Renovirali bodo tudi v Redmondu

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 6.12.2017 7:12:00, Kategorija: Trendi

Microsoft je napovedal večletni projekt obnove in modernizacije svojega več kot 200 hektarjev velikega sedeža v Redmondu.

Renovirali bodo tudi v Redmondu

V Redmondu so se odločili, da je potrebno malce izboljšati delovno okolje, pa tudi prostor za nove zaposlene ni odveč. A zadeve se niso lotili tako megalomansko kot Apple s svojo »vesoljsko ladjo« (na spodnji sliki zgoraj) ali Google s svojim centrom Charleston East (na spodnji sliki spodaj). Eden od razlogov je verjetno tudi ta, da so se odločili ostati na istem mestu oziroma nadgraditi obstoječe kapacitete namesto da bi gradili povsem na novo. In tak pristop pravzaprav pozdravljamo. Zakaj? Ali se vam ne zdi, da tako ekstravagantni poslovni prostori dajejo javnosti tudi mešana sporočila? Recimo »to si lahko privoščimo, ker smo vas »gulili« in s tem bomo tudi nadaljevali«? Nekoliko že…

Kakorkoli že, Microsoftova nadgradnja bo usmerjena predvsem v dvoje – povečanju zmogljivosti in boljšemu počutju zaposlenih. V ta namen bodo vložili 150 milijonov dolarjev le v posodobitev interne prometne infrastrukture, ki bo vsebovala pešpoti in kolesarske steze, vse avtomobile pa bodo umaknili v podzemne garaže. V kampusu bo vozil tudi vlak, avtobusi, na voljo pa bodo tudi druge transportne opcije. Osrednji del bo zasedal 0,8 hektarja velik trg, kjer bo prostora za 12.000 ljudi, na njem pa bodo sprehajalne poti, igrišča za nogomet, baseball in kriket (??), trgovine in veliko zelenja. Poleg urejanja okolice bodo povečali in modernizirali tudi pisarniške prostore, kjer se bo obstoječim 47.000 zaposlenim lahko pridružilo še dodatnih 8000 ljudi, vse objekte pa bodo tudi energetsko in komunalno posodobili.

Dela naj bi se začela prihodnje leto, trajala naj bi pet do sedem let, o stroških prenove pa pri Microsoftu zaenkrat ne govorijo.

preberite še to

Oglaševanje

Prijava na e-novice