Umetna inteligenca v središču pozornosti

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 18. 04. 2024 05:14:00, Kategorija: Mobilno

Promocijska vsebina
Samsung premierno predstavlja novo linijo inovativnih gospodinjskih aparatov, televizij in zvočnikov.

Umetna inteligenca v središču pozornosti
Podjetje Samsung Electronics je včeraj na lokalnem dogodku v Ljubljani premierno predstavilo nove naprave iz kategorije potrošniške elektronike. Predstavniki medijev so lahko od blizu spoznali izjemna hladilnika - zelo širok hladilnik z zamrzovalnikom spodaj in hladilnik s francoskimi vrati v obliki črke T s centrom za pijačo, novi pralni in sušilni stroj ter sesalnik Bespoke Jet AI. Vse omenjene naprave so že na voljo na slovenskem trgu.

Predpremierno pa so bili predstavljeni tudi novi televizorji in zvočniki, ki jih na našem trgu pričakujemo v mesecu maju. Na ogled so bili izjemni televizor Neo QLED 8K QN900D, OLED S95D  in televizor, ki navdušuje ljubitelje umetnosti The Frame. Premierno pa je bila predstavljena tudi novost v izboru avdio naprav, in sicer Samsung zvočnik Music Frame. Na dogodku so predstavniki podjetja Samsung spregovorili tudi o praktični uporabi umetne inteligence, ki ni le tema, o kateri se govori zadnja leta, ampak realnost, ki dobiva vse večjo uporabo v vsakdanjem življenju.

Kaj je novega v pametnem domu Samsung?

Hladilniki za leto 2024: Več prostora, več svežine, pametno shranjevanje hrane
Izjemno širok hladilnik z zamrzovalnikom spodaj prinaša inovativen dizajn in veliko več prostora za shranjevanje živil. Način AI Energy v okviru aplikacije SmartThings prihrani do 15 % energije in poleg tega, da hrana ostane dlje sveža, poskrbi tudi za prihranek na računu za elektriko. Zahvaljujoč svojim pametnim funkcijam je učinkovit tudi pri odmrzovanju, saj uravnava temperaturo glede na prejšnje vzorce uporabe in okoljske pogoje. Izdelan je iz najsodobnejših materialov, s popolno izolacijo, kljub tankim stenam, s pomočjo tehnologije SpaceMax™.

Hladilnik s francoskimi vrati v obliki črke T in centrom za pijačo izstopa kot idealna rešitev za velike družine, ki potrebujejo učinkovito hlajenje velikih količin hrane. Ta fascinantna naprava skriva tudi center za pijačo (Beverage Center™) za pripravo napitkov, s pomočjo katerega je mogoče pripraviti osvežilne napitke ali vodo z okusom. S funkcijami SmartThings Energy dolgo časa ohranja svežino hrane in tako ohrani njen naraven okus in vonj. Trojno hlajenje dovaja hladen zrak v tri razdelke v hladilniku in zamrzovalniku. Ohranja optimalno temperaturo in vlažnost v vsakem od razdelkov ter poskrbi, da hrana ne privlači drugih vonjav.

Pralni stroji z umetno inteligenco
Umetna inteligenca je svoje mesto našla tudi pri enem najbolj osovraženih gospodinjskih opravil – pranju perila. Najnovejši pralni stroji, ki prihajajo iz Samsung laboratorijev, bodo oprali več oblačil in hkrati prihranili do 40 % električne energije. Tehnologija umetne inteligence prispeva k izboljšanju učinkovitosti pranja, v krajšem času, ob varčevanju z vodo in energijo.

Modela, kot sta WM8400 in WM7400, olajšata tudi najzahtevnejša gospodinjska opravila, z zmogljivostjo pranja do 11 kilogramov perila. Edino, česar vam AI ne more rešiti, je – kako zlikati vse perilo?

Ti pralni stroji bodo s tehnologijo Ecobubble temeljito oprali oblačila v hladni vodi, umetna inteligenca pa bo glede na umazanost oblačil izračunala, koliko praška je dovolj.

Z umetno inteligenco je pranje enostavno in učinkovito, saj si vaš stroj zapomni vaše navade, predlaga ustrezen program pranja in pravočasno prikaže potrebne informacije. Aplikacija SmartThings ponuja tudi nasvete za programiranje, ustvarja načrte in rešuje težave. SpaceMax™ tehnologija omogoča več prostora v stroju, tako da lahko operete več oblačil, vključno z velikimi odejami in posteljnino.

Predpremiera televizorjev in zvočnika soundbar: Domači kino še nikoli ni izgledal ali zvenel bolje
Podjetje Samsung je na sejmu CES 2024 predstavilo možnost 3D prikaz zemljevida (Map View), ki je na voljo v vseh državah z dostopom do platforme SmartThings in ki olajša upravljanje doma s spreminjanjem resničnih načrtov v virtualne slike v aplikaciji SmartThings. Tako lahko uporabniki jasno vidijo svoje naprave in prilagodijo osvetlitev, temperaturo, kakovost zraka in porabo energije, kjer koli že so.

Na lokalnem medijskem dogodku je bil prestavljen najnovejši televizor Neo QLED 8K model serije QN900D, ki ga odlikuje najvišja ločljivost, najtanjši profil in neverjeten zvok. Jasno gibanje slike in zmogljiv procesor je nekaj, kar te televizorje razlikuje od drugih. Širok zaslon in skoraj nevidni robovi bodo gledalcem, ki bodo to poletje spremljali olimpijske igre, pomagali, da se bodo počutili, kot da so v Parizu na licu mesta.

Pri televizorjih s tehnologijo OLED prednjači model serije S95D, ki z uporabo najboljšega te tehnologije daje popoln občutek gledanja in poslušanja kot v kinu. S tem modelom lahko uživate v vseh učinkih serij in filmov, brez spuščanja žaluzij, saj nova tehnologija OLED pomaga zmanjšati bleščanje zunanjih svetlobnih virov.

Za ljubitelje klasične in moderne umetnosti gotovo največ največ pozornosti pritegne edinstven televizor The Frame, naprava, ki v sebi skriva izjemen zaslon v okvirju za slike. S svojim ozkim profilom in prilagodljivim okvirjem se The Frame popolnoma prilega vsakemu interierju in postane osrednji del dekoracije, hkrati pa popestri prostor in daje vtis, da ste v najbolj znanih svetovnih muzejih.

Vse te naprave potrjujejo prevlado podjetja Samsung Electronics na svetovnem trgu televizorjev in nesporen vodilni položaj na tem področju, ki ga podjetje drži že 18 let zapored.

Tudi zvočniki Samsung soundbar izboljšani s funkcijami umetne inteligence
Samsung že leta dviguje merila, ko gre za sisteme za domačo zabavo. Njegovi zvočniki soundbar pa so znani po izjemni kakovosti zvoka in revolucionarnih inovacijah. Funkcije, kot sta Q-Symphony in SpaceFit zvok, so popolnoma spremenile izkušnjo poslušanja in ponudile osupljivo zvočno izkušnjo, ki se prilagaja okolju.

Model HW-Q930D izstopa s svojo impresivno zmogljivostjo. Ta pametni sistem zvočnikov ponuja močan brezžični prostorski zvok s kristalno čistostjo, ki je inteligentno sinhroniziran z zvočniki vašega televizorja za izboljšano video izkušnjo.
 
Nova linija zvočnikov, vključno z zvočnikom Music Frame HW-LS60D, ni samo tehnično napredna, ampak tudi estetsko izjemna, in je prejela prestižno nagrado International Forum (iF) Design Award za leto 2024.

Varnost in zasebnost uporabnikov
Samsung kot vodilno podjetje v tehnološki industriji pripisuje velik pomen varnosti in zasebnosti uporabnikov. Samsung Knox, zaupanja vredna varnostna rešitev, integrirana v televizorje za leto 2024, je prejela certifikat Common Criteria (CC) pred lansiranjem teh izdelkov. Certifikat CC je svetovni standard za ocenjevanje varnostne celovitosti IT produktov, priznan v 31 državah sveta.

Samsung še naprej postavlja standarde na področju tehnoloških inovacij in postavlja uporabnike v središče svojih prizadevanj za zagotavljanje najboljše možne izkušnje doma in zabave.

Najnovejši izdelki gospodinjskih aparatov Samsung so v Sloveniji že v redni prodaji, med njimi pa najbolj izstopajo izjemno širok hladilnik z zamrzovalnikom spodaj, hladilnik s francoskimi vrati v obliki črke T in centrom za pijačo, in pralna stroja WM8400 in WM7400.

preberite še to

Mobilno
Stresite zoprne navade

Stresite zoprne navade

Zapestnica, ki vas bo krepko stresla vedno, ko boste hoteli narediti kaj, kar ne bi smeli. Baje pomaga pri odv...

Mobilno
Predstavljamo NOVO pametno uro Samsung! Imenuje se Watch Galaxy ULTRA.
Mobilno
Galaxy A serija: Nakup, ki prinaša darila

Galaxy A serija: Nakup, ki prinaša darila

Promocijska vsebina
Galaxy A serija...

Mobilno
Odprite svojo zgodbo z Galaxy AI

Odprite svojo zgodbo z Galaxy AI

Promocijska vsebina
Samsung je pred ...

Mobilno
Preprosto deljenje gesla

Preprosto deljenje gesla

Kako v Androidu deliti geslo za dostop do brezžičnega omrežja.

Mobilno
Brezplačni mobilni internet za navijače

Brezplačni mobilni internet za navijače

Promocijska vsebina
Telekom Slovenij...

Mobilno
Umetna inteligenca na počitnicah? Seveda...

Umetna inteligenca na počitnicah? Seveda...

Promocijska vsebina
Nam lahko umetna...

Mobilno
HONOR Magic 6 Pro – umetna inteligenca v službi uporabnosti