Igričarska ukrivljenost

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 26. 08. 2020 05:07:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
AOC najavlja štiri nove igričarske monitorje s 165 Hz in ukrivljenostjo 1500R.

Igričarska ukrivljenost

Zaslonski specialist AOC dodaja štiri nove ukrivljene monitorje k svoji zelo hvaljeni G2 Gaming seriji, in sicer 60,5 cm (23,8-palčna) modela C24G2AE in C24G2U ter 68,6 cm (27-palčna) modela C27G2AE in C27G2U. Vsi štirje novi monitorji so opremljeni z VA paneli polne visoke ločljivosti (Full HD) z agresivno 1500R ukrivljenostjo, AMD FreeSync Premium podporo, frekvenco osveževanja 165 Hz, odzivnim časom 1 ms MPRT in vgrajenimi zvočniki (2x2 W). Modeli “AE” so primerni za igričarje, ki iščejo cenovno ugodno različico s fiksnim stojalom in možnostjo nagiba, medtem ko modeli “U” vključujejo stojalo z nastavljivo višino in vozliščem USB 3.2 s štirimi vrati USB za večjo ergonomijo in fleksibilnost.

Pred krivino
AOC-jeva G2 serija igričarskih monitorjev je hitro postala prva izbira mnogih igričarjev, vse od lansiranja prvih modelov lansko jesen, zahvaljujoč privlačni ceni in dobro uravnoteženim specifikacijam. Zdaj je serija postala še bolj obsežna, saj ponuja štiri nove ukrivljene modele s hitrostjo osveževanja 165 Hz. Vsi modeli ponujajo tanke okvirje s subtilnimi rdečimi poudarki, in kot takšni hitro postanejo igričarski partner za katero koli igralno mizo.
Monitorji so opremljeni s kontrastno-bogatimi VA paneli (izvorni kontrast 3000:1 za 24-palčne in 4000:1 za 27-palčne modele). Kombinacija živih barv, visoke hitrosti osveževanja in ukrivljenosti 1500R omogoča odlično doživetje, ki igralce popelje globoko v svet igre. 178-stopinjski vidni koti zagotavljajo, da so barvne in kontrastne spremembe iz poševnih kotov čim nižje. Poleg tega, tanki okvirji monitorjev in njihova ukrivljenost, pri uporabi več monitorjev skupaj, zagotavlja brezhibno super široko kombinacijo, ki je odlična za simulacije ali dirkaške igre.

Izjemno hitri paneli za izjemno hitre reflekse
144 Hz igričarski monitorji so pred nekaj leti postali nov standard za večino igričarjev. Novi AOC modeli so korak naprej in ponujajo visoko stopnjo osveževanja 165 Hz. Z izvorno polno visoko ločljivostjo (Full HD) igričarji ne bodo potrebovali grafičnih kartic najvišjih ravni za doseganje 165 sličic na sekundo v večini najaktualnejših iger. Podpora AMD FreeSync Premium uporablja tehnologijo spremenljive hitrosti osveževanja, pri čemer sta hitrost osveževanja GPU-ja in monitorja sinhronizirana, s čimer se odpravi trganje in trzanje slike ali kakršno koli zaostajanje, ki ga lahko povzroči V-Sync. Vsi štirje novi modeli, tako 24- kot 27-palčni, so opremljeni z možnostjo MBR (Motion Blur Reduction), ki zmanjša odzivni čas na samo 1 ms MPRT (Moving Picture Response Time). Zahvaljujoč načinu nizkega vhodnega zamika (Low Input Lag mode) na vseh modelih se bodo uporabnikova dejanja prenesla na zaslon brez kakršnih koli zamud.

Prilagodljive možnosti
24-palčni C24G2U in 27-palčni C27G2U imata majhne, a impresivne dodatke, ki jih bodo igričarji zagotovo cenili. Oba modela sta opremljena s po višini nastavljivim stojalom, ki omogoča tudi nastavitve nagiba, zasuka in vrtenja, tako da si lahko uporabniki med dolgimi igralnimi sejami zaslon prilagodijo svojemu optimalnemu položaju sedenja in poskrbijo za svojo ergonomijo. Štirje vhodi USB 3.2 na vozlišču USB omogočajo enostavno povezavo zunanjih USB naprav, vključno s tipkovnico, miškami in slušalkami ter ponuja podatkovno povezavo visoke hitrosti (do 20 Gbps).

Vendar pa vsakega igralca te dodatne funkcije ne zanimajo. Nekateri preprosto cenijo odličen panel, še posebej, če uporabljajo sekundarno stojalo ali nosilec, kot je na primer AOC AD110D0 roka za dva monitorja. 24-palčni C24G2AE in 27-palčni C27G2AE sta namenjena prav tej skupini, ki ima raje idejo o “visoko-kakovostnem panelu za najboljšo ceno” pred vsem ostalim. Hitro sestavljanje omogoča enostavno namestitev in demontažo brez izvijača, monitorje pa lahko pritrdite na nosilec VESA z luknjami VESA 100 x 100 mm.

Vsi štirje modeli imajo fizične gumbe na spodnjem desnem robu monitorja ter programsko opremo G-Menu za upravljanje nastavitev OSD. Nastavitve zaslonskega menija so zelo obsežne in vključujejo igričarsko-specifične značilnosti: šest prednastavitev za igre (od katerih lahko tri uporabniki prilagajajo po svoje), Dial Point (vizualni križec za pomoč pri usmerjanju), Game Color (za prilagoditev nasičenosti barv za boljše podrobnosti slike), in več. Poleg tega so monitorji opremljeni s tehnologijo brez migetanja (Flicker-Free) in načinom zmanjšanja modre svetlobe (Low Blue mode), kar zagotavlja prijetno gledanje in zmanjšuje obremenitev oči.

AOC-jevi novi modeli C24G2AE, C27G2AE, C24G2U in C27G2U bodo na voljo od septembra 2020 po priporočenih cenah 199 €, 269 €, 219 € in 289 €.

Vir: AOC