Galaxy Watch4 – najboljši vpogled v trening

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 26. 10. 2021 17:00:00, Kategorija: Mobilno

Promocijska vsebina
Novi Samsung BioActive Sensor zajame vašo sestavo telesa v realnem času in vas obvešča, medtem ko se vi posvečate svojim zdravstvenim ciljem.

Galaxy Watch4 – najboljši vpogled v trening
Zadnje leto in pol našim telesom ni bilo najbolj prijazno. Na eni strani je bil hiter način življenja, mnogo obveznosti, stres, na drugi strani pa zaprti fitness centri in podobne ustanove, kjer smo se lahko vsaj malo rekreirali. Zato so se nabrali kilogrami, mišice so postale ohlapne, sapa je postala krajša. Nekaj je treba narediti. Treba bo začeti spet migati.

Za kakovostno vadbo, ki bo prinesla ustrezne rezultate, so potrebne vsaj tri stvari – poznavanje svojega telesa oziroma stanja, v katerem je, dober vadbeni načrt ter seveda motivacija. Če pri tem potrebujete pomoč, sta odlična ideja pametni uri Samsung Galaxy Watch4 ali Samsung Watch4 Classic.

Spoznajmo svoje telo
Ena najvidnejših novosti pametnih ur Samsung Galaxy Watch4 in Samsung Watch4 Classic je inovativni senzor BioActive. Ta s pomočjo enega samega izredno zmogljivega čipa omogoča natančno merjenje cele vrste parametrov, povezanih vitalnimi funkcijami vašega telesa. In to v realnem času. Senzor lahko meri vaš krvni tlak in srčni utrip, izmeri raven kisika v krvi, posname pa lahko tudi elektrokardiogram (EKG). Zajete podatke je mogoče preprosto prenesti v telefon in jih po potrebi deliti.

Samsung Galaxy Watch4 in Samsung Watch4 Classic znata izračunati tudi odstotek telesne maščobe, mišične mase in količine vode v telesu, torej to, kar omogočajo nekatere dražje tehtnice, ki jih seveda nimate pri sebi. Uro pa imate in ta vam lahko v vsega 15 sekundah in na zelo preprost način postreže z vsemi temi podatki - potrebno je le nekoliko dvigniti roko in na senzor pritisniti dva prsta.

Samsung BioActive Sensor lahko meri tudi EKG in krvni tlak v realnem času. Po prvotni kalibraciji senzorji hitro preverijo vaš krvni tlak. Preverite lahko tudi nenavaden srčni utrip in ritem prek EKG in podatke pošljete neposredno na svoj telefon za enostavno delitev.

Poleg merjenja vitalnih funkcij ura vgrajeno napredno tehnologijo Sleep Scores, ki spremlja vaš spanec - podrobno lahko spremlja ritem spanja, zaznava smrčanje, poleg tega pa spremlja tudi raven kisika v krvi. Funkcija sledenja spancu zazna in celostno analizira različne faze spanja med vašim počitkom, dodatno pa so na voljo napredna dognanja ameriške Nacionalne fundacije za spanje (National Sleep Foundation) za boljšo kakovost in trajanje spanca.

Vadbeni načrt in analiza
Samsung Galaxy Watch4 in Watch4 Classic omogočata vam na kožo pisan pristop do spremljanja dnevnih fizičnih aktivnosti ter vnosa kalorij in vode v telo, temeljito pa boste obveščeni tudi o svojih rezultatih. In ker se ura lahko poveže s pametnimi telefoni, lahko uporabljate vse najbolj priljubljene vadbene aplikacije, povežete z zunanjimi merilniki utripa in frekvence dihanja, da med vadbo ne bo dolgčas pa predvajate glasbo, tudi preko slušalk.

Prva z Wear OS
Nova generacija Samsung pametnih ur je tudi prva generacija, ki podpira platformo Wear OS in napredni procesor, ki omogoča 20 odstotkov hitrejše delovanje. Tako boste še lažje in bolj poglobljeno uživali v uporabi številnih Google aplikacij, storitev iz vesolja Galaxy in aplikacij tretjih strank ter ob tem brez težav prehajali iz aplikacije v aplikacijo ali pa uporabljali več aplikacij naenkrat. Telovadba, poslušanje glasbe in branje sporočil naenkrat? Zakaj pa ne? S pametnimi urami Samsung Galaxy Watch4 je to mogoče.

Kaj pa povezava s pametnimi telefoni? Pametne ure družine Samsung Galaxy Watch4 lahko povežete z vsemi pametnimi telefoni, ki jih poganja Android 6.0 ali novejši in imajo vsaj 1,5 GB delovnega pomnilnika (RAM).

Luka Mezgec, eden naših najuspešnejših kolesarjev, uporablja uro Samsung Galaxy Watch4 v povezavi s telefonom Samsung Galaxy ZFold3 5G za analizo treninogov in dirk.

Galaxy Watch4
je na voljo v 40- in 44-milimetrski različici, in sicer od 369,90 evra za različico Bluetooth in od 419,90 evra za model LTE. Izberite svojo Samsung Galaxy Watch4 pametno uro in poskrbite tako za svoje zdravje kot zabavo. Več informacij na spletnih straneh:
Samsung Galaxy Watch4
Samsung Galaxy Watch4 Classic

preberite še to

Mobilno
Povpraševanje po iPhone 13 upada

Povpraševanje po iPhone 13 upada

Kupci bodo očitno počakali na iPhone 14. Zakaj?

Mobilno
Kaj prinaša 4 nm Snapdragon 8 Gen 1

Kaj prinaša 4 nm Snapdragon 8 Gen 1

Qualcomm je predstavil novo platformo za najzmogljivejše telefone..

Mobilno
AirPower ni mrtev

AirPower ni mrtev

Apple je projekt podloge za brezžično polnjenje očitno le dal na hladno…

Mobilno
Galaxy Note se dokončno poslavlja

Galaxy Note se dokončno poslavlja

Nadomestil ga bo Galaxy Z Fold… Pravzaprav logično…

Mobilno
Bomo le dobili preklopno tablico?

Bomo le dobili preklopno tablico?

Bo Samsung svojo družino zložljivih telefonov res razširil tudi na tablice oziroma prenosnike?

Mobilno
Telefon s pametno uro

Telefon s pametno uro

Zakaj imeti posebej telefon in posebej uro? Zakaj ne bi bila skupaj? Hmm…

Mobilno
Bodo pa drugače…

Bodo pa drugače…

Bo Huawei na tak način uspel zaobiti ameriško prepoved?

Mobilno
So spletne igre res tako požrešne?

So spletne igre res tako požrešne?

Koliko podatkov sploh »porabijo«? Moramo biti previdni?

Mobilno
Nič več »dvojnih« Galaxy S?

Nič več »dvojnih« Galaxy S?

Samsung naj bi v telefone Galaxy S22 vgrajeval le procesorje Snapdragon…

Mobilno
Bo tak Galaxy Tab A8?

Bo tak Galaxy Tab A8?

Vstopni model z večjim zaslonom in novim  procesorjem…

Mobilno
To bi lahko imel že zdavnaj

To bi lahko imel že zdavnaj

Twitter šele zdaj dobiva možnost iskanja po objavah določenega uporabnika.

Mobilno
Zbogom, Galaxy Note?

Zbogom, Galaxy Note?

Bo Samsung Galaxy S22 Ultra zadnji žebelj v krsti modela Galaxy Note?