to

Oglaševanje

Prijava na e-novice