Pravilno kakanje

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 8. 10. 2018 05:09:00, Kategorija: Trendi

Dve tretjini človeštva veliko potrebo opravlja čepe in ima bistveno manj težav z zaprtjem, hemoroidi in podobnim. Zakaj ne bi tudi vi?

Pravilno kakanje

To, da je čepenje med kakanjem bolj zdravo in naravno, je znano že nekaj časa. Toda naša »angleška stranišča« so tako udobna, da se jih ne moremo kar tako odreči. Kaj narediti. Uporabite lahko Squatty Potty. No ja, tudi navadna pručka bo opravila delo, a bo zasedla nekaj več prostora.

In kaj je Squatty Potty? Zgodba, če ji verjamemo, se je začela leta 2010, gre pa nekako takole. Američanka Judy Edwards je imela velike težave z zaprtjem in nek zdravnik ji je svetoval, naj pri »opravilu« uporabi pručko. In jo je. In je delovalo. In je delovalo tudi pri njenemu možu Billu. Seveda sta se o tem pogovarjala tudi s svojim sinom Bobbyjem in ta je v ideji videl potencial za zaslužek. Spravil se je na delo in nastal je Squatty Potty. Ime samo daje vedeti, da gre za »čepečo kahlico« oziroma »čepeče kakanje«, čeprav se je ime prvotno uporabljalo za običajno luknjo v zemlji, kamor so ljudje »opravljali svoje« in rezultat zakopavali.

Squatty Potty pravzaprav ni nič drugega, kot pručka, prirezana tako, da jo je, ko ni v uporabi, mogoče postaviti ob straniščno školjko. In zakaj je zadeva tako koristna? Ko stojimo, tako imenovana puborektalna mišica pomaga pri zadrževanju kakca tako, da ukrivi debelo črevo, tako kot prepognemo gumijasto cev, da zaustavimo vodo. In podobno je pri sedenju, kjer je kot med hrbtenico in stegni med 80 in 90 stopinjami. Mišica črevo popolnoma sprosti šele v čepečem položaju oziroma takrat ko je omenjeni kot okoli 35 stopinj. In prav to naredi »čepeča kahlica« - dvigne nam noge tako, da se kot ustrezno zmanjša in kakanje je zato bolj naravno. In to tako, da nam, malce preobilnim in »komot« zahodnjakom ni treba čepeti ampak lahko sedimo, kot smo navajeni. S Squatty Pottyjem bomo torej lažje kakali, menda pa bo vse skupaj tudi hitreje opravljeno. Povprečno opravilo na školjki menda traja 130 sekund, s tole pručko pa le 50.

Prvi prototipi so bili leseni, a ker so bili predragi, jih je Bobby dal izdelati iz plastike, seveda na Kitajsko. Prvo leto prodaje, 2011, so ustvarili 17.000 dolarjev prometa, pet let kasneje pa že 16 milijonov dolarjev. In povpraševanje je še kar raslo, posebej pa je skočilo po tem, ko so izdelek predstavili v oddaji dr. Oz, še bolj pa, ko je bil Squatty Potty predstavljen v oddaji Shark Tank, kjer je ideja dobila 500.000 dolarjev v obliki investicije, hkrati pa je generirala za milijon dolarjev prometa v le 24 urah.

Squatty Potty je na voljo tudi pri nas, njegova cena pa je 19,99 € in nekaj malega poštnine. Pravzaprav poceni za to, da bomo lažje kakali.

Vir: Squatty Potty


preberite še to

Trendi
Srečno Novo leto tudi pasjim prijateljem

Srečno Novo leto tudi pasjim prijateljem

Odlična ideja - notranja pasja uta z aktivnim odpravljanjem hrupa.

Trendi
Stoletne hlače

Stoletne hlače

Bi plačali 560 € za hlače? Ne? Kaj pa, če bi imele kar 100-letno garancijo?

Trendi
Bleščeča in smrdeča bomba...v živo

Bleščeča in smrdeča bomba...v živo

Ne kradite paketov, sicer vas lahko doleti tole…

Trendi
Ne pretiravajte z vohanjem

Ne pretiravajte z vohanjem

Vohanje umazanih nogavic lahko povzroči grdo glivično okužbo pljuč.

Trendi
Dve v enem

Dve v enem

Včasih pride prav vbodna, včasih sabljasta žaga. Zakaj ne bi imeli le eno, ki je lahko oboje?

Trendi
Kava za delovne

Kava za delovne

Zakaj ne bi ob sveži kavi uživali tudi v delavnici ali na prostem?

Trendi
Zakaj bi jih nosili?

Zakaj bi jih nosili?

Včasih moramo smuči do smučišča tudi nositi. Zakaj pa jih ne bi peljali?

Trendi
Tišje pranje

Tišje pranje

Se vaš prali stroj trese in je glasen? Tale priprava ga bo utišala.

Trendi
Najdete pravo kombinacijo?

Najdete pravo kombinacijo?

Lahko to ključavnico s številčnico odklenete z le temi tremi namigi?

Trendi
Ali nam lažejo?

Ali nam lažejo?

Zakulisje snemanja skejterskih podvigov kaže na to, da vse le ni tako akrobatsko…

Trendi
Najhitrejša žival na svetu

Najhitrejša žival na svetu

Si lahko zamislite, da nekaj pospeši od 0 do 324 km/h v 0,000015 sekunde?

Trendi
S tehnologijo nad zalezovalce

S tehnologijo nad zalezovalce

Obiskovalce koncerta Taylor Swift so spremljale kamere in iskale zalezovalce.