Mesto brez slepičev

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 14. 09. 2018 05:57:00, Kategorija: Trendi

Če hočete živeti v tem čilskem mestu, si morate najprej dati odstraniti slepo črevo.

Mesto brez slepičev

Seveda ne gre za neko versko sekto ali princip ampak za nujo. Podobno kot v mestecu Longyearbyen na norveškem arhipelagu Svalbard, kjer je prepovedano umiranje. Vas Villa Las Estrellas se nahaja na otoku King George Island, ki je del Južnih Shetlandski otokov. Otok se nahaja 120 kilometrov od obale Antarktike, na njem pa živi okoli 80 ljudi, večinoma članov čilskega letalstva in njihovih družin. Povprečna letna temperatura na otoku je -2,3 stopinje, v zimskem času pa se neredko spusti tudi do -50 stopinj Celzija. Če k temu dodamo še več metrov snega je jasno, da življenjski pogoji tam niso prav zabavni.

In zato lahko tam seveda živijo le posebni ljudje. Ljudje, ki so pred selitvijo v Villa Las Estrellas  deležni temeljitega psihološkega pregleda, da se ugotovi ali bodo prenesli takšne razmere, poleg tega pa si morajo vsi, ki bi radi živeli tam in so starejši od šestih let, dati odstraniti slepo črevo. Zakaj? Ker je najbližja bolnišnica 1000 kilometrov stran, priprava letala, ki bi morebitnega pacienta evakuiralo z otoka, pa traja vsaj tri dni. Da o vetrovih, ki pihajo tudi do 200 km/h ter snegu, toči in ledu sploh ne govorimo.

Kljub težavam pa prebivalci otoka pravijo, da jim ni hudega. Radi imajo predvsem mir in dejstvo, da je zaradi vremena družina zelo veliko skupaj.Vir: Oddity Central