Umetna inteligenca na počitnicah? Seveda...

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 28. 05. 2024 09:30:00, Kategorija: Mobilno

Promocijska vsebina
Nam lahko umetna inteligenca pomaga pri načrtovanju počitnic? Kaj lahko stori za nas na dopustu? Je koristna tudi, ko pridemo domov?

Umetna inteligenca na počitnicah? Seveda...
Bliža se čas dopustov in spet stojimo pred nekaj pomembnimi izzivi. Kam na oddih? Kaj je tam zanimivega? Kakšne so cene nočitev, prevozov, hrane, pijače, kakšne so vstopnine? Na kaj je treba paziti, da bo izkušnja kar najbolj prijetna? Lahko pri tem kako pomaga sistem umetne inteligence? Seveda lahko. Samsung Galaxy AI* je odlično orodje za načrtovanje dopusta, pa tudi nepogrešljiv spremljevalec na njem in tudi potem, ko se vrnete domov in zbirate vtise.

Načrtovanje počitnic z umetno inteligenco
Informacije o želenih destinacijah se najpogosteje iščejo v internetu. To je sicer zelo praktično, ni pa vedno najbolj prijazno. Ko najdete nekaj, o čemer bi radi več informacij, morate to prekopirati v odložišče, nato prilepiti v iskalnik in sprožiti iskanje, kar je dokaj nerodno, v primeru slik pa zelo težko.

Samsung Galaxy AI, ki je na voljo v pametnih telefonih Samsung Galaxy S24 serije, s posodobitvijo uporabniškega vmesnika One UI 6.1 pa tudi na telefonih Galaxy S23 serije, v preklopnih telefonih Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 ter v tabličnih računalnikih Galaxy Tab S9, S9+ in S9 Ultra, ponuja zelo preprosto in uporabno funkcijo, imenovano Iskanje z obkroževanjem (Circle to Search), s pomočjo katere lahko vse potrebne podatke najdete s preprostim obkroževanjem dela zaslona. Če vas zanimajo informacije o Ljubljanskem gradu, Mariborskem Lentu, dunajskem Schönbrunnu, Notredamski cerkvi v Parizu, baziliki Sagrada Familia v Barceloni, grškem Partenonu in podobnih krajih, je dovolj, da jih s pomočjo funkcije Iskanje z obkroževanjem obkrožite na fotografiji ali v besedilu in sprožite iskanje. Prikazale se vam bodo vse potrebne informacije - od cenikov, odpiralnih časov in možnostih prevoza, pa do informacij o bližnjih restavracijah, možnostih nočitev, zgodovine in drugih lokalnih značilnosti.  S Samsung Galaxy AI lahko torej hitro in kakovostno načrtujete oddih in preprečite morebitna neželena presenečenja.


Uporabna tudi med potovanjem

Med potovanjem je pomembno imeti hitro dostopne kakovostne informacije o krajih, ki jih obiskujemo. Samsung Galaxy AI lahko pomaga pri iskanju restavracij, znamenitosti, trgovin in drugih zanimivih krajev v bližini. Če želite na primer najti najbližjo restavracijo s specifično kulinariko, preprosto  vprašajte svoj telefon, kje je in AI bo ponudil predloge skupaj z ocenami in mnenji drugih obiskovalcev.

Poleg tega lahko z uporabo funkcije Iskanje z obkroževanjem enostavno poiščete informacije o zgradbah, umetniških delih ali naravnih lepotah, ki jih vidite med potovanjem. Obkrožite objekt na fotografiji ali zaslonu in Samsung Galaxy AI bo ponudil vse potrebne informacije, vključno z zgodovinskimi dejstvi in zanimivostmi.

Circle to Search pa ni edina uporabna funkcija iz nabora orodij Samsung Galaxy AI. Ene pogostejših ovir na potovanjih so povezane z lokalnim jezikom. Marsikje si je sicer mogoče pomagati z angleščino, nemščino ali kakšnim drugim večjim jezikom, ponekod pa ne. In tu pridejo še kako prav orodja Pomoč za pisanje (Chat Assist), ki jih ponuja Galaxy AI in omogoča enostavno prevajanje sporočil v realnem času. Če se znajdete v situaciji, kjer morate komunicirati z domačini prek sporočil, lahko ta funkcija samodejno prevede vaša sporočila v njihov jezik in obratno. Če na primer pošiljate sporočilo v francoščini, ga lahko AI prevede v angleščino ali katerikoli drug jezik, ki ga prejemnik razume, kar pride še kako prav, ko se dogovarjate za rezervacije, sprašujete za navodila za pot ali komunicirate s ponudniki storitev.

Za žive pogovore je izredno uporabna funkcija Sprotni prevod (Live Translate), s pomočjo katere lahko komunicirate z nekom, ki ne govori nobenega od jezikov, ki jih govorite vi. Preprosto vključite Sprotni prevod in telefon bo v realnem času prevajal vaše besede in besede sogovornika. Prevod deluje tako pri govorni kot pri pisni telefonski komunikaciji, s funkcijo Tolmač (Interpreter) pa lahko med potovanjem sodelujete tudi v spontanih živih pogovorih z domačini, saj funkcija razdeljenega zaslona ustvarja besedilne prevode tudi za pogovore v živo.


Kaj pa doma?
Spomine na dopust običajno skušamo ovekovečiti s fotografijami. In teh se pogosto nabere zelo veliko. In tudi tu pridejo zelo prav orodja umetne inteligence. Samsung Galaxy AI ponuja celo vrsto naprednih orodja za urejanje in obdelavo fotografij, ki vam omogočajo, da izboljšate svoje posnetke in jih delite s prijatelji in družino.

Takšno orodje je Generativno urejanje (Generative Edit), ki omogoča ustvarjalno urejanje fotografij. Funkcija uporablja umetno inteligenco za predlaganje izboljšav in kreativnih dodatkov vašim fotografijam. Če na primer posnamete fotografijo mestne pokrajine, lahko Generativno urejanje predlaga dodajanje umetniških filtrov, prilagoditev svetlobe in barv ali celo vključitev dodatnih elementov, kot so oblaki ali svetlobni učinki, ki izboljšajo celotno kompozicijo.

Umetna inteligenca na počitnicah? Da, vsekakor.
Samsung Galaxy AI ponuja številne uporabne funkcije, ki vam lahko olajšajo načrtovanje in uživanje vaših počitnic. Z uporabo funkcije Iskanje z obkroževanjem lahko hitro najdete informacije o destinacijah, s funkcijo Sprotni prevod (Live Translate) si lahko pomagate pri premagovanju jezikovnih ovir, Generativno urejanje pa omogoča, da ustvarjalno uredite in obdelate vaše fotografije. S temi orodji v roki lahko svoje potovanje naredite bolj organizirano, informativno in nepozabno.


*Galaxy AI funkcije bodo na voljo brezplačno vsaj do konca leta 2025 na podprtih Samsung Galaxy napravah

preberite še to

Mobilno
Preklopna novost poletja: Samsung novi prepogljivi telefoni

Preklopna novost poletja: Samsung novi prepogljivi telefoni

Promocijska v sebina
Spoznajte najnovejša prepogljiva telefona Galaxy Z Fold6 in Galaxy Z Flip6.

Mobilno
Stresite zoprne navade

Stresite zoprne navade

Zapestnica, ki vas bo krepko stresla vedno, ko boste hoteli narediti kaj, kar ne bi smeli. Baje pomaga pri odv...

Mobilno
Predstavljamo NOVO pametno uro Samsung! Imenuje se Watch Galaxy ULTRA.
Mobilno
Galaxy A serija: Nakup, ki prinaša darila

Galaxy A serija: Nakup, ki prinaša darila

Promocijska vsebina
Galaxy A serija...

Mobilno
Odprite svojo zgodbo z Galaxy AI

Odprite svojo zgodbo z Galaxy AI

Promocijska vsebina
Samsung je pred ...

Mobilno
Preprosto deljenje gesla

Preprosto deljenje gesla

Kako v Androidu deliti geslo za dostop do brezžičnega omrežja.

Mobilno
Brezplačni mobilni internet za navijače

Brezplačni mobilni internet za navijače

Promocijska vsebina
Telekom Slovenij...

Mobilno
Umetna inteligenca na počitnicah? Seveda...

Umetna inteligenca na počitnicah? Seveda...

Promocijska vsebina
Nam lahko umetna...