Galaxy Z Flip 3

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 16. 08. 2021 04:25:00, Kategorija: Mobilno

Lep napredek in presenetljivo zanimiva cena… [posodobljeno]

Galaxy Z Flip 3
Samsung Galaxy Z Flip3 5G že lahko prednaročite za 899,99 €. V obdobju od 11. 08. do 26. 08. 2021 in ob zamenjavi za starega, poleg 100€ popusta in podaljšane garancije, pridobite še dodatni popust v višini odkupne vrednosti starega telefona do 100€ za določene model.

[Originalna novica]
Samsung je na včerajšnjem dogodku Unpacked predstavil nekaj dolgo pričakovanih novosti – telefona Galaxy Z Flip 3 in Galaxy Z Fold 3, slušalke Galaxy Buds 2 in pametni uri Galaxy Watch 4 in Watch 4 Classic. Ker so vsi izdelki zanimivi, bomo pisali o vsakem posebej, začenši s telefonom Galaxy Z Flip 3. Ta se nam zdi nekako najbolj zanimiv in to iz več razlogov.

Kot verjetno veste, je Galaxy Z Flip 3 preklopni telefon po vzoru tistih startih »školjkic«, ki se ne preklaplja po vodoravni ampak po navpični osi, kar ga, seveda preklopljenega, naredi dokaj majhnega in primernega za v žep. Prejšnja različica je pritegnila veliko pozornosti, nova, torej Galaxy Z Flip 3, pa bo po našem mnenju še več, saj je tako tehnološko kot cenovno še bolj zanimiva. In kaj je novega?

Še preden telefon odpremo pade v oči sekundarni oziroma zunanji zaslon, ki ga Samsung imenuje Cover Display. Ta ima diagonalo 4,82 cm (1,9 palca), po površini pa je štirikrat večji kot pri »navadnem« Z Flip oziroma z Flip 5G. Kar je seveda pohvalno, saj je na njem mogoče prikazati več informacij oziroma so te lahko večje. Samsung pravi, da je mogoče prikazati do štiri vrstice, drsati pa je mogoče po šestih »widgetih« kot so vreme, alarmi, krmiljenje glasnosti, števec korakov in podobno. Večji zaslon pomeni tudi lažje iskanje prvega motiva pri snemanju selfijev (»prednja« kamera ima ločljivost 10 MP) z zaprtim telefonom.  Zanimivo.

Ko smo že pri snemanju. Če telefon odpremo in ga postavimo v pol-odprti način (Flex Mode), torej tako, da je zaslon odprt po kotom 90 stopinj, navpični del postane iskalo kamere, vodoravni del pa je namenjen krmiljenju, če pa zaženemo Galerijo, pa se na zgornjem delu zaslona prikazujejo fotografije oziroma videoposnetki, na spodnjem pa imamo brskalnik, preko katerega z drsanjem listamo med posnetki. Koliko programov podpira pol-odprti način, še ne vemo, Samsung pa pravi, da zelo tesno sodeluje z razvijalci v želji, da bi jih bilo čim hitreje čim več. Notranji oziroma »ta pravi« zaslon je FHD+ diagonale 17 cm (6,7 palca), nudi frekvenco osveževanja 120 Hz, kar pomeni gladko drsenje tudi pri hitrih prizorih, razmerje stranic pa je 22:9.

Druga pomembna novost napram obstoječi različici je odpornost. »Armor Aluminum«, kot ga imenuje Samsung, naj bi celoten telefon naredil za 10 odstotkov bolj čvrstega, Gorilla Glass, s katerim je prekrit zaslon pa slednjega ščiti bolje za polovico. Ojačani so tudi tečaji, ki se odpirajo bolj gladko, zaslon pa ostane odprt v vseh položajih. In kar je zelo pomembno – telefon je vodoodporen po standardu IPX8, kar pomeni, da vam lahko pade v vodo, ki je globoka več kot en meter in tam ostane dlje časa. In kljub temu, da je bolj robusten, ni Z Flip 3 nič težji od predhodnika, na zunaj pa je celo nekaj manjši.

Vse ostale lastnosti so več ali manj enake kot pri Flip 5G. Baterija je kapacitete 3300 mAh, polni se s 15-vatnim polnilnikom, na voljo pa je tudi brezžično polnjenje, zadnja kamera je ločljivosti 12 MP (širokokotna in ultra-širokokotna), prednja 10 MP, procesor osemjedrni, delovnega pomnilnika je 8 GB, telefon pa bo na voljo v sedmih barvah.

Kaj pa cena? Ta še vedno ni nizka, je pa zelo lepo videti, da je precej nižja od obstoječega modela. Za različico s 128 GB prostora za podatke bo treba odšteti 1099 €, za model z 256 GB pa 1149 €. ▪

preberite še to

Mobilno
iPhone 13 Pro in Pro Max

iPhone 13 Pro in Pro Max

Tudi iPhoni z visoko frekvenco osveževanja

Mobilno
Znan datum izida Androida 12

Znan datum izida Androida 12

Google je končno namignil, kdaj bo izšel naslednji Android

Mobilno
iPhone 13 z 1 TB?

iPhone 13 z 1 TB?

Krožijo govorice, da bi novi iPhone lahko bil na voljo tudi z 1TB pomnilnika.

Mobilno
iPhone ne mara vožnje z motorjem

iPhone ne mara vožnje z motorjem

Vibracije lahko poškodujejo senzorje, ki jih uporablja kamera, pravijo pri Applu.

Mobilno
iPhone 13, Apple Watch Series 7 in še kaj

iPhone 13, Apple Watch Series 7 in še kaj

Apple bo prihodnji torek predstavil tradicionalno »jesensko kolekcijo« izdelkov…

Mobilno
Nemci bi več

Nemci bi več

Nemčija predlaga, da bi morali biti rezervni deli in nadgradnje za telefone biti na voljo 7 let.

Mobilno
Telefon v riž? Raje ne…

Telefon v riž? Raje ne…

Če vam telefon pade v vodo, ga dajte v surov riž, pravijo… Je to res?

Mobilno
Poglejte širšo sliko!

Poglejte širšo sliko!

Promocijska vsebina
Galaxy Z Fold3 5G in Z Flip3 5G sta prispela v Slovenijo.

Mobilno
Ne »hekajte« Galaxy Fold 3!

Ne »hekajte« Galaxy Fold 3!

Če boste odklenili Samsung Galaxy Fold 3, boste ostali brez kamere…

Mobilno
Evropska komisija ponovno nad Apple

Evropska komisija ponovno nad Apple

Bo Evropi v drugo uspelo prisiliti Apple, da iz priključka Lightning preide na USB-C?

Mobilno
Galaxy Z Flip 3

Galaxy Z Flip 3

Lep napredek in presenetljivo zanimiva cena… [posodobljeno]

Mobilno
Kako nevaren je 5G?

Kako nevaren je 5G?

Kaj pravijo meritve, izvedene v realnem okolju?