Predstavljena že četrta generacija Galaxy Z serije

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 26. 08. 2022 17:05:00, Kategorija: Mobilno

Promocijska vsebina
Samsung v prijetnem ambientu predstavil novo generacijo naprav in naznanil začetek prodaje

Predstavljena že četrta generacija Galaxy Z serije
Včeraj je v središču prestolnice v prijetnem ambientu kavarne in slaščičarne Lolita potekala predstavitev novih inovativnih in vsestranskih naprav že četrte generacije Galaxy Z serije. Te so bile ustvarjene na temelju dolgoletnih tehnoloških inovacij in izkušenj podjetja Samsung, z mislijo na trenutne življenjske stile, potrebe in želje uporabnikov po vsem svetu. Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4 zložljiva telefona, Galaxy Watch5 serija pametnih ur in Galaxy Buds2 Pro brezžične slušalke, ki jih je podjetje napovedalo že 10. avgusta, so bili včeraj predstavljeni zbranim predstavnikom slovenskih medijev, od danes naprej pa so že na ogled in na voljo za nakup tudi širšemu krogu uporabnikov.

Galaxy Z serija je kategorija naprav, ki jo je podjetje Samsung od predstavitve leta 2019 uspelo uspešno preoblikovati iz pionirskega projekta v serijo pametnih telefonov namenjeno širši uporabi med milijoni uporabnikov po vsem svetu. Kot je na včerajšnjem dogodku izpostavila napovedovalka Anja Hlača Ferjančič, pa je bila zadnja generacija zložljivih naprav ustvarjena tudi v duhu vizije Galaxy for the Planet, ki odraža zavezanost podjetja k bolj trajnostnemu razvoju in zmanjšanju vpliva na okolje.

O že četrti generaciji zložljivih naprav je na dogodku spregovoril tudi vodja prodaje mobilnega segmenta pri podjetju Samsung Slovenija Bernard Purkart. »Poslanstvo podjetja Samsung je bilo in ostaja, ustvarjati tehnologijo, ki ljudem izboljšuje in olajšuje življenja. Lani smo po vsem svetu zabeležili skoraj 10 milijonov dobavljenih zložljivih pametnih telefonov, kar kaže na to, kako priljubljena postaja ta serija, ne samo pri tehnoloških navdušencih, ampak tudi pri vseh ostalih uporabnikih. Galaxy Z Fold4 omogoča večopravilnost in je primeren za poslovne uporabnike. Galaxy Z Flip4 pa s svojo majhnostjo in kompaktnostjo navdušuje prav vse«, je povedal. Izpostavil je tudi inovacije, ki odlikujejo novo serijo zložljivih telefonov in so sicer zaščitni znak drugih serij. Omenil je S pen pisalo pri Galaxy Z Fold4, ki se je prvič pojavilo v okviru Note serije, pa tudi funkcijo Nightography za boljše nočne posnetke, ki je bila prvič predstavljena letos v okviru Galaxy S22 serije. Vse nove naprave pa poleg izboljšanjih funkcij, kot je še dejal Purkart, odlikujeta izjemna robustnost in vzdržljivost.

Zvezde večera
Galaxy Z Flip4 izstopa po strojni opremi in inovativnem mehanizmu za zlaganje, prinaša pa zelo praktičen in kompakten dizajn. Naprava je opremljena je s 17-centimeterskim glavnim zaslonom Dynamic AMOLED 2X, medtem ko zunanji pomožni zaslon meri 4,82 centimetra. Prav ta zaslon omogoča nove možnosti interaktivnosti – od klicev, sporočil, snemanja, upravljanja osnovnih nastavitev naprave do popolne personalizacije tem, ozadij in pripomočkov. Ohišje naprave je opremljeno s sprednjo in zadnjo dvojno kamero, ki ponuja tudi z revolucionarno funkcijo FlexCam za snemanje videa, selfijev ali drugih vsebin pod kotom med 75° in 115°. Prav tako ima Galaxy Z Flip4 ojačano baterijo 3.700 mAh s podporo za super hitro polnjenje, tako da lahko napravo napolnite do 50 odstotkov v samo 30 minutah, kar zagotavlja brezskrbno uporabo.

Za uporabnike, ki imajo radi večje zaslone ali pametne telefone, s katerimi lahko nadomestijo tablico ali celo računalnik, je Galaxy Z Fold4 prava tehnološka poslastica. Poganja ga zmogljiv nabor čipov Snapdragon® 8+ Gen 1 z velikim 19,3-centimetrskim zaslonom Dynamic AMOLED 2X in frekvenco osveževanja 120 Hz, zaradi česar bo prikazana vsebina še bolj impresivna. Rezultat teh tehnoloških specifikacij so: izboljšana funkcionalnost, produktivnost in odlične možnosti za večopravilnost. Vključuje tudi podporo za S Pen pisalo, funkcijo Multi Active Window, kamere so dobile nadgradnjo s širokokotnim objektivom s 50 MP, objektivom s 30-kratnim prostorskim zoomom in različnimi načini delovanja, kot so Capture View Mode, Dual Preview in Rear Cam Selfie. Izboljšana OIS in VDIS zgladita videe, medtem ko funkcija Super Night Solution omejuje šum.

Z razvojem pametnih ur Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro se je Samsung osredotočil na boljše razumevanje zdravstvenih potreb uporabnikov. Oba modela vključujeta izboljšan senzor BioActive, ki s pomočjo enega samega čipa upravlja s tremi senzorji in tako meri optični srčni utrip, električni signal srca in opravlja analizo bioelektrične impedance. Poleg tega popestri vse fizične aktivnosti, pomaga vzdrževati kakovosten ritem spanja s funkcijo Sleep Scores in zagotavlja daljši čas uporabe naprave zaradi povečane baterije pri obeh modelih.

Po drugi strani pa slušalke Galaxy Buds2 Pro predstavljajo najudobnejšo ergonomsko zasnovo doslej brez strahu pred obračanjem in padanjem iz ušesa. Za izjemno kakovost zvoka skrbi funkcija Hi-Fi 24Bit Audio, ki bo izboljšala uporabniško izkušnjo skupaj z možnostjo aktivnega odpravljanja hrupa za odstranitev zunanjega hrupa.

Zbrani udeleženci dogodka so preostanek večera preživeli ob prijetnih glasbenih ritmih, kulinaričnem razvajanju in preizkušanju najnovejših naprav. Z novo generacijo naprav se lahko skupaj s svojimi prijatelji in znanci v naslednjih dneh seznanite tudi sami. V slaščičarni Lolita na Cankarjevem nabrežju vas poleg okusnih dobrot in odlične kave vse do 25. septembra pričakuje tudi POP-UP prostor. Za tiste, ki boste zadnji vikend avgusta izkoristili še za hiter oddih na slovenski obali, pa smo predstavitev novih naprav pripravili v Portorožu na Trgu Prekomorskih Brigad. Nove naprave si bo tu mogoče ogledati vsak dan med 17. in 23. uro.

Priporočena maloprodajna cena za Galaxy Z Flip4 je 1.159 €, za Galaxy Z Fold4 256GB 1.799 € in Galaxy Z Fold4 512GB 1.919 €. Slušalke Galaxy Buds2 Pro pa so na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 229,90 €.

Priporočena maloprodajna cena za Galaxy Watch5 je 269 € za različico Bluetooth in 299 € za različico LTE.

Za iskalce pustolovščin, ki iščejo vzdržljivost, zmogljivost in slog, je Galaxy Watch5 Pro kot nalašč za vas. Na voljo bo v barvah titan črna in titan siva, s 45 mm zaslonom, pri 399 € za različico Bluetooth in 449 € za različico LTE.

Za več informacij in nakup novih izdelkov Samsung obiščite: https://www.samsung.com/si/

preberite še to

Mobilno
Ste za športno eleganco? Potem vas bo ta ura navdušila.

Ste za športno eleganco? Potem vas bo ta ura navdušila.

Promocijska vsebina
Novo Galaxy Watc...

Mobilno
Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4: zložljiva telefona za vsak žep

Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4: zložljiva telefona za vsak žep

Promocijska vsebina
Napredki pri novi seriji pametnih telefonov Samsung Galaxy Z so izjemni…

Mobilno
Preprodajalci v težavah

Preprodajalci v težavah

Kitajski preprodajalci iPhonov 14 morajo naprave prodajati po ceni, ki je nižja od nakupne…

Mobilno
Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro

Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro

Promocijska vsebina
Serija pametnih ur, ki vam bo to jesen pomagala okrepiti zdrave navade.

Mobilno
Najbolj popravljiv iPhone

Najbolj popravljiv iPhone

Nekatera popravila iPhone 14 bodo precej cenejša od popravil predhodnikov. Toda…

Mobilno
Ob nakupu najnovejših naprav Samsung prejmete super darilo!

Ob nakupu najnovejših naprav Samsung prejmete super darilo!

Promocijska vsebina
Samsung je za v...

Mobilno
iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max

Pri Applu trdijo, da imata »najzmogljivejšo kamero med vsemi iPhoni« in »najhitrej&sc...

Mobilno
»Boj« proti gneči

»Boj« proti gneči

Za manj prometa v vaši ulici potrebujete le 99 telefonov in Google Maps.

Mobilno
Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4

Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4

Promocijska vsebina
Samsung preklopni telefoni četrte generacije premikajo meje mogočega

Mobilno
Predstavljena že četrta generacija Galaxy Z serije

Predstavljena že četrta generacija Galaxy Z serije

Promocijska vsebina
Samsung v prijetnem ambientu predstavil novo generacijo naprav in naznanil začetek prodaje

Mobilno
Majhen, hiter, a…

Majhen, hiter, a…

Microsoft je predstavil »lahko« različico Outlooka za Android

Mobilno
Bolje pozno kot nikoli…

Bolje pozno kot nikoli…

Aplikacija Sporočila bo dobila to, kar bi moral imeti že dolgo…