Nikon D780

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 10. 01. 2020 05:20:00, Kategorija: Foto

Nov DSLR fotoaparat polnega formata s kopico tehničnimi poslasticami.

Nikon D780
Nikonov novinec D780 je DSLR fotoaparat polnega formata s slikovnim tipalom ločljivosti 24,5 milijonov slikovnih točk in slikovnim procesorjem Expeed 6. Nikonovi inženirji so številne tehnične rešitve v D780 prenesli z zmogljivejšega modela D850. Med pomembnejšimi zmogljivostmi novinca velja omeniti 273-točkovni hibridni sistem AF in hitrost neslišnega zaporednega fotografiranja z do 12 posnetki/s v načinu predogleda v živo (t. i. “Live view”) ter možnost snemanja videoposnetkov 4K UHD v polnem formatu in zapisu N-log.

D780 se ponaša s širšim razponom občutljivosti ISO kot D850. Izkoristite lahko občutljivost ISO v rednem razponu od 100 do 51.200, in v razširljivem razponu od 50 do 204.800. Si pa novinec z D850 deli enako tipalo RGB s 180.000 slik. točkami in napredni sistem za prepoznavanje scen. Optično iskalo z 0,7-kratno povečavo omogoča široko vidno polje in 100-odstotno pokritost zajetega kadra. Nagibni zaslon LCD z 2.359.000 točkami ponuja proženje in samodejno ostrenje AF na dotik. Pri snemanju v “Live view” načinu lahko fotografi in videografi uporabijo enak (hibridni) sistem AF z 273 točkami, kot je na voljo v priznanem brezzrcalnem fotoaparatu Nikon Z 6. Uporabniki lahko tako z AF s samodejnim zaznavanjem oči brezhibno ujamejo oči portretirancev in izkoristijo nastavitev za AF v šibki svetlobi, ki zagotavlja zanesljivo zajemanje motivov v svetlobnih pogojih vse do –6 EV. Fotografi, ki fotografirajo preko optičnega iskala, lahko izkoristijo napredne zmogljivosti za sledenje in hitro preklapljajo med naprednimi načini AF. Pri fotografiranju s pogledom skozi optično iskalo je na voljo hiter in zmogljiv 51-točkovni fazno-zaznavni sistem AF.

Možnosti hitrega neprekinjenega zaporednega fotografiranja še razširjajo vsestranskost tega fotoaparata: do 7 posnetkov/s pri klasičnem fotografiranju preko iskala in 12 posnetkov/s v “Live view” načinu. Druge nove zmogljivosti vključujejo še za 6 stopenj razširjen nabor časov fotografiranja v primerjavi s predhodnikom D750; namesto razpona od 1/4000s do 30s je odslej uporabnikom prvikrat na voljo razširjen nabor časov od 1/8000s pa vse do 15 minut, kar fotografom omogoča več možnosti pri zajemu motivov v različnih svetlobnih pogojih. Seveda je nova možnost fotografiranja s časi dolžine od 60 do 900 sekund brez uporabe dodatnih naprav idealna za zajem dramatičnih svetlobnih poti in nočnih prizorov.

Videografi bodo zagotovo navdušeni nad kakovostjo videoposnetkov, ki jih lahko naredijo z modelom D780. Novi fotoaparat zajema posnetke pri ultravisoki ločljivosti 4K/UHD pri 30p/25p/24p v polnem formatu brez izreznega faktorja. Videoustvarjalci lahko uporabijo zunanji snemalnik videoposnetkov, s katerim lahko posnamejo izjemne posnetke HLG-HDR, ki jih je mogoče prikazati neposredno na združljivem TV-ju ali zaslonu.

Fotoaparat omogoča izredno hiter prenos podatkov in brezžično povezljivost, zato lahko posnetke preprosto pošljete v svet. SnapBridge uporabnikom omogoča deljenje fotografij v oblikah zapisa JPEG in RAW s poljubno pametno napravo.

Nikon D780 bo na voljo od 23. januarja za 2.499 evrov (ohišje), v kompletu z objektivom AF-S 24-120MM 1:4G ED VR pa za 2.999 evrov.

Vir: Nikon

preberite še to

Foto
S fotografijo na pomoč naravi

S fotografijo na pomoč naravi

Znani so zmagovalci Nature Conservancy 2021 Photo Contest.

Foto
7777 dni

7777 dni

Mož se je fotografiral vsak dan kar 21 let in s pomočjo nevronske mreže izdelal zanimiv video lastnega staranj...

Foto
High Quality ni tako High

High Quality ni tako High

Shranjevanje fotografij v Google Drive jih nepopravljivo kvari… pravi Google.

Foto
Najostrejše snežinke

Najostrejše snežinke

Posnetki snežink z največjo ločljivostjo do sedaj

Foto
Lepota živalskega sveta

Lepota živalskega sveta

Zmagovalci natečaja #Animals2020 si nagrade vsekakor zaslužijo.

Foto
Kako do pametne osvetlitve?

Kako do pametne osvetlitve?

Google je za učenje sistema umetne inteligence funkcije Portrait Light uporabil 64 kamer in 331 luči.

Foto
Forenzični fotoaparat

Forenzični fotoaparat

Fujifilm je svoj fotoaparat GFX100 predelal v zanimivo forenzično orodje.

Foto
Prava alternativa kompaktnežem?

Prava alternativa kompaktnežem?

Canonov PowerShot ZOOM nudi to, česar telefoni nimajo. In tudi daljnogledi ne…

Foto
Nikon Z 7II in Z 6II

Nikon Z 7II in Z 6II

Nikon z naslednjo generacijo brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata

Foto
Leteči obisk

Leteči obisk

Ta jadralna padalca si bosta dogodek verjetno zapomnila za vse življenje.

Foto
Nikonov prvi objektiv serije Z

Nikonov prvi objektiv serije Z

Nikon je predstavil zelo pričakovan fiksni objektiv NIKKOR Z s klasično fiksno 50-mm goriščnico za svoj...

Foto
Najbolj smešne živali

Najbolj smešne živali

Glasujte za najbolj smešno fotografijo prostoživeče živali.