Nov in priročen način shranjevanja pomembnih podatkov

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 3. 11. 2023 05:12:00, Kategorija: Mobilno

Promocijska vsebina
Samsung Electronics globalno uvaja začasno varnostno kopijo v oblaku

Nov in priročen način shranjevanja pomembnih podatkov
Podjetje Samsung Electronics je globalno uvedlo začasne varnostne kopije v oblaku (Temporary Cloud Backup), varen in enostaven način shranjevanja in prenosa pomembnih podatkov. V primerih, ko lahko uporabniki telefonov Samsung Galaxy občutijo zaskrbljenost zaradi izgube podatkov, vključno s fotografijami, videoposnetki in zasebnimi datotekami, je ta funkcija zasnovana tako, da zagotavlja občutek varnosti in pomiritve. Poudarja stalno zavezanost podjetja Samsung k zagotavljanju zmogljivih in povezanih izkušenj, ki uporabnikom olajšajo življenje.

»Začasna varnostna kopija v oblaku uporabnikom zagotavlja zanesljiv in priročen način za varnostno kopiranje in obnovitev pomembnih podatkov,« je dejal Chiyoung Seo, podpredsednik in vodja skupine za Cloud, oddelek Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. »Namen te nadgrajene izkušnje preklapljanja, ki temelji na Samsung Cloud, je uporabnikom telefona Samsung Galaxy zagotoviti mirnost, da dragoceni podatki ne bodo izgubljeni. To omogoča moč povezanega ekosistema Galaxy.«

Uporabniki lahko prek svojega računa Samsung prenesejo svoje podatke v shrambo v Samsung Cloud, kjer so shranjeni na varnem in pripravljeni za ponovni prenos. Storitev je brezplačna in nima omejitve skupne hrambe, vendar je velikost posameznih datotek omejena na 100 GB. Računalnika ali zunanje pomnilniške naprave ni treba uporabljati, vendar je za prenos podatkov potrebna povezava Wi-Fi.

Podatki so shranjeni največ 30 dni od datuma uporabnikove prve varnostne kopije. V tem obdobju lahko uporabniki obnovijo svoje podatke, kadar koli želijo. Uporabniki so obveščeni, ko se približajo roku, preden se njihovi podatki samodejno izbrišejo.

Ena skrb manj med popravili ali zamenjavami
Začasna varnostna kopija v oblaku (Temporary Cloud Backup) je idealna storitev za zagotavljanje ohranjanja podatkov v različnih primerih, ko so uporabniki zaskrbljeni zaradi izgube podatkov, na primer pri popravilu pametnega telefona. Samsung začasno varnostno kopijo v oblaku zdaj vključuje kot del načina vzdrževanja, kar pomaga zagotoviti, da so osebni podatki na napravi, vključno z zasebnimi datotekami v varni mapi (Secure Folder), varno kopirani za obnovitev po popravilu.

Ta funkcija bo uporabnikom telefonov Samsung Galaxy pomagala tudi pri udobnejšem nadgrajevanju naprav, saj jim bo olajšala zamenjavo naprave. Za tiste, ki se pripravljajo na prihod svoje nove prednaročene naprave, je začasna varnostna kopija v oblaku zanesljiv in preprost način prenosa podatkov. Uporabniki lahko pred izvedbo popolne ponastavitve stare naprave brez skrbi ustvarijo varnostno kopijo svojih podatkov, saj bodo lahko te podatke kadar koli zlahka obnovili.

Uporabniki, ki prvič nastavljajo novo napravo, lahko obnovijo svoje podatke v okviru čarovnika za nastavitev (Setup Wizard). Tudi če to fazo preskočijo, lahko začasno varnostno kopijo v oblaku kadar koli poiščejo v načinu vzdrževanja ali funkciji ponastavitve, kar jim omogoča brezplačno in enostavno obnovitev, ko jim je to najbolj priročno.

Začasna varnostna kopija v oblaku je najnovejša funkcija, ki je bila dodana v storitev Samsung Cloud in zmanjšuje tveganje, da bi uporabniki izgubili podatke iz izgubljenih, ukradenih ali pokvarjenih naprav Samsung Galaxy. Gre za varno, enostavno in brezhibno izkušnjo za varnostno kopiranje in obnavljanje podatkov na napravah Galaxy, ki je zaščitena z dvostopenjskim preverjanjem pristnosti računa Samsung, zato so uporabniki lahko prepričani, da za nalaganje in obnavljanje svojih podatkov uporabljajo varen postopek. Začasna varnostna kopija v oblaku je le ena od stalnih prizadevanj za optimizacijo in izboljšanje mobilne izkušnje za uporabnike ekosistema Galaxy.

Začasno varnostno kopiranje v oblaku je globalno uvedeno od letošnje jeseni naprej za vse pametne telefone in tablične računalnike Samsung Galaxy z uporabniškim vmesnikom One UI 6, začenši s pametnimi telefoni serij Galaxy S in Galaxy Z v Južni Koreji.

preberite še to

Mobilno
S24 Ultra postavlja nove standarde v svetu mobilne umetne inteligence
Mobilno
Stranišče je čistejše od telefona

Stranišče je čistejše od telefona

Raziskava je pokazala, da je povprečen zaslon pametnega telefona trikrat bolj umazan od povprečnega strani&sca...

Mobilno
Nova Samsung Galaxy S24 serija je dostopna v Sloveniji

Nova Samsung Galaxy S24 serija je dostopna v Sloveniji

Promocijska vsebina
Galaxy S24 odpir...

Mobilno
Nova era mobilne tehnologije

Nova era mobilne tehnologije

Promocijska vsebina
Galaxy S24 serija z umetno inteligenco.

Mobilno
Predstavljamo Galaxy XCover7 in Galaxy Tab Active5

Predstavljamo Galaxy XCover7 in Galaxy Tab Active5

Promocijska vsebina
Popolna me&scaro...

Mobilno

"No ja" rešitev vsakdanje težave

Verjetno najbolj nenavaden kos nosljive elektronike, ki pa pomaga rešiti težavo, na katero ste skoraj z...

Mobilno
Vas je strah letenja? Po tej poučni igri vas mogoče bo...

Vas je strah letenja? Po tej poučni igri vas mogoče bo...

Včasih sporočila dosežejo ravno nasprotni učinek od želenega. In eden takšnih je najverjetneje tudi ta.

Mobilno
Čarobnost božiča s Huaweiem

Čarobnost božiča s Huaweiem

Promocijska vsebina
Ves december se ...

Mobilno
Tri besede, ki vam bodo morda rešile življenje

Tri besede, ki vam bodo morda rešile življenje

Ideja, ki na čudovito preprost način rešuje življenja. Kako? Z besedami. In to le tremi...