Nikon Z 7II in Z 6II

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 21. 10. 2020 03:37:00, Kategorija: Foto

Nikon z naslednjo generacijo brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata

Nikon Z 7II in Z 6II
Nikon je predstavil naslednjo generacijo profesionalnih brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata Z7 II in Z 6II, zasnovanih na ultraširokem bajonetu Z. Vsak od novincev ima vgrajena dva slikovna procesorja EXPEED 6 ter hitrejši in večji medpomnilnik, ki podpira še hitrejše in daljše neprekinjeno fotografiranje in dve reži za spominske kartice XQD ali CFexpress in UHS-II SD.

Oba fotoaparata omogočata snemanje videoposnetkov v kakovosti 4K/60p (model Z6 II bo to možnost dobil s posodobitvijo strojne programske opreme v februarju 2021), na voljo zanju pa je tudi novo baterijsko držalo MB-N11 s kontrolami za fotografiranje v vertikalnem položaju in vgrajenim vmesnikom USB-C, prek katerih lahko polnite dve bateriji zaporedoma, ko držalo ni priključeno na fotoaparat. Novost pri Nikonu je tudi daljinski upravljalnik WR-R11b, ki omogoča brezžično proženje fotoaparatov in lahko sinhronizira sprožilce več fotoaparatov, povezanih z »glavnim« fotoaparatom.

Nikon je modela Z 7II in Z 6II razvil za delo na zahtevnih terenih in v težkih vremenskih pogojih, zato sta v celoti zatesnjena in je notranjost varna pred vdorom prahu, umazanije in vlage. Nikonova aplikacija SnapBridge poslej omogoča posodabljanje vdelane programske opreme fotoaparata prek pametne naprave.

5 dejstev o novem Z 7II
  • Večja zmogljivost, več podrobnosti: Široki bajonet Z deluje z velikim slik. tipalom polnega formata s 45,7 mio slik. točk. Izkoristite večji dinamični razpon in jasnejše rezultate v širokem razponu občutljivosti ISO. Snemajte videoposnetke z ločljivostmi do 4K/60p.
  • Zmogljiv AF: Izboljšane funkcije samodejnega ostrenja AF v Z 7II podpirajo AF s širokim območjem za človeške in živalske motive in način s sledenjem motivu, ki deluje podobno kot 3D-sledenje. Fotoaparat ohranja izbrano točko ostrenja, in jo povrne, ko se zbudi s stanja pripravljenosti. Pri fotografiranju z objektivom, ki ima svetlobno moč f/2 ali več, je na voljo merjenje osvetlitve vse do –4 EV.
  • Fotografirajte hitreje, dalj časa in v tišini: Hitrost fotografiranja do 10 posnetkov/s omogoča izjemno prilagodljivost, medtem ko večji medpomnilnik poskrbi za fotografiranje brez prekinitev. Fotografi lahko v enem rafalu posnamejo do 200 fotografij polne ločljivosti v zapisu JPEG ali 77 12-bitnih nestisnjenih fotografij v zapisu RAW. 
  • Hitro iskalo: Visokoločljivo elektronsko iskalo z ločljivostjo 3,96k točk odlikuje visoka hitrost osveževanja, ki znatno zmanjša zatemnitev tudi pri fotografiranju z visoko hitrostjo.
  • Prilagodljivi informacijski zasloni: omogočajo hitro prilagajanje nastavitev, lahko pa se tudi odločite, da pri fotografiranju izklopite prikazovanje informacij. Elektronsko iskalo se samodejno izklopi, če odprete prikazovalnik za fotografiranje v pogledu v živo.

5 dejstev o novem Z 6II
  • Ustvarjajte v vseh svetlobnih pogojih: Široki bajonet Z in veliko tipalo polnega formata s 24,5 mio slik. točk omogočata čiste in podrobne slike v ultra širokem razponu občutljivosti ISO. AF pri šibki svetlobi deluje do –6 EV z objektivom f/2 (ali svetlobno močnejšim).
  • Znatno hitrejši: Z aktivnima AF/AE lahko fotografirate v polni ločljivosti s hitrostjo do 14 posnetkov/s. V enem rafalu naredite do 200 fotografij v zapisu JPEG ali 124 12-bitnih nestisnjenih fotografij v zapisu RAW.
  • Večpredstavnostni AF: Zajemite ostrejše in čistejše videoposnetke s širšim dinamičnim razponom. AF z zaznavanjem oči in AF z zaznavanjem živali sta na voljo med snemanjem videoposnetkov.
  • Sistem Z: Zunanjo bliskavico Speedlight lahko uporabite celo pri fotografiranju z visokimi hitrostmi snemanja do 14 posnetkov/s. Nova je tudi možnost spreminjanja smeri vrtenja obroča za ostrenje, kar uporabnikom omogoča ročno ostrenje v smeri, na katero so navajeni. 
  • Za uporabnike, ki želijo s sistemom Z tako fotografirati, kot videosnemati: Z 6II je idealen fotoaparat za profesionalno videoprodukcijo ali na primer poročno fotografijo, kjer sta okretnost, prilagodljivost in brezkompromisna kakovost končnega izdelka ključnega pomena.

Novi brezzrcalni fotoaparat polnega formata Nikon Z 6II bo naprodaj v začetku novembra po priporočeni ceni 2.190 EUR (ohišje), na voljo bo tudi v različnih kompletih z objektivoma NIKKOR Z 24-70mm f/4 S (priporočena cena 2.799 EUR) in 24-200mm f/4-6.3 (priporočena cena 2.999 EUR) in drugih kompletih z adapterjem FTZ, ki bo ceno kompletov dvignil vse do 3.149 EUR.

Nikon Z 7II bo prišel na prodajne police v začetku decembra po priporočeni ceni 3.399 EUR (ohišje) in bo prav tako na voljo v kompletu z objektivom NIKKOR Z 24-70mm f/4 S po priporočeni ceni 3.999 EUR, ter v različnih kompletih še z adapterjem FTZ, ki bodo cenovno segli vse do 4.149 EUR. Večfunkcijsko baterijsko držalo za MB-N11 in radijski daljinski set WR-R11a/b (upravljalnik + sprejemnik/oddajnik) bosta naprodaj v novembru po priporočeni ceni 399 in 229 EUR.

Vir: Nikon

preberite še to

Foto
7777 dni

7777 dni

Mož se je fotografiral vsak dan kar 21 let in s pomočjo nevronske mreže izdelal zanimiv video lastnega staranj...

Foto
Ko se panorama nekoliko sfiži

Ko se panorama nekoliko sfiži

Panoramske fotografije so lahko nekaj zelo zanimivega, saj zajamejo zelo široki kot. A včasih ne gre vs...

Foto
Zgovorna novorojenka

Zgovorna novorojenka

»Hej, teta, ta trenutek me daj nazaj tja, od koder si me vzela! Jasno?«

Foto
Lisičke in GoPro

Lisičke in GoPro

Kaj se zgodi, ko mlade lisičke najdejo kamero GoPro

Foto
V fotografijo ujet barvni navdih

V fotografijo ujet barvni navdih

Razstava fotografij, narejenih s telefonom Huawei P50 Pro…

Foto
Zabavna narava

Zabavna narava

Znani so letošnji zmagovalci natečaja Comedy Wildlife Photo Awards. In res so zabavni…

Foto
Da boste na slikah končno tudi vi…

Da boste na slikah končno tudi vi…

Kamera, ki sama pregleduje prostor in zaznava »nepozabne trenutke«…

Foto
S fotografijo na pomoč naravi

S fotografijo na pomoč naravi

Znani so zmagovalci Nature Conservancy 2021 Photo Contest.

Foto
High Quality ni tako High

High Quality ni tako High

Shranjevanje fotografij v Google Drive jih nepopravljivo kvari… pravi Google.

Foto
Najostrejše snežinke

Najostrejše snežinke

Posnetki snežink z največjo ločljivostjo do sedaj

Foto
Lepota živalskega sveta

Lepota živalskega sveta

Zmagovalci natečaja #Animals2020 si nagrade vsekakor zaslužijo.

Foto
Kako do pametne osvetlitve?

Kako do pametne osvetlitve?

Google je za učenje sistema umetne inteligence funkcije Portrait Light uporabil 64 kamer in 331 luči.