Kaj prinaša One UI 3?

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 9. 12. 2020 05:45:00, Kategorija: Mobilno

Samsung napoveduje izpopolnjeno zasnovo, izboljšano prilagoditev in večji nadzor nad funkcijami, ki so vam najpomembnejše

Kaj prinaša One UI 3?
Samsungovi telefoni imajo tudi v Sloveniji izredno velik tržni delež, zato so vsake novosti seveda še toliko bolj zanimive. Posebej če gre za nadgradnjo operacijskega sistema obstoječih modelov. Nekaj deni nazaj smo poročali o dostopnosti najnovejše nadgradnje One UI, ki prehaja v različico 3.0, nismo pa nič kaj dosti pisali o vsebini oziroma kaj prinaša. No, zdaj so prišle tudi uradne informacije in v nadaljevanju lahko preberete, kaj za novo različico napoveduje Samsung.

One UI 3.0, najnovejšo posodobitev, ki prihaja na izbrane naprave Galaxy, prinaša novo zasnovo ter izboljšane vsakodnevne funkcije. Posodobitev bo na voljo z operacijskim sistemom Android 11. One UI 3 bo prvotno na voljo na napravah serije Galaxy S20 pametnih telefonov v Koreji, ZDA in v večini evropskih trgov. V naslednjih tednih bo posodobitev dostopna tudi na drugih trgih in dodatnih napravah, vključno z Galaxy Note20, Z Fold2, Z Flip, Note10, Fold in S10. Posodobitev bo na pametnih telefonih Galaxy A dostopna v prvi polovici naslednjega leta. Če vas zanima, kdaj bo na vrsti vaš telefon, je tukaj tabela, ki smo jo objavili pred nekaj dnevi.

Nova zasnova za izboljšano estetsko izkušnjo
Znotraj vmesnika so funkcije, ki jih uporabniki najpogosteje uporabljajo in obiskujejo - na primer začetni zaslon, zaklenjeni zaslon, obvestila in hitri dostop - vizualno izboljšane, da poudarijo pomembne informacije. Novi vizualni učinki, kot je učinek zatemnitve / zameglitve za obvestila omogočajo, da se hitro osredotočite na tisto, kar je najpomembnejše, preoblikovani pripomočki pa poskrbijo, da je vaš začetni zaslon urejen in eleganten.

One UI 3 uporabniški vmesnik pa ne izgleda samo drugače - temveč je drugačen. Bolj gladki učinki gibanja in animacija v kombinaciji s povratnimi informacijami poskrbijo, da vam bo uporaba telefona predstavljala še več zadovoljstva. Ravno tako bo povezovanje z drugimi napravami potekalo še enostavneje, saj One UI 3 uporabniški vmesnik nudi tudi celovitejšo izkušnjo širšega Galaxy ekosistema.

Izboljšane vsakodnevne funkcije, s katerimi boste lažje dosegli več
One UI 3 je osredotočen na zagotavljanje vsakdanje preprostosti. Preoblikovani pripomočki na zaklenjenem zaslonu One UI 3 uporabniškega vmesnika pomagajo nadzirati glasbo in si ogledati pomembne informacije, kot je na primer koledar, ne da bi morali odkleniti napravo. Sledenje sporočilom in pogovorom je bolj intuitivno, obvestila aplikacij za komuniciranje so združena, tako da lahko hitro berete in odgovarjate na sporočila. Celozaslonska postavitev videoklica na zaslonu  od roba do roba nudi novo komunikacijsko izkušnjo, ki vas bo še bolj približala za vas najpomembnejšim osebam.

One UI 3 bo vašo kamero naredil še zmogljivejšo. Z uporabo umetne inteligence se izboljša možnost približevanja in samodejnega ostrenja - tako bodo vaše slike popolne. Poleg tega boste v preurejeni galeriji še lažje našli iskane fotografije.

Razširjena prilagoditev za vaš telefon
Želja uporabnikov je, da imajo svobodo prilagajanja uporabniškega vmesnika glede na svoje želje. Ne glede na to, ali želite vklopiti Temni način ali narediti mobilno dostopno točko - vse to lahko sedaj naredite s preprostim potegom in klikom na plošči za hitri dostop. Fotografije, videoposnetke ali dokumente lahko delite lažje kot kadarkoli prej. Z možnostjo prilagajanja seznamov za skupno rabo lahko »pripnete« najpogosteje uporabljene cilje skupne rabe, naj bo to stik, aplikacija za komuniciranje ali e-pošta. Ravno tako lahko na svojem pametnem telefonu ustvarite dva različna profila - osebnega in službenega.

Plošča za hitri dostop na One UI 2 (levo) in One UI 3 (desno)

Za nadaljnjo prilagoditev lahko pripomočke postavite na začetni zaslon in prilagodite prosojnost, tako da se bolje ujemajo z ozadjem. Poleg tega lahko celo dodate videoposnetek za dohodni / odhodni klic in tako naredite izkušnjo klicanja še osebnejšo.  

One UI 3 je bil zasnovan z mislijo na uporabnika, zato vključuje tudi nove digitalne aplikacije za izboljšanje počutja, ki vam bodo pomagale prepoznati in izboljšati svoje navade.

Medtem ko Samsung še naprej razvija Galaxy izkušnjo, bo One UI še dodatno posodobljen ob predstavitvi novih pametnih telefonov v začetku leta 2021.

Več: Samsung

preberite še to

Mobilno
Lov na skriti zaklad

Lov na skriti zaklad

Promocijska vsebina
Ideja za zimsko družinsko pustolovščino...

Mobilno
E-črnilni telefon

E-črnilni telefon

Prvi video telefona z barvnim e–črnilnim zaslonom…

Mobilno
Prvi s kamero pod zaslonom

Prvi s kamero pod zaslonom

ZTE Axon A20, prvi telefon brez »luknjice« ali »dekolteja«, je zdaj na voljo po vsem s...

Mobilno
Vemo (še) malo več

Vemo (še) malo več

Pricurljali so nekateri novi podatki o LG-jevem raztegljivem telefonu

Mobilno
Bistveno boljša avtonomija

Bistveno boljša avtonomija

Prihajajoči Samsung Galaxy S21 z vezjem Exynos 2100 naj bi z enim polnjenjem držal kar 35 odstotkov dlje&helli...

Mobilno
V pripravi tudi OnePlus ura

V pripravi tudi OnePlus ura

OnePlus razvija svojo prvo pametno uro, na trgu bi lahko bila že spomladi…

Mobilno
Najcenejši Samsungov 5G-model

Najcenejši Samsungov 5G-model

Samsung je objavil prvi uradni video svojega Galaxy A42 5G.

Mobilno
Kaj bo ponudil novi Exynos?

Kaj bo ponudil novi Exynos?

Samsung ga bo razkril 12. januarja…

Mobilno
Snapdragon 888 ni ravno divjak

Snapdragon 888 ni ravno divjak

Prvi testi Qualcommovega Snapdragon 888 niso najbolj navdušujoči.

Mobilno
Se bo Harmony OS pridružil Androidu in iOS?

Se bo Harmony OS pridružil Androidu in iOS?

Huaweijev Harmony OS sedaj deluje tudi na telefonih. Bo android dobil resno konkurenco?

Mobilno
Zakaj pa ne trije?

Zakaj pa ne trije?

Oppo razvija dvojno prepogljiv zaslon in s tem tri velikosti zaslona

Mobilno
LG WING 5G

LG WING 5G

Telefon, ki ruši marsikatero predstavo o tem, kako naj pametni telefon izgleda… in kaj naj ponuj...