Objavljeni dokumenti o NLP

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 13. 01. 2021 07:32:00, Kategorija:

Če želite, lahko snamete zbirko preko 700 dokumentov, ki jih je CIA zbrala na temo NLP-jev.

Objavljeni dokumenti o NLP
Black Vault je spletni arhiv, na katerem je mogoče najti preko dva milijona strani najrazličnejših ameriških vladnih dokumentov. Arhivu je, po letih in letih prizadevanj in celo tožb, nekaj dni nazaj uspelo dobiti dovoljenje za objavo več kot 700 dokumentov, ki se nanašajo na neznane leteče predmete oziroma »neznane zračne pojave«, kot jim uradno pravijo.

CIA podatkov ni in ni hotela poslati v javnost, čeprav bi jih po Zakonom o prostem dostopu do informacij (Freedom of Information Act - FOIA) morala. No, Trumpova administracija je konec decembra lani sprejela tako imenovani COVID-Relief and Omnibus Spending Bill, nekakšno analogijo našim protikoronskim zakonom, v okviru katerega je zapisano tudi to, da bo vlada v pol leta objavila poročilo o neznanih letečih predmetih. Kaj imajo ti s Covidom sicer ni jasno, a John Greenewald Jr., soustanovitelj portala Black Vault je zelo vesel, saj je njegov zdaj že več desetletni trud končno obrodil sadove.

Če vas zanima del tega, kar je CIA skrivala vsa ta leta, si lahko zbirko dokumentov snamete s tega naslova. Na njem boste našli dve različno datoteki ZIP, ki vsebujeta celotno zbirko preko 700 dokumentov. V eni so »navadni« PDF (149 MB), v drugi pa taki, po katerih je mogoče iskati po vsebini (342 MB). Poleg obeh kompletov dokumentov voljo tudi posamezni, ki pa so več ali manj neuporabni, saj iz imena dokumenta ni mogoče sklepati o vsebini.

Vir: Black Vault