LG WING 5G

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 11. 12. 2020 04:54:00, Kategorija: Mobilno

Telefon, ki ruši marsikatero predstavo o tem, kako naj pametni telefon izgleda… in kaj naj ponuja.

LG WING 5G
Avgusta in septembra smo na našem portalu pisali o LG-jevem nenavadnem novem telefonu z imenom Wing. Aparat z dvema različno velikima zaslonoma, ki ga je mogoče »odpreti« v obliki črke T je sedaj na trgu in prvi vtisi potrjujejo, da gre za nekaj posebnega. LG Wing s svojo novo obliko omogoča lažji način uporabe mnogih aplikacij in funkcij, predvsem multimedijskih.

LG Wing lahko prehaja iz običajnega načina uporabe v tako imenovan »Swivel mode« (v prevodu vrtljiv način, način vrtljivega tečaja). Glavni zaslon se zavrti za 90 stopinj, tako je v vodoravnem položaju, pod njim pa se razkrije 10,13 centimetrski (3,99 palca) sekundarni zaslon, ki odpira številne nove možnosti uporabe. Tako je lahko ena aplikacija razširjena na oba zaslona ali pa se istočasno prikazujeta dve aplikaciji, vsaka na svojem zaslonu.

V praksi to pomeni, da lahko svoj priljubljen film gledate na 17,3 centimetrskem (8 palcev) zaslonu P-OLED, medtem ko na drugem brskate za informacijami o filmskem igralcu ali pošiljate sporočila prijateljem.

V aplikacijah za video platforme, optimiziranih za svojo nevsakdanjo obliko, ima drugi zaslon LG WING vlogo medijskega krmilnika. Ko je aktiviran, se v zgornjem desnem kotu drugega zaslona prikaže ikona, ki omogoča spreminjanje nastavitev videa in zvoka, ne da bi morali video zaustaviti ali preklopiti v drugo okno. Da bi bil zaslon resnično v celoti namenjen sliki je sprednja kamera ločljivosti 32 MP izskočna.

LG WING se ponaša s tremi zadnjimi kamerami – 64 MP visoke ločljivosti OIS Wide, 12 MP Ultra Wide Big Pixel in 13 MP Wide. Omogoča istočasno snemanje z uporabo sprednje kamere in ene izmed zadnjih kamer telefona. Prednost nove oblike je tudi v tem, da je drugi zaslon mogoče uporabiti kot posebno platformo za urejanje, medtem ko sta video ali fotografija prikazana na glavnem zaslonu.

Ena boljših funkcij kamere je funkcija gimbal. Gimbal je priprava, ki jo profesionalni snemalci uporabljajo za zagotavljanje stabilne slike. LG WING pa v način Swivel ponuja podobne funkcionalnosti in omogoča zadostno stabilnost za doseganje kakovostnih, jasnih in gladkih video posnetkov. Kot pravi gimbal je opremljen tudi z možnostjo prilagajanja kota leče.

Da bi izpolnili pričakovanja o storitvah 5G, LG WING poganja Qualcomm Snapdragon 765G 5G s sistemom Snapdragon X52 5G Modem-RF. Kot prva mobilna platforma Qualcomma, ki vključuje procesor aplikacij in sistem 5G Modem-RF, ta nabor čipov prinaša najboljše zmogljivosti umetne inteligence v svojem razredu, hitro 5G povezljivost in inteligentne zmogljivosti več kamer, hkrati pa ohranja življenjsko dobo baterije.

Tudi z dvema zaslonoma je LG WING sorazmerno lahek. Zaradi uporabe tankih, a vzdržljivih kompozitnih materialov in posebne tehnike perforacije je težek 260 gramov in ni težji od številnih današnjih pametnih telefonov z velikim zaslonom. Ergonomska zasnova naprave zagotavlja udoben oprijem v vrtljivem ali osnovnem načinu. Kakovost izdelave se kaže tudi v vgrajenem modulu s hidravličnim blažilnikom, ki zmanjšuje obremenitev mehanizma, ko se zaslon vrti. Tečajni mehanizem LG WING se je izkazal za popolnoma zanesljivega tudi po 200.000 vrtljajih.

Torej…
LG Wing je zmogljiv posebnež, ki je pisan na kožo široki paleti uporabnikov. Njegova oblika vsekakor omogoča do sedaj še neraziskane možnosti snemanja z mobilnim telefonom, pa tudi uporabe aplikacij ter gledanje (in poslušanje) različnih vsebin.

Kaj pa cena? 999,99 €.


Več: Vama Trade Povšič & co., LG

preberite še to

Mobilno
Nove ure, Galaxy Z Fold in Galaxy Z Flip

Nove ure, Galaxy Z Fold in Galaxy Z Flip

Samsung bo svoja preklopna telefona in druge naprave predstavil 11. avgusta na dogodku Unpacked

Mobilno
Google odstranil barabinske aplikacije

Google odstranil barabinske aplikacije

Aplikacije, ki so »odgovorne« za krajo prijavnih podatkov iz Facebooka, je snelo 5,8 milijona ljud...

Mobilno
6G bo 50-krat hitrejši od 5G

6G bo 50-krat hitrejši od 5G

Samsung trdi, da tehnologija 6G, ki jo razvijajo, dosega hitrosti do 1000 Gb/s

Mobilno
Samsung Z Fold3

Samsung Z Fold3

Pricurljali novi podatki – kamera bo v zaslonu, podprt bo S Pen.

Mobilno
Začnite poletje z izjemnimi Samsung pametnimi telefoni

Začnite poletje z izjemnimi Samsung pametnimi telefoni

Promocijska vsebina
Samsung Electron...

Mobilno
Ime omrežja, ki »uniči« iPhone

Ime omrežja, ki »uniči« iPhone

Če imate iPhone, se nikar ne priključujte v to brezžično omrežje…

Mobilno
Hitropotezni nosilec

Hitropotezni nosilec

Kdo bi si mislil, da »tako dobra ideja« ne bo zaživela.

Mobilno
HarmonyOS 2 je nared

HarmonyOS 2 je nared

Huawei je pripravljen na umik od Androida. Včeraj je tudi uradno predstavil svoj HarmonyOS 2.

Mobilno
Nov polnilni rekord

Nov polnilni rekord

Xiaomijev hitri polnilnik lahko 4000 mAh baterijo povsem napolni v le osmih minutah.

Mobilno
Največ telefona za najmanj denarja

Največ telefona za najmanj denarja

Telefon Samsung A52 5G bi lahko bil tisti telefon, ki ste ga iskali.

Mobilno
Google in Samsung skupaj proti Applu

Google in Samsung skupaj proti Applu

Podjetji bosta združili moči na področju pametnih ur…

Mobilno
Telefon, vreden resnega razmisleka

Telefon, vreden resnega razmisleka

Samsung Galaxy A72 je telefon srednjega cenovnega razreda, ki ima skoraj vse.