Dvižna kamera na steroidih

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 11. 02. 2019 03:30:00, Kategorija:

Vivo V15 Pro ima prednjo kamero večje ločljivosti, kot večina telefonov zadnjo.

Dvižna kamera na steroidih

Kitajski proizvajalec Vivo bo podrobnosti o telefonu V15 Pro razkril 20. februarja, torej na isti dan kot bo na sporedu Samsungov dogodek Unpacked, kjer pričakujemo podrobnosti o njihovi novi seriji telefonov, tako da bo dan telefonsko dokaj zanimiv.

Posebnost modela V15 Pro je predvsem v njegovi prednji, torej »selfi«-kameri. Ta je dvižna, torej se ob vklopu dvigne iz vrha telefona, njena druga posebnost pa je ločljivost. Ta je kaj 32 milijonov točk, kar je več kot je ločljivost zadnjih, torej »glavnih« kamer pri večini drugih telefonov.

In če ima prednja kamera takšno ločljivost, potem jim mora zadnja po neki logiki imeti še več. In jih ima. Gre za trojno kamero, od katerih ima primarna ločljivost 48 milijonov točk, sekundarna 8 milijonov, kamera za določanje globine pa 5 milijonov.

Število točk senzorjev ni prav nobeno zagotovilo za kakovost posnetih fotografij, saj je marsikaj odvisno od kakovosti drugih komponent kamere, programske opreme, ki vse skupaj upravlja in »očesa« uporabnika, škoduje pa zagotovo ne.


Vir: Vivo