LG WING 5G

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 11. 12. 2020 04:54:00, Kategorija: Mobilno

Telefon, ki ruši marsikatero predstavo o tem, kako naj pametni telefon izgleda… in kaj naj ponuja.

LG WING 5G
Avgusta in septembra smo na našem portalu pisali o LG-jevem nenavadnem novem telefonu z imenom Wing. Aparat z dvema različno velikima zaslonoma, ki ga je mogoče »odpreti« v obliki črke T je sedaj na trgu in prvi vtisi potrjujejo, da gre za nekaj posebnega. LG Wing s svojo novo obliko omogoča lažji način uporabe mnogih aplikacij in funkcij, predvsem multimedijskih.

LG Wing lahko prehaja iz običajnega načina uporabe v tako imenovan »Swivel mode« (v prevodu vrtljiv način, način vrtljivega tečaja). Glavni zaslon se zavrti za 90 stopinj, tako je v vodoravnem položaju, pod njim pa se razkrije 10,13 centimetrski (3,99 palca) sekundarni zaslon, ki odpira številne nove možnosti uporabe. Tako je lahko ena aplikacija razširjena na oba zaslona ali pa se istočasno prikazujeta dve aplikaciji, vsaka na svojem zaslonu.

V praksi to pomeni, da lahko svoj priljubljen film gledate na 17,3 centimetrskem (8 palcev) zaslonu P-OLED, medtem ko na drugem brskate za informacijami o filmskem igralcu ali pošiljate sporočila prijateljem.

V aplikacijah za video platforme, optimiziranih za svojo nevsakdanjo obliko, ima drugi zaslon LG WING vlogo medijskega krmilnika. Ko je aktiviran, se v zgornjem desnem kotu drugega zaslona prikaže ikona, ki omogoča spreminjanje nastavitev videa in zvoka, ne da bi morali video zaustaviti ali preklopiti v drugo okno. Da bi bil zaslon resnično v celoti namenjen sliki je sprednja kamera ločljivosti 32 MP izskočna.

LG WING se ponaša s tremi zadnjimi kamerami – 64 MP visoke ločljivosti OIS Wide, 12 MP Ultra Wide Big Pixel in 13 MP Wide. Omogoča istočasno snemanje z uporabo sprednje kamere in ene izmed zadnjih kamer telefona. Prednost nove oblike je tudi v tem, da je drugi zaslon mogoče uporabiti kot posebno platformo za urejanje, medtem ko sta video ali fotografija prikazana na glavnem zaslonu.

Ena boljših funkcij kamere je funkcija gimbal. Gimbal je priprava, ki jo profesionalni snemalci uporabljajo za zagotavljanje stabilne slike. LG WING pa v način Swivel ponuja podobne funkcionalnosti in omogoča zadostno stabilnost za doseganje kakovostnih, jasnih in gladkih video posnetkov. Kot pravi gimbal je opremljen tudi z možnostjo prilagajanja kota leče.

Da bi izpolnili pričakovanja o storitvah 5G, LG WING poganja Qualcomm Snapdragon 765G 5G s sistemom Snapdragon X52 5G Modem-RF. Kot prva mobilna platforma Qualcomma, ki vključuje procesor aplikacij in sistem 5G Modem-RF, ta nabor čipov prinaša najboljše zmogljivosti umetne inteligence v svojem razredu, hitro 5G povezljivost in inteligentne zmogljivosti več kamer, hkrati pa ohranja življenjsko dobo baterije.

Tudi z dvema zaslonoma je LG WING sorazmerno lahek. Zaradi uporabe tankih, a vzdržljivih kompozitnih materialov in posebne tehnike perforacije je težek 260 gramov in ni težji od številnih današnjih pametnih telefonov z velikim zaslonom. Ergonomska zasnova naprave zagotavlja udoben oprijem v vrtljivem ali osnovnem načinu. Kakovost izdelave se kaže tudi v vgrajenem modulu s hidravličnim blažilnikom, ki zmanjšuje obremenitev mehanizma, ko se zaslon vrti. Tečajni mehanizem LG WING se je izkazal za popolnoma zanesljivega tudi po 200.000 vrtljajih.

Torej…
LG Wing je zmogljiv posebnež, ki je pisan na kožo široki paleti uporabnikov. Njegova oblika vsekakor omogoča do sedaj še neraziskane možnosti snemanja z mobilnim telefonom, pa tudi uporabe aplikacij ter gledanje (in poslušanje) različnih vsebin.

Kaj pa cena? 999,99 €.


Več: Vama Trade Povšič & co., LG

preberite še to

Mobilno
Lov na skriti zaklad

Lov na skriti zaklad

Promocijska vsebina
Ideja za zimsko družinsko pustolovščino...

Mobilno
E-črnilni telefon

E-črnilni telefon

Prvi video telefona z barvnim e–črnilnim zaslonom…

Mobilno
Prvi s kamero pod zaslonom

Prvi s kamero pod zaslonom

ZTE Axon A20, prvi telefon brez »luknjice« ali »dekolteja«, je zdaj na voljo po vsem s...

Mobilno
Vemo (še) malo več

Vemo (še) malo več

Pricurljali so nekateri novi podatki o LG-jevem raztegljivem telefonu

Mobilno
Bistveno boljša avtonomija

Bistveno boljša avtonomija

Prihajajoči Samsung Galaxy S21 z vezjem Exynos 2100 naj bi z enim polnjenjem držal kar 35 odstotkov dlje&helli...

Mobilno
V pripravi tudi OnePlus ura

V pripravi tudi OnePlus ura

OnePlus razvija svojo prvo pametno uro, na trgu bi lahko bila že spomladi…

Mobilno
Najcenejši Samsungov 5G-model

Najcenejši Samsungov 5G-model

Samsung je objavil prvi uradni video svojega Galaxy A42 5G.

Mobilno
Kaj bo ponudil novi Exynos?

Kaj bo ponudil novi Exynos?

Samsung ga bo razkril 12. januarja…

Mobilno
Snapdragon 888 ni ravno divjak

Snapdragon 888 ni ravno divjak

Prvi testi Qualcommovega Snapdragon 888 niso najbolj navdušujoči.

Mobilno
Se bo Harmony OS pridružil Androidu in iOS?

Se bo Harmony OS pridružil Androidu in iOS?

Huaweijev Harmony OS sedaj deluje tudi na telefonih. Bo android dobil resno konkurenco?

Mobilno
Zakaj pa ne trije?

Zakaj pa ne trije?

Oppo razvija dvojno prepogljiv zaslon in s tem tri velikosti zaslona

Mobilno
LG WING 5G

LG WING 5G

Telefon, ki ruši marsikatero predstavo o tem, kako naj pametni telefon izgleda… in kaj naj ponuj...