GoPro Hero 7 je res zver

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 30. 10. 2018 04:18:00, Kategorija: Foto

Tudi neodvisni testi pokazali, da je GoPro Hero 7 trenutno največ, kar ponuja trg akcijskih kamer.

GoPro Hero 7 je res zver

O GoPro Hero 7 Black smo pisali že pred dobrim mesecem. Takrat smo zapisali, da ima kamera ima 5,1 centimetrski (2 palca) na dotik občutljiv zaslon, zna snemati video ločljivosti 4K pri 60 fps, fotografije ločljivosti 12 MP, snema lahko časovno zamaknjene fotografije, počasne posnetke 1080p/240fps, je vodoodporna do 10 metrov globine brez dodatnega ohišja, uporabnik lahko med snemanjem digitalno označi pomembne kadre in prostoročno fotografira tako, da kameri izda enega od šestnajstih glasovnih ukazov, posnetke pa je mogoče v živo prenašati na Facebook. Tu je še način SuperPhoto, ki videu doda barvni razpon HDR in izboljša fotografije, posnete v slabših svetlobnih pogojih.

A podobne lastnosti imajo tudi druge kamere, mar ne? Seveda, a GoPro Hero 7 Black (na voljo je tudi v manj zmogljivih različicah Silver in White) ima eno posebnost - triosno funkcijo stabilizacije slike imenovano HyperSmooth. Ta svoje delo opravlja tako dobro, kot bi kamero imeli na zunanjem stojalu oziroma nosilcu s posebnim motoriziranim sistemom stabilizacije. Če ste akcijsko, športno ali kakorkoli že imenujete kamero kdaj uporabljali med kolesarjenjem, smučanjem ali kakšno podobno dejavnostjo zagotovo veste, kako zoprno je gledati posnetke, kjer sliko neprenehno »trese«. No, pri GoPro Hero 7 Black tega praktično ni, saj sistem stabilizacije sliko »umiri« do te mere, da je gledljiva kot bi jo posneli profesionalci.


Sliši se kot pretiravanje in bi to lahko res bilo, če bi se zanašali izključno na rezultate testov, ki jih je objavil proizvajalec. Ta seveda lahko malo pretirava, preveč pa ne, saj bi si s tem naredil medvedjo uslugo. A gornji reklamni video, ki so ga izdelali pri GoPro, je bil kljub temu malce predober.

Je bil res? Sedaj, ko so zunaj tudi neodvisni testi vidimo, da pravzaprav sploh niso pretiravali in da je stabilizacije res odlična. Eden od testov je tudi spodnji, ki ga je izvedel Gizmodo, v katerem se lopo vidi razlika med novim modelom in njegovim predhodniki.


Kaj pa cene? Da jih ne boste iskali, ponovimo - Model GoPro Hero 7 Black stane 429,99 €, kar ni malo, a če se s snemanjem ukvarjate resno, boste verjetno pripravljeni toliko odšteti. Če niste, sta tu na voljo še dve cenejši različici. Model GoPro Hero 7 Silver, ki v predprodaji stane 329,99 €, nima funkcije HyperSmooth, snema v ločljivosti »le«  4K/30fps/10MP, nima funkcije počasnega posnetka in videa ne zna prenašati v živo na Facebook, model GoPro Hero 7 White pa stane 219,99 € in mu manjka vse, kar manjka srebrnemu modelu, poleg tega pa zna snemati le v ločljivosti 1080p/60fps/10MP in nima GPS.

Vir: Gizmodo, GoPro

preberite še to

Foto
To pa je predanost ideji

To pa je predanost ideji

Mož, ki je dvajset let vsak dan naredil selfi.

Foto
Nikon D780

Nikon D780

Nov DSLR fotoaparat polnega formata s kopico tehničnimi poslasticami.

Foto
Iz Facebooka v Google

Iz Facebooka v Google

Kmalu bo slike iz Facebooka mogoče samodejno prenašali v Googlove Fotografije.

Foto
Komični zmagovalci

Komični zmagovalci

Znani zmagovalci za najbolj smešno živalsko fotografijo

Foto
Odstranjena voda

Odstranjena voda

Podvodne fotografije so pogosto motne in barvno bolj revne. Ni nujno…

Foto
Kamera ali odpirač?

Kamera ali odpirač?

Canon je poslal na trg nenavadno kamero, nekakšno telefonsko kamero brez telefona.

Foto
Finalisti živalske komedije

Finalisti živalske komedije

Tekmovanje za najbolj smešno živalsko fotografijo se bliža koncu.

Foto
Kdor zna, zna

Kdor zna, zna

Tako pa letijo profesionalni piloti dronov…

Foto
Majhen, a velik

Majhen, a velik

Končno smo dobili res majhno kamero z res veliko zmogljivosti. Imenuje se Sony RX100 VII.

Foto
Najhitrejši čitalnik

Najhitrejši čitalnik

Sony je predstavil razdelilnik USB z »najhitrejšim čitalnikom kartic na svetu«.

Foto
Huawei InFocus Awards 2019.

Huawei InFocus Awards 2019.

Promocijska vsebina
Odkrijte neodkrite lepote s Huaweiem

Foto
Prvi 6K na svetu

Prvi 6K na svetu

Panasonic razvija nov brezzrcalni fotoaparat Lumix S1H polnega formata.