Najbolj praktičen kovček

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 13. 06. 2018 04:00:00, Kategorija:

Pakiranje kovčkov zna biti zoprna zadeva, še bolj njihovo praznjenje, ko pridemo v hotel. Kaj pa, če jih sploh ne bi praznili?

Najbolj praktičen kovček

Zakaj sploh praznimo kovčke, kor pridemo na počitnice ali na cilj službene poti? Zato, ker bi bilo vse skupaj zmečkano, predvsem pa zato, ker je po kovčku težko brskati. Kaj pa, če bi obstajal kovček, ki bi omogočal shranjevanje tako, da je celotna njegova vsebina na dosegu roke in ne bi bilo treba »kopati« po njemu? Obstaja.

Imenuje se ShelfPack, prva različica pa je nastala že leta 2015, ko so njegovi avtorji  uspešno zbrali denar na Kickstarterju. Takrat smo pisali o tem, da gre za dokaj zanimivo izdelan kovček, ki je za idejo dobil kar nekaj nagrad. Gre za to, da je njegova notranjost sestavljena iz polic oziroma pladnjev, zloženih eden na drugem. Sistem deluje tako, da kovček odpremo, dvignemo dve podporni ročici, podobno ročajem pri običajnih kovčkih, nato iz kovčka izvlečemo police in jih obesimo na ta dva ročaja. Na ta način dobimo štiri police, na katere je mogoče postaviti oblačila in druge potovalne reči, nato pa police spet spustiti nazaj v kovček.

In kaj imajo novega ponuditi sedaj? Idejno niti ne kaj dosti, je pa po novem kovček mogoče dobiti v treh različnih velikostih - 53-centimetrski (21 palcev), 61-centimetrski (24 palcev) in 71-centimetrski (28 palcev). Prva je kabinska različica, torej lahko kovček vzamete s seboj v letalo, drugi dve pa sta večji in ju je potrebno dati med klasično prtljago.

Cena in dostopnost: Najmanjšo različico je mogoče prednaročiti za preračunano 143 € (168 USD), srednjo za 152 € (179 USD), največjo pa za 161 € (189 USD). Če bo kampanja uspela, bodo kovčki na voljo septembra letos.


Vir. Indiegogo