Največ telefona za najmanj denarja

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 20. 05. 2021 13:39:00, Kategorija: Mobilno

Telefon Samsung A52 5G bi lahko bil tisti telefon, ki ste ga iskali.

Največ telefona za najmanj denarja
Pametni telefon je naprava, ki nas spremlja pri več ali manj vseh opravilih, pa naj gre za delo, šport ali zabavo. In kot pri vseh napravah se tudi pri njih prizadevamo najti takšno, ki bo za svojo ceno nudila kar največ.  In postali smo zahtevni. Želimo največ hitrosti, največ povezljivosti, največ kamere, največ baterije, največ trpežnosti, največ… Ali obstaja tak telefon? Samsung Galaxy A52 5G, ki smo si ga ogledali, je temu idealu precej blizu.

Samsung Galaxy A52 5G je model, ki smo ga pričakovali z velikim zanimanjem, saj gre za osrednji model prenovljene serije A, poleg tega pa za naslednika modela Galaxy A51, ki je bil v prvem četrtletju lanskega leta najbolje prodajan telefon na svetu, kar je dokaj visoko postavljena letvica. Je Galaxy A52 5G upravičil pričakovanja? Je.

Galaxy A52 5G je  telefon, ki bi mu lahko rekli optimalni model za, no ja, več ali manj vsakogar. Telefoni serije A sodijo med tiste srednjega cenovnega razreda, pri čemer pa se letošnji modeli z zmogljivostjo in funkcionalnostjo zelo resno spogledujejo z »zastavonošami« serije S. In pri modelu Galaxy A52 s povezljivostjo 5G je to zelo očitno.

Gre za model, ki ga boste z veseljem uporabljali tako za pomoč pri delu in učenju kot tudi za brskanje po spletu, fotografiranje, bloganje, vloganje, igranje iger, skratka - vse. In ker, kot je označeno že v imenu, telefon podpira najnovejše omrežje 5G, se bo vse to dogajalo hitro in tekoče. Kot celotna serija A se tudi Galaxy A52 5G se ponaša z vodotesnim ohišjem po standardu IP67, kar v praksi pomeni, da je popolnoma odporen na prah in da preživi do pol ure na globini enega metra sladke vode. Torej vas pri različnih športnih in družabnih aktivnostih ni treba skrbeti zaradi vsake polite pijače ali vsake kapljica dežja…

Impresivne tehnične lastnosti so eno, neposreden stik s telefonom pa običajno nekaj drugega. Ko smo se malce poigrali z Galaxy A52 5G smo se po dolgem času kar malce zamislili. Zakaj? Ker za 469,90 €, kolikor je priporočena prodajna cena za model s 6/128 GB pomnilnika, dobimo več ali manj vse, kar potrebuje nek (nad)povprečni uporabnik. 16,5 cm (6,5 palca) brezkončni O-zaslon FHD+ Super AMOLED ločljivosti 1080 x 2400 točk je svetel (800 cd/m²) in nudi frekvenco osveževanja (120 Hz), ki je bodo veseli tudi najresnejši igralci iger, štiri zadnje kamere nudijo fotografiranje in snemanje videoposnetkov na ravni, kot smo je pri Samsungu vajeni, osemjedrni procesor svoje delo opravlja tako, kot je treba, zvočni sistem Dolby Atmos daje preko vgrajenih stereo zvočnikov od sebe kakovosten zvok, 4500 mAh baterija pa nudi dvodnevno  brezskrbno uporabo. In ja, tu sta tudi 3,5-milimetrski priključek za slušalke in razširitvena reža za pomnilne kartice microSDXC.

Če pričakujete oceno, kakšnemu tipu uporabnikov je telefon namenjen, vas moramo razočarati. Gre namreč za, če uporabimo angleški izraz, »all-round« telefon, ki se bo dobro odrezal tako v mladih aktivnih rokah kot v resnejših poslovnih. Odlično se bo odrezal pri vseh komunikacijskih aktivnostih, pa naj gre za brskanje po spletu, videokomuniciranje ali pa prenašanje posnetih materialov, igranje in spremljanje športnih aktivnosti. Tega pri telefonih za manj kot 500 € do sedaj nismo bili vajeni in brez slabe vesti lahko rečemo, da je Samsung Galaxy A52 5G telefon, ki ta trenutek telefon srednjega razreda, ki za svojo ceno nudi največ. ▪

preberite še to

Mobilno
iPhone 13 Pro in Pro Max

iPhone 13 Pro in Pro Max

Tudi iPhoni z visoko frekvenco osveževanja

Mobilno
Znan datum izida Androida 12

Znan datum izida Androida 12

Google je končno namignil, kdaj bo izšel naslednji Android

Mobilno
iPhone 13 z 1 TB?

iPhone 13 z 1 TB?

Krožijo govorice, da bi novi iPhone lahko bil na voljo tudi z 1TB pomnilnika.

Mobilno
iPhone ne mara vožnje z motorjem

iPhone ne mara vožnje z motorjem

Vibracije lahko poškodujejo senzorje, ki jih uporablja kamera, pravijo pri Applu.

Mobilno
iPhone 13, Apple Watch Series 7 in še kaj

iPhone 13, Apple Watch Series 7 in še kaj

Apple bo prihodnji torek predstavil tradicionalno »jesensko kolekcijo« izdelkov…

Mobilno
Nemci bi več

Nemci bi več

Nemčija predlaga, da bi morali biti rezervni deli in nadgradnje za telefone biti na voljo 7 let.

Mobilno
Telefon v riž? Raje ne…

Telefon v riž? Raje ne…

Če vam telefon pade v vodo, ga dajte v surov riž, pravijo… Je to res?

Mobilno
Poglejte širšo sliko!

Poglejte širšo sliko!

Promocijska vsebina
Galaxy Z Fold3 5G in Z Flip3 5G sta prispela v Slovenijo.

Mobilno
Ne »hekajte« Galaxy Fold 3!

Ne »hekajte« Galaxy Fold 3!

Če boste odklenili Samsung Galaxy Fold 3, boste ostali brez kamere…

Mobilno
Evropska komisija ponovno nad Apple

Evropska komisija ponovno nad Apple

Bo Evropi v drugo uspelo prisiliti Apple, da iz priključka Lightning preide na USB-C?

Mobilno
Galaxy Z Flip 3

Galaxy Z Flip 3

Lep napredek in presenetljivo zanimiva cena… [posodobljeno]

Mobilno
Kako nevaren je 5G?

Kako nevaren je 5G?

Kaj pravijo meritve, izvedene v realnem okolju?