Izbrisati bivše

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 1. 03. 2019 05:34:00, Kategorija:

Kako »izbrisati« bivše partnerje brez uničevanja skupnih fotografij? Takole.

Izbrisati bivše
Bili ste v zvezi, ki se je zaradi takšnega ali drugačnega razloga končala. In eno od vprašanj, s katero se morate slejkoprej soočiti je, kam s fotografijam, na katerih sta skupaj s partnerjem/partnerico. V času izključno analognih fotografij smo imeli le dve možnosti – fotografijo zavreči ali pa partnerja izrezati - in nobena ni ravno optimalna. Saj Sejšeli niso krivi, če dva nista za skupaj.

Digitalna fotografija je prinesla vsaj še eno možnost. Pravzaprav dve. Ker z digitalnimi fotoaparati fotografiramo precej več kot smo z analognimi, imamo tudi več fotografij. Če med njimi naredimo selekcijo in odstranimo boleče fotografije, se kaj lahko zgodi, da jih ostane dovolj za spomin na lokalne lepote. Druga možnost pa je, da uporabimo kak urejevalnik slik in partnerja ali partnerico iz fotografij preprosti – zbrišemo. S sodobnimi orodji je to mogoče narediti tako dobro, da se na končnem izdelku sploh ne opazi, da je bil na fotografiji še kdo drug. Tale zadnja metoda je seveda najbolj optimalna, težava pa je v tem, ker moramo najprej ta orodja imeti (jih kupiti), jih dovolj dobro spoznati in se v njih tudi izpopolniti do te mere, da lahko naredimo kaj pametnega. Za to pa pogosto nimamo ne denarja, ne časa, ne volje.

In tud pride do izraza spletna storitev, imenovana Edit My Ex. Izmislil oziroma zagnal jo je možak po imenu Mark Rofe, dela pa točno to, o čemer govori ime – »uredi« bivšega/bivšo. Storitev zaženete, vanjo naložite fotografije, označite, koga bi na njih želel zbrisati, »profesionalni urejevalci« bodo to naredili in vam sliko brez bivšega/bivše vrnili v roku 48 ur. Za ustrezno denarno nadomestilo seveda. Za eno fotografijo boste odšteli 8,99 funta (dobrih 10 €), za več pa je cena po fotografiji nekaj nižja. Pravzaprav sploh ni neumno...

Vir: Edit My Ex