»Grdo pa ne boste govorili!«

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 16. 10. 2020 04:41:00, Kategorija: Trendi

Filter nespodobnih besed je na paleontološki konferenci prepovedal besedo »kost«

»Grdo pa ne boste govorili!«

Sodobne tehnologije zmorejo marsikaj, ne pa vsega. Zato je zelo pomembno, da jih uporabljamo z veliko mero skepse. Če tega ne naredimo, pride do neumne situacije, kot je bila tale na konferenci Društva za paleontologijo vretenčarjev.

Konferenca se je zaradi znanih razlogov odvijala preko spleta in ne v živo. Po vsakem predavanju je bil na vrsti tudi del, na katerem so udeleženci lahko predavateljem postavljali vprašanja. In tu je prišlo do zanimive težave. Organizator virtualne konference  je v uporabljeno programsko opremo vključil tudi filter nespodobnih besed, ki pa je bil izredno »puritanski«, saj je namreč brisal besede, kot so »bone« (kost), »pubic« (sramna) in »stream« (curek, potoček), saj bi te lahko namigovale na – seks. In ker paleontologi pogosto naletijo na ostanke sramnih kosti v potokih, je to seveda problem.

Organizatorji konference so seveda o tem takoj obvestili pristojne in ti so ukrepali tako, da so določene izraze »odprepovedali«, a se je ves teden, kolikor je trajala konferenca, vsake toliko časa našel še kak…


Vir: Vice