LG WING 5G

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 11. 12. 2020 04:54:00, Kategorija: Mobilno

Telefon, ki ruši marsikatero predstavo o tem, kako naj pametni telefon izgleda… in kaj naj ponuja.

LG WING 5G
Avgusta in septembra smo na našem portalu pisali o LG-jevem nenavadnem novem telefonu z imenom Wing. Aparat z dvema različno velikima zaslonoma, ki ga je mogoče »odpreti« v obliki črke T je sedaj na trgu in prvi vtisi potrjujejo, da gre za nekaj posebnega. LG Wing s svojo novo obliko omogoča lažji način uporabe mnogih aplikacij in funkcij, predvsem multimedijskih.

LG Wing lahko prehaja iz običajnega načina uporabe v tako imenovan »Swivel mode« (v prevodu vrtljiv način, način vrtljivega tečaja). Glavni zaslon se zavrti za 90 stopinj, tako je v vodoravnem položaju, pod njim pa se razkrije 10,13 centimetrski (3,99 palca) sekundarni zaslon, ki odpira številne nove možnosti uporabe. Tako je lahko ena aplikacija razširjena na oba zaslona ali pa se istočasno prikazujeta dve aplikaciji, vsaka na svojem zaslonu.

V praksi to pomeni, da lahko svoj priljubljen film gledate na 17,3 centimetrskem (8 palcev) zaslonu P-OLED, medtem ko na drugem brskate za informacijami o filmskem igralcu ali pošiljate sporočila prijateljem.

V aplikacijah za video platforme, optimiziranih za svojo nevsakdanjo obliko, ima drugi zaslon LG WING vlogo medijskega krmilnika. Ko je aktiviran, se v zgornjem desnem kotu drugega zaslona prikaže ikona, ki omogoča spreminjanje nastavitev videa in zvoka, ne da bi morali video zaustaviti ali preklopiti v drugo okno. Da bi bil zaslon resnično v celoti namenjen sliki je sprednja kamera ločljivosti 32 MP izskočna.

LG WING se ponaša s tremi zadnjimi kamerami – 64 MP visoke ločljivosti OIS Wide, 12 MP Ultra Wide Big Pixel in 13 MP Wide. Omogoča istočasno snemanje z uporabo sprednje kamere in ene izmed zadnjih kamer telefona. Prednost nove oblike je tudi v tem, da je drugi zaslon mogoče uporabiti kot posebno platformo za urejanje, medtem ko sta video ali fotografija prikazana na glavnem zaslonu.

Ena boljših funkcij kamere je funkcija gimbal. Gimbal je priprava, ki jo profesionalni snemalci uporabljajo za zagotavljanje stabilne slike. LG WING pa v način Swivel ponuja podobne funkcionalnosti in omogoča zadostno stabilnost za doseganje kakovostnih, jasnih in gladkih video posnetkov. Kot pravi gimbal je opremljen tudi z možnostjo prilagajanja kota leče.

Da bi izpolnili pričakovanja o storitvah 5G, LG WING poganja Qualcomm Snapdragon 765G 5G s sistemom Snapdragon X52 5G Modem-RF. Kot prva mobilna platforma Qualcomma, ki vključuje procesor aplikacij in sistem 5G Modem-RF, ta nabor čipov prinaša najboljše zmogljivosti umetne inteligence v svojem razredu, hitro 5G povezljivost in inteligentne zmogljivosti več kamer, hkrati pa ohranja življenjsko dobo baterije.

Tudi z dvema zaslonoma je LG WING sorazmerno lahek. Zaradi uporabe tankih, a vzdržljivih kompozitnih materialov in posebne tehnike perforacije je težek 260 gramov in ni težji od številnih današnjih pametnih telefonov z velikim zaslonom. Ergonomska zasnova naprave zagotavlja udoben oprijem v vrtljivem ali osnovnem načinu. Kakovost izdelave se kaže tudi v vgrajenem modulu s hidravličnim blažilnikom, ki zmanjšuje obremenitev mehanizma, ko se zaslon vrti. Tečajni mehanizem LG WING se je izkazal za popolnoma zanesljivega tudi po 200.000 vrtljajih.

Torej…
LG Wing je zmogljiv posebnež, ki je pisan na kožo široki paleti uporabnikov. Njegova oblika vsekakor omogoča do sedaj še neraziskane možnosti snemanja z mobilnim telefonom, pa tudi uporabe aplikacij ter gledanje (in poslušanje) različnih vsebin.

Kaj pa cena? 999,99 €.


Več: Vama Trade Povšič & co., LG

preberite še to

Mobilno
Je to dobra ideja?

Je to dobra ideja?

Bi dovolili vašemu otroku, da brska po vašem telefonu? Bi dovolili vašim staršem?

Mobilno
LG se dokončno poslavlja od telefonov

LG se dokončno poslavlja od telefonov

LG je sporočil novico, ki smo jo pričakovali že nekaj časa: »S pametnimi telefoni smo končali.«

Mobilno
Odporna športna ura

Odporna športna ura

Casio je napovedal prvo pametno uro serije G-Shock z Wear OS.

Mobilno
Vrnil se je kompas

Vrnil se je kompas

Google je po dolgem času aplikaciji Zemljevidi za Android vrnil ikono kompasa.

Mobilno
Tekoče leče

Tekoče leče

Xiaomi je predstavil kamero za pametne telefone z lečo, ki je – tekoča.

Mobilno
Spreminjanje hitrosti

Spreminjanje hitrosti

WhatsApp bo omogočal predvajanje zvočnih sporočil v različnih hitrostih.

Mobilno
Izboljšajte svoje fotografske sposobnosti…

Izboljšajte svoje fotografske sposobnosti…

Promocijska vsebina
…z Galaxy S21 pametnimi telefoni

Mobilno
Končno 64-bitni Chrome za Android

Končno 64-bitni Chrome za Android

Po skoraj dolgih letih mečkanja bo Chrome za telefone in tablice postal »sodoben«.

Mobilno
Huawei P smart 2021

Huawei P smart 2021

Promocijska vsebina
Vse, kar potrebujete za uživanje v igrah in filmih, ko ste na poti.

Mobilno
Sledite ritmu, sledite tehnologiji

Sledite ritmu, sledite tehnologiji

Promocijska vsebina
Ostati povezan v...

Mobilno
Vsaj štiri novosti

Vsaj štiri novosti

OnePlus naj bi ta mesec na trg poslal vsaj štiri nove izdelke – tri telefone in pametno uro.

Mobilno
Hitro razvrščanje ikon

Hitro razvrščanje ikon

Tega trika za iOS verjetno niste poznali