Prihaja Polar Vantage V3

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 13. 10. 2023 05:26:00, Kategorija: Mobilno

Največja novost je skupina senzorjev Elixir, ki naj bi najnatančneje do sedaj merila biološke parametre vašega telesa…

Prihaja Polar Vantage V3
Finsko podjetje Polar je napovedalo, da je svojo najnovejšo vrhunsko pametno športno uro že mogoče prednaročiti. Polar Vantage V3 ima jasen in oster zaslon AMOLED, vključuje zemljevide brez povezave in ima nov sklop senzorjev, imenovan Elixir, ki menda prekaša vse dosedanje Polarjeve naprave.

Skupina senzorjev Polar Elixir je opisana kot »inovativna združitev senzorjev, ki zaznava neopazne biološke pojave, ki se nenehno dogajajo v našem telesu, od srčnega utripa do majhnih temperaturnih sprememb in kisika, ki potuje po našem krvnem obtoku.« Ura sicer ne prinaša nobene tehnologije, ki je ne bi bilo mogoče najti v drugih vodilnih pametnih urah, se pa nova serija ponaša s tem, da senzorji zbirajo več podatkov kot katera koli druga športna ura Polar doslej in uporablja »najsodobnejše, znanstveno podprte algoritme, ki omogočajo najbolj napredno in natančno razumevanje telesa«. In kateri so ti senzorji?

Optični senzor srčnega utripa četrte generacije menda omogoča veliko boljše odčitavanje, tehnologija pulzne oksimetrije, ki meri raven kisika v krvi naj bi bila po besedah proizvajalca na podobni ravni natančnosti kot pri komercialno dostopnih pulznih oksimetrih, ura lahko meri tudi temperaturo kože, s prstom na gumbu pa lahko V3 v 30 sekundah odčita elektrokardiogram.

Vsi ti zdravstveni podatki so seveda lahko dobrodošli, je pa rezultate potrebno jemati z rezervo: »Čeprav se te meritve ne smejo uporabljati v zdravstvene namene, zagotavljajo dodatne podatkovne točke za načrtovanje treninga in okrevanja ter zagotavljajo, da vedno trenirate s pravo intenzivnostjo,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Polar je v Vantage V3 vgradil več kot 150 športnih načinov in pametnih funkcij, namenjenih vadbi, na voljo pa je tudi obsežen nabor orodij za sledenje spanju.

Ura ima na dotik občutljiv zaslon AMOLED premera 3,53 cm (1,39 palca) ločljivosti 462 točk na palec (ppi), zaščiten je s steklom Corning Gorilla Glass 3, v primerjavi s predhodnikom iz leta 2020 pa ima za 35 % večjo vidno površino. Okvir in ohišje iz aluminija dajeta prijeten občutek, gumbi so prijazni do rokavic, V3 pa je prvi Vantage V, ki je združljiv tudi s standardnimi 22-milimetrskimi pametnimi zapestnicami. Ura se ponaša z vodoodpornostjo do 50 m in lahko deluje pri temperaturah do -20 °C. Nov Vantage V3 poganja 275-MHz procesor s 37 MB pomnilnika, s telefonom se lahko poveže preko Bluetooth 5.1, 488-mAh baterija pa naj bi z enim polnjenjem zdržala do 53 ur vadbe, 140 ur v varčnem načinu ali osem dni, če jo uporabljate kot osnovno pametno uro.

V napravo so vnaprej naloženi zemljevidi za Evropo in Severno Ameriko, z aplikacijo Flow pa je mogoče prenesti tudi druge in jih shraniti v 32 GB pomnilnik ure. Zemljevide je mogoče uporabljati brez povezave s telefonom, saj ima vgrajen dvofrekvenčni sistem GPS za natančno sledenje lokaciji. Na voljo je seveda tudi navigacija po zavojih, ki jo poganja mobilna aplikacija Komoot ter profili poti/nadmorske višine, višinomer in kompas.

Polar Vantage V3 je zaenkrat na voljo v prednaročilu. Za uro (mogoče je izbirati med tremi barvami), je potrebno odšteti 599,90€, za 649,90€ pa je na voljo v kompletu z merilnikom srčnega utripa H10, a le v črni barvi. Ura naj bi bila v redni prodaji konec tega meseca.


Vir: Polar

preberite še to

Mobilno
S24 Ultra postavlja nove standarde v svetu mobilne umetne inteligence
Mobilno
Stranišče je čistejše od telefona

Stranišče je čistejše od telefona

Raziskava je pokazala, da je povprečen zaslon pametnega telefona trikrat bolj umazan od povprečnega strani&sca...

Mobilno
Nova Samsung Galaxy S24 serija je dostopna v Sloveniji

Nova Samsung Galaxy S24 serija je dostopna v Sloveniji

Promocijska vsebina
Galaxy S24 odpir...

Mobilno
Nova era mobilne tehnologije

Nova era mobilne tehnologije

Promocijska vsebina
Galaxy S24 serija z umetno inteligenco.

Mobilno
Predstavljamo Galaxy XCover7 in Galaxy Tab Active5

Predstavljamo Galaxy XCover7 in Galaxy Tab Active5

Promocijska vsebina
Popolna me&scaro...

Mobilno

"No ja" rešitev vsakdanje težave

Verjetno najbolj nenavaden kos nosljive elektronike, ki pa pomaga rešiti težavo, na katero ste skoraj z...

Mobilno
Vas je strah letenja? Po tej poučni igri vas mogoče bo...

Vas je strah letenja? Po tej poučni igri vas mogoče bo...

Včasih sporočila dosežejo ravno nasprotni učinek od želenega. In eden takšnih je najverjetneje tudi ta.

Mobilno
Čarobnost božiča s Huaweiem

Čarobnost božiča s Huaweiem

Promocijska vsebina
Ves december se ...

Mobilno
Tri besede, ki vam bodo morda rešile življenje

Tri besede, ki vam bodo morda rešile življenje

Ideja, ki na čudovito preprost način rešuje življenja. Kako? Z besedami. In to le tremi...