Volkswagnov oblak

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 8. 10. 2018 05:53:00, Kategorija: Avto tech

Volkswagen in Microsoft bosta skupaj razvila oblak Automotive Cloud.

Volkswagnov oblak

Kot velik industrijski oblak bo obsegal vse Volkswagnove digitalne storitve in mobilnostne ponudbe v prihodnosti. Sklenitev ustreznega dogovora med Volkswagnom in Microsoftom je nadzorni svet družbe Volkswagen AG potrdil 28. septembra 2018. Volkswagen tako s polno paro nadaljuje svojo digitalno transformacijo. Z Microsoftom kot strateškim partnerjem je Volkswagen naredil odločilen korak za preobrazbo v ponudnika mobilnosti s popolnoma povezanim voznim parkom in digitalnim ekosistemom Volkswagen We.

Storitve v avtomobilu in platforma na osnovi Microsoftove tehnologije
Od leta 2020 naprej bo na trg vsako leto prišlo več kot 5 milijonov novih vozil znamke Volkswagen, ki bodo popolnoma povezana in s tem del tako imenovanega Interneta stvari (angl. Internet of Things oz. IoT) v oblaku. Globokosežno partnerstvo med obema podjetjema tvori osnovo za združitev Microsoftovega globalnega znanja o oblakih z izkušnjami Volkswagna kot avtomobilskega podjetja z globalno prisotnostjo na trgu.

Partnerja bosta skupaj oblikovala tehnološko osnovo za obširen oblak Automotive Cloud. V prihodnje bodo vse storitve v vozilih znamke Volkswagen kot tudi enotna koncernska digitalna arhitektura na osnovi oblaka, imenovana One Digital Platform (ODP), zasnovane na Microsoftovi oblačni platformi Azure, in uporabljene bodo platformske storitve, kot je Azure IoT Edge. Tako bo tehnično okolje bistveno poenostavljeno.

Volkswagen bo z oblakom Volkswagen Automotive Cloud bistveno optimiziral povezavo med vozilom, platformo, ki temelji na oblaku, in na stranke usmerjenimi storitvami vseh znamk, kot je na primer ekosistem Volkswagen We.

Z vzpostavitvijo oblaka Volkswagen Automotive Cloud bo Volkswagen v prihodnje lahko svoje digitalne storitve razširil na svoj celoten vozni park. Poleg tega bo mogoče učinkovito razvijati in hitro uporabiti nove storitve in rešitve za doživetje strank v vozilu, na področju telematike in za varno izmenjavo podatkov med vozilom in oblakom.

Ustanovitev novega razvojnega centra
V okviru partnerstva bo Volkswagen ustanovil nov razvojni center za oblak Automotive Cloud v Severni Ameriki, ki bo v bližini sedeža podjetja Microsoft. Microsoft bo bistveno pomagal pri vzpostavitvi tega novega razvojnega centra, med drugim pri zaposlovanju novih strokovnjakov in pri vodenju projektov. V bližnji prihodnosti bo v razvojnem centru zaposlenih okoli 300 strokovnjakov za informacijske tehnologije.

Poleg tega bo Microsoft Volkswagnovi razvojni ekipi dal na voljo celotno korporativno strokovno znanje o oblačnih storitvah. Volkswagnovi strokovnjaki za informacijske tehnologije se bodo tako lahko naučili Microsoftove razširjene kulture kolaborativnega in dinamičnega dela ter te izkušnje prenesli na osrednjo Volkswagnovo organizacijo.

Razvoj največjega digitalnega ekosistema v avtomobilski panogi
Rešitve, ki bodo nastale v okviru strateškega partnerstva, se bodo dolgoročno prenesle tudi na druge koncernske znamke in v vse svetovne regije. Oblak Volkswagen Automotive Cloud tako nudi osnovo za vse digitalne storitve in ponudbe z dodano vrednostjo koncernskih znamk.

Mednje sodijo tudi prihodnja Volkswagnova družina električnih avtomobilov ID in modeli z običajnim pogonom. Avtomobili v Volkswagnovem voznem parku bodo tako v prihodnosti postali mobilna vozlišča v Internetu stvari, ki bodo med seboj povezana preko platforme Microsoft Azure.

preberite še to

Avto tech
Pasji in stražarski

Pasji in stražarski

Teslini modeli avtomobilov so dobili dva nova načina delovanja – pasjega in stražarskega.

Avto tech
Bomo dobili standard?

Bomo dobili standard?

Menda smo na dobri poti, da dobimo standardni način brezžičnega polnjenja električnih avtomobilov.

Avto tech
Ne ravno lep, zato pa…

Ne ravno lep, zato pa…

Tale švedski električni motocikel mogoče ni privlačen na pogled, je pa videti zelo zabaven…

Avto tech
Malce drugačna dvigalka

Malce drugačna dvigalka

Kako priti do podvozja avtomobila? Tako, da ga dvignemo. Recimo na ta način...

Avto tech
Passat osme generacije

Passat osme generacije

Novi Passat z delno avtomatizirano potovalno hitrostjo, kapacitivnim volanom, večjim dosegom in še čem.

Avto tech
Drugačno prezračevanje

Drugačno prezračevanje

Avtomobil na vročem soncu – zoprno, neprijetno in nevarno. Ali pa tudi ne…

Avto tech
Svetovni prvak testira Kodiaqa RS

Svetovni prvak testira Kodiaqa RS

Promocijska vsebina
Ko je govor o av...

Avto tech
Za večjo prometno varnost

Za večjo prometno varnost

Občine se lahko do 31. januarja prijavijo za sofinanciranje sistemov za povečanje varnosti v prometu.

Avto tech
Evropske baterije

Evropske baterije

Volkswagen bo vložil 750 milijonov evrov v proizvodnjo lastnih baterij in mobilnih polnilnih postaj za elektri...

Avto tech
Robotsko parkiranje

Robotsko parkiranje

Gatwick bo tretje letališče, na katerem bodo avtomobile parkirali roboti.

Avto tech
Kot druga koža…

Kot druga koža…

Promocijska vsebina
Škodin novi urbani SUV se imenuje Kamiq.

Avto tech
»Prozorna« prikolica

»Prozorna« prikolica

Bi radi videli tudi »skozi« avtomobilsko prikolico? Lahko...