Zaščitite svojo napravo z aplikacijo za samodejno blokiranje (Auto Blocker)

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 4. 11. 2023 05:52:00, Kategorija: Mobilno

Promocijska vsebina
Aplikacija za samodejno blokiranje (Auto Blocker) omogoča nove ravni zaščite naprave in povezuje zavezanost varnosti ter zasebnosti z dolgoletno zavezanostjo Samsung Galaxy k odprtosti in izbiri uporabnika.

Zaščitite svojo napravo z aplikacijo za samodejno blokiranje (Auto Blocker)
Podjetje Samsung Electronics je predstavilo aplikacijo za samodejno blokiranje (Auto Blocker), novo varnostno orodje za uporabnike telefonov Samsung Galaxy, ki je namenjeno zaščiti naprav na način, ki najbolj ustreza njihovemu življenjskemu slogu.

Aplikacija za samodejno blokiranje, ki je bila nedavno predstavljena v uporabniškem vmesniku One UI 6, je del razširjenega nabora inovacij na področju varnosti in zasebnosti telefona Samsung Galaxy. Gre za paket dodatnih varnostnih ukrepov, ki uporabnikom omogoča večjo izbiro pri raziskovanju prilagoditev, ki jih ponuja odprti ekosistem telefona Samsung Galaxy.

Izbira v rokah uporabnikov
»V podjetju Samsung si nenehno prizadevamo, da bi bili naši uporabniki varni pred različnimi napadi. Z uvedbo aplikacije za samodejno blokiranje lahko uporabniki še naprej uživajo v prednostih našega odprtega ekosistema, saj so lahko povsem prepričani, da je njihova mobilna izkušnja zaščitena,« je dejal Dr. Seungwon Shin, izvršni direktor in vodja skupine za varnost, oddelek Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. »Vedno si prizadevamo, da bi našim uporabnikom omogočili, da sami izberejo, kaj najbolj ustreza njihovim potrebam, namesto da mi odločamo v njihovem imenu in aplikacija za samodejno blokiranje ni nobena izjema.«

Ena od funkcij aplikacije za samodejno blokiranje je preprečevanje nameščanja aplikacij iz nepooblaščenih virov, znano kot »sideloading«. Takšno namerno nameščanje aplikacij iz nepooblaščenih virov ima številne prednosti, na primer boljše prilagajanje in nadzor nad funkcionalnostjo naprave. Tisti, ki aplikacije večkrat nalagajo na takšen način, ne bodo občutili sprememb, saj je samodejno blokiranje privzeto izklopljeno. Tisti, ki nimajo navade nalaganja aplikacij iz zunanjih virov ali obsežnega prilagajanja naprave, si lahko z aktiviranjem samodejnega blokiranja zagotovijo dodatno varnost, saj tako zaustavijo porast napadov družbenega inženiringa, kot so prevare s klici (voice phishing), s katerim lahko napadalci uporabnike prepričajo, da namestijo škodljivo programsko opremo.

Aplikacija za samodejno blokiranje ima vrsto dodatnih možnosti nadzora, vključno z vklopom varnostnih pregledov aplikacij, ki pomagajo zaznati morebitno škodljivo programsko opremo ter preprečujejo škodljive ukaze in namestitev programske opreme prek kabla USB. To lahko pomaga zaščititi uporabnike v razmerah, ko ima nekdo fizični dostop do njihove naprave, na primer pri polnjenju telefona na letališču.

S to aplikacijo je posodobljena tudi zaščita aplikacij za sporočanje (Message Guard), ki zmanjšuje napade brez klika (Zero Click) ali neposredna slikovna sporočila v katerih se skriva zlonamerna koda. Sprva je bila uvedena za aplikacije za sporočanje podjetij Google in Samsung, zdaj pa lahko pomaga zaščititi uporabnike, ki uporabljajo priljubljene aplikacije tretjih oseb. Tako imajo uporabniki večjo izbiro glede aplikacij, ki jih lahko varno uporabljajo.

Pospeševanje napredka industrije z novimi varnostnimi standardi
Samsung postavlja temelje za varnejšo in zanesljivejšo mobilno izkušnjo za uporabnike telefonov Galaxy. Aplikacija za samodejno blokiranje je še korak dlje, saj združuje vrhunske varnostne standarde z izbiro uporabnika, da lahko uporabniki nadzorujejo svojo napravo po svojih željah. Kot najnovejša aplikacija, ki je dodana Samsung naboru inovacij na področju varnosti in zasebnosti, aplikacija za samodejno blokiranje še dodatno optimizira mobilno izkušnjo za uporabnike celotnega ekosistema Galaxy.

Aplikacija za samodejno blokiranje je zdaj na voljo na napravah Samsung Galaxy, ki so združljive z uporabniškim vmesnikom One UI 6.

preberite še to

Mobilno
S24 Ultra postavlja nove standarde v svetu mobilne umetne inteligence
Mobilno
Stranišče je čistejše od telefona

Stranišče je čistejše od telefona

Raziskava je pokazala, da je povprečen zaslon pametnega telefona trikrat bolj umazan od povprečnega strani&sca...

Mobilno
Nova Samsung Galaxy S24 serija je dostopna v Sloveniji

Nova Samsung Galaxy S24 serija je dostopna v Sloveniji

Promocijska vsebina
Galaxy S24 odpir...

Mobilno
Nova era mobilne tehnologije

Nova era mobilne tehnologije

Promocijska vsebina
Galaxy S24 serija z umetno inteligenco.

Mobilno
Predstavljamo Galaxy XCover7 in Galaxy Tab Active5

Predstavljamo Galaxy XCover7 in Galaxy Tab Active5

Promocijska vsebina
Popolna me&scaro...

Mobilno

"No ja" rešitev vsakdanje težave

Verjetno najbolj nenavaden kos nosljive elektronike, ki pa pomaga rešiti težavo, na katero ste skoraj z...

Mobilno
Vas je strah letenja? Po tej poučni igri vas mogoče bo...

Vas je strah letenja? Po tej poučni igri vas mogoče bo...

Včasih sporočila dosežejo ravno nasprotni učinek od želenega. In eden takšnih je najverjetneje tudi ta.

Mobilno
Čarobnost božiča s Huaweiem

Čarobnost božiča s Huaweiem

Promocijska vsebina
Ves december se ...

Mobilno
Tri besede, ki vam bodo morda rešile življenje

Tri besede, ki vam bodo morda rešile življenje

Ideja, ki na čudovito preprost način rešuje življenja. Kako? Z besedami. In to le tremi...