Pred našimi očmi se odvija prava revolucija mobilnega igranja

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 30. 06. 2023 09:18:00, Kategorija: Mobilno

Promocijska vsebina
Ko se pogovarjamo o videoigrah, je prva misel, ki vam verjetno pride na misel, računalnik ali igralna konzola. Ti dve obliki igranja sta dolgo prevladovali na omenjenem področju. Vendar pa mobilne igre v zadnjem času prevzemajo ključno vlogo v celotni industriji iger.

Pred našimi očmi se odvija prava revolucija mobilnega igranja
Mobilne igre so postale ena najbolj priljubljenih oblik zabave v današnjem digitalnem svetu. S svojo prenosljivostjo in enostavno dostopnostjo so postale nepogrešljiv del življenja milijonov ljudi po vsem svetu. S pametnimi telefoni kot osrednjim orodjem za igranje iger, se igralci lahko potopijo v razburljive svetove, se pomerijo s prijatelji v večigralskih načinih in uživajo v široki paleti igralskih izkušenj.

Industrija iger je ena najhitreje rastočih sektorjev v tehnološkem svetu, ki se nenehno dinamično razvija. Priljubljenost iger je nesporna - otroci, mladostniki in številni odrasli vedno več svojega prostega časa preživijo z igranjem svojih najljubših mobilnih iger. Tako postaja igranje vedno bolj priljubljena možnost ali ena glavnih možnosti za zabavo, pri čemer ključno vlogo igra pametni telefon.

Mobilne igre v preteklosti in danes
Pametni telefoni ponujajo širok spekter možnosti za zabavo - od gledanja filmov, brskanja po družbenih omrežjih in internetu, komunikacijo s klici in sporočili ter seveda igranje mobilnih iger. Po zadnjih statističnih podatkih je bilo ugotovljeno, da približno 21 % prenosov aplikacij za Android predstavljajo igre. To kaže na pomembno vlogo, ki jo imajo mobilne igre na celotnem trgu aplikacij, saj pritegnejo pozornost in zanimanje velikega dela uporabnikov pametnih telefonov (po viru: https://earthweb.com/mobile-gaming-statistics/).

Mobilne igre pa niso nekaj novega. So del telefonskega sveta že od samega začetka. Mnogi med nami se z nostalgijo spominjamo prvih iger, zlasti globalno priljubljene igre Snake iz leta 1997. Čeprav ni bila posebej zahtevna igra, je napovedala prihajajoči trend naraščajoče priljubljenosti iger na mobilnih telefonih.

Eden ključnih prehodov se je zgodil z nastankom brezžičnega protokola za aplikacije (WAP), ki je telefonu omogočil povezovanje z internetom. Pojavile so se igre, kot sta Alien Fish Exchange in prilagoditev priljubljene arkadne igre Space Invaders iz leta 2001.

Še en ključen trenutek v svetu mobilnih iger se je zgodil z vzponom družbene mreže Facebook. Leta 2010 je Facebook imel približno 600 milijonov uporabnikov in igre, kot sta Farmville in Candy Crush Saga, so bile v veliki meri odvisne od Facebooka, saj so se uporabniki lahko povezali s svojimi prijatelji na Facebooku.

Potem je sledilo več kot 10 let neprekinjenega vlaganja v razvoj mobilnih iger, ki so s časom postajale vse bolj napredne, podrobne in dinamične. Skupaj z njimi so se razvijali tudi pametni telefoni, ki prinašajo številne inovacije. Mobilno igranje zahteva naprave z visoko zmogljivostjo in močnimi procesorji, in prav takšen je novi pametni telefon Samsung Galaxy S23 Ultra.

Zakaj je Galaxy S23 Ultra idealna naprava za mobilno igranje?
Samsung Galaxy S23 Ultra svojim uporabnikom ponuja različne možnosti, tako na splošno kot z vidika igranja mobilnih iger. Današnji telefoni morajo podpirati velike in kompleksne igre, kot sta PubG Mobile ali Call of Duty. Zato je novi Samsung Galaxy S23 Ultra opremljen z mobilno platformo Snapdragon 8 Gen 2, ki brez težav podpira celo najbolj zahtevne igre. Za najboljšo izkušnjo je na voljo zaslon Dynamic AMOLED 2X velikosti 17,2 centimetra (6,8 palcev), ki prikazuje jasne in živahne podrobnosti pri igranju vizualno naprednih iger, kot je Free Fire: 6th Anniversary, in ponuja veliko ravno površino.

Zahvaljujoč tehnologiji sledenja žarkom (Ray Tracing), uporabniki doživljajo bolj realistične prikaze prizorov iz videoiger, ki simulirajo in sledijo vsakemu žarku svetlobe v realnem času.

Verjetno smo se vsi vsaj enkrat znašli v situaciji, ko smo se vživeli v svojo najljubšo igro, in ravno v najbolj napetem trenutku nas je baterija telefona pustila na cedilu. Galaxy S23 Ultra ima izjemno močno baterijo s kapaciteto 5000 mAh, ki skupaj z zgoraj omenjenim procesorjem inteligentno optimizira porabo. Poleg tega ima Galaxy S23 Ultra edinstveno funkcijo Enhanced Comfort, ki uporabnikom omogoča prilagajanje prikaza barvnih tonov in kontrasta, kar na koncu zmanjša obremenitev oči, ki jo povzroča gledanje zaslona ponoči.

Ne zamudite epske ponudbe
Jasno je, da je novi Samsung Galaxy S23 Ultra vrhunski telefon za igranje in številna druga opravila. Ob nakupu telefona Galaxy S23 serije vam Samsung podarja do 4 mesece brezplačne storitve YouTube Premium na vaši Samsung Galaxy napravi. Ponudba velja od 1. 2. 2023. do 2. 4. 2024. Več podrobnosti o akciji in vse pogoje najdete na spletni strani Samsung.

Prostora ni nikoli preveč. Nikoli!
Tudi vas skrbi, da boste na mobilnem telefonu imeli premalo prostora? Ta izjemna ponudba omogoča uporabnikom, ki so se odločili za nakup in aktivacijo Galaxy S23, Galaxy S23+ ali Galaxy S23 Ultra, brezplačno šestmesečno poskusno različico Microsoft 365 Basic OneDrive, ki vključuje kar 100 GB prostora za shranjevanje v oblaku. Ponudba velja med 7. 2 2023 in 31. 12 2023. ▪

preberite še to

Mobilno
»Fashion Forward« preboj tehnologije v modnem svetu

»Fashion Forward« preboj tehnologije v modnem svetu

Promocijska vsebina
Ste naveličani ...

Mobilno
Paralizirala ga je - igrica

Paralizirala ga je - igrica

Po dveh dnevih igranja igre na telefonu naenkrat ni več čutil nog in rok. Paralizo je rešila šel...

Mobilno
Xiaomi je globalno predstavil serijo Xiaomi 13T

Xiaomi je globalno predstavil serijo Xiaomi 13T

Promocijska vsebina
Od 27.9. darilo ob nakupu naprave iz serije Xiaomi 13T – Mi Smart Air Fryer 3.5L

Mobilno
Dron v Ljubljani dostavil velikanski iPhone 15

Dron v Ljubljani dostavil velikanski iPhone 15

Promocijska vsebina
Danes je po druž...

Mobilno
Ponesite mobilno zabavo na novo raven

Ponesite mobilno zabavo na novo raven

Promocijsa vsebina
Samsung, pionir i...

Mobilno
WhatsApp Channels

WhatsApp Channels

Kanali, ki jim sledite, nudijo več zasebnosti od konkurence...

Mobilno
Galaxy Z serija je presegla letno prodajo Galaxy Note serije v Evropi
Mobilno
Kako Samsung Galaxy Tab S9 poenostavi vaše življenje

Kako Samsung Galaxy Tab S9 poenostavi vaše življenje

Promocijska vsebina
Razkritje novega tabličnega računalnika

Mobilno
Novi iPhone se bo hitreje polnil…

Novi iPhone se bo hitreje polnil…

…a hitrosti še ne bodo dosegale Androidov…

Mobilno
Večje udobje  v celotnem ekosistemu Samsung Galaxy

Večje udobje v celotnem ekosistemu Samsung Galaxy

Promocijska vsebina
Samsung najnovej...