Prihaja Lumix S

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 5. 02. 2019 05:45:00, Kategorija: Foto

Panasonic je razkril podrobnosti nove serije brezzrcalnih kamer polnega formata.

Prihaja Lumix S

Panasonic je svojo serijo Lumix S napovedal lani na sejmu Photokina, sedaj pa je postregel tudi s podrobnostmi serije, namenjene tako imenovanim »prosumerjem«, torej zahtevnim fotografom.

Aparat Lumix S1 je zgrajen okoli senzorja CMOS ločljivosti 24,2 milijona točk in polnega formata (35.6 x 23.8 mm), obstaja pa tudi visokoločljivostni način, namenjen fotografiranju narave, pri katerem kamera posname osem zaporednih posnetkov pri malenkostno različnih položajih slikovnega senzorja, podatke pa na to združi v en sam posnetek ločljivosti 96 milijonov točk. Sistem 5-osne stabilizacije, vgrajene v ohišje (stabilizator slike), odpravlja učinke tresenja fotoaparata, da upočasni hitrost zaklopa, ki je na ta način za do 5,5 stopenj nižja od običajne hitrosti. Skupaj z 2-osnim stabilizatorjem slike (optični stabilizator slike) v objektivih serije LUMIX S ta sistem dvojne stabilizacije slike Dual I.S. 2 poveča raven odpravljanja učinkov tresenja na 6 stopenj ter odpravlja učinke najrazličnejših vrst premikanja fotoaparata pri snemanju fotografij in videoposnetkov. Kar zadeva slednje – z Lumix S1 je mogoče snemati videoposnetke z največ 8-bitno ločljivostjo 4K 60/50p in v razmerju 4 : 2 : 0 neposredno na kartico SD ali XQD. Prikaz vzorčenja barv 4 : 2 : 2 omogoča HDMI. Model Lumix S1R se od »navadnega« razlikuje predvsem po tem, da ima vgrajen senzor enakega formata, le da je tu ločljivost 47,3 milijona točk, kar je trenutno največ med brezzrcalnimi kamerami, visokoločljiovostni način pri tem modelu pa da od sebe sliko ločljivosti kar 187 milijonov točk.

Ostali pdoatki so več ali manj enaki - obe kameri imata Leicin zaklep L-mount, senzorji so prevlečeni z zaščito proti efektoma ghost in flare torej odvečnih ertefaktov in odbliska, slikovni procesor Venus pa omogoča hitrost snemanja do 9 slik v sekundi. Obe kameri podpirata Panasonicovo tehnologijo Depth From Defocus, ki s pomočjo podatkov iz dveh različnih fokusnih točk izmeri razdaljo do objekta in velja za trenutno najhitrejše ostrenje in sledenje na trgu. Vgrajen sistem umetne inteligence je sposoben celo ločiti med človekom in živaljo, tudi čle sta oba obrnjena stran od objektiva. Oba aparata imata tudi iskalo OLED ločljivosti 5,7 MP z zakasnitvijo vsega 0,005 sekunde in kontrastom 10.000:1, zaslon na hrbtni strani ima ločljivost 2,1 MP, v aparata pa vgrajen tako Bluetooth 4,2 kot Wi-Fi 5.

Kaj pa cene? Za model Lumix S1 bo brez objektiva potrebno odšteti slabih 2200 €, z objektivom 24-105 mm slabih 3000 €, model Lumix S1R pa bo brez objektiva na voljo za slabih 3250 €, s prej omenjenim objektivom pa okoli 4000 €. Panasonic že sprejema prednaročila, aparati pa bodo na voljo aprila.

Vir: Panasonic

preberite še to

Foto
To pa je predanost ideji

To pa je predanost ideji

Mož, ki je dvajset let vsak dan naredil selfi.

Foto
Nikon D780

Nikon D780

Nov DSLR fotoaparat polnega formata s kopico tehničnimi poslasticami.

Foto
Iz Facebooka v Google

Iz Facebooka v Google

Kmalu bo slike iz Facebooka mogoče samodejno prenašali v Googlove Fotografije.

Foto
Komični zmagovalci

Komični zmagovalci

Znani zmagovalci za najbolj smešno živalsko fotografijo

Foto
Odstranjena voda

Odstranjena voda

Podvodne fotografije so pogosto motne in barvno bolj revne. Ni nujno…

Foto
Kamera ali odpirač?

Kamera ali odpirač?

Canon je poslal na trg nenavadno kamero, nekakšno telefonsko kamero brez telefona.

Foto
Finalisti živalske komedije

Finalisti živalske komedije

Tekmovanje za najbolj smešno živalsko fotografijo se bliža koncu.

Foto
Kdor zna, zna

Kdor zna, zna

Tako pa letijo profesionalni piloti dronov…

Foto
Majhen, a velik

Majhen, a velik

Končno smo dobili res majhno kamero z res veliko zmogljivosti. Imenuje se Sony RX100 VII.

Foto
Najhitrejši čitalnik

Najhitrejši čitalnik

Sony je predstavil razdelilnik USB z »najhitrejšim čitalnikom kartic na svetu«.

Foto
Huawei InFocus Awards 2019.

Huawei InFocus Awards 2019.

Promocijska vsebina
Odkrijte neodkrite lepote s Huaweiem

Foto
Prvi 6K na svetu

Prvi 6K na svetu

Panasonic razvija nov brezzrcalni fotoaparat Lumix S1H polnega formata.