Neumna smrt

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 22.12.2017 5:05:00, Kategorija: Trendi

Dekle, ki je med snemanjem »drznega videa« po nesreči ubilo svojega fanta, je bilo obsojeno na pol leta zapora in deset let nadzirane pogojen kazni.

Neumna smrt

Ljudje so za nekaj minut slave sposobni narediti marsikaj. Mednje sodita oziroma na žalost sta sodila, tudi 20-letna Monalisa Perez in 22-letni Pedro Ruiz III iz Hastada v ameriški Minnesoti. Par je v zadnjih nekaj mesecih na YouTubu objavil kar nekaj videoposnetkov, v katerih se lotevata najrazličnejših neumnosti, od tega, da se je Pedro delal, da je invalid, pa do tega, da mu je Monalisa v sendvič skrila pekoč feferon. Pravzaprav dokaj dolgočasne in primitivne neumnosti.

A nekega dne sta se očitno odločila zadevo dvigniti na višjo raven. Pedro je prišel na idejo, da bi pred seboj držal debelo knjigo, Monalisa pa bi vanjo ustrelila s pištolo Desert Eagle kalibra .50. Svoj namen je objavila tudi na Twitterju.

Povsem jasno je, da je ideja grozno neumna, če pa poskusni strel izvedeš z eno knjigo, v dejanskem poskusu pa potem uporabiš povsem drugo, pa še toliko bolj. A zgodilo se je prav to in Pedro je za posledicami strela – umrl. Vse skupaj sta posnela z dvema kamerama, ki jih je dekle po dogodku predalo policiji.

Sledil je seveda kazenski postopek, med katerim je Monalisa priznala krivdo nenaklepnega uboja in se s tožilstvom pogodila na zaporno kazen 180 dni in deset let nadzorovane pogojne kazni. Ko bo kazenski postopek popolnoma končan, kar naj bi se predvidoma zgodilo februarja, bo policija posnetek streljanja objavila kot preventivno gesto.

preberite še to

Oglaševanje

Prijava na e-novice