Pa je (skoraj) tu…

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 8. 11. 2018 05:24:00, Kategorija: Mobilno

Samsung je na svoji razvojni konferenci »prikazal« svoj upogljivi zaslon Infinity Flex.

Pa je (skoraj) tu…

O telefonih z upogljivim oziroma preklopnim zaslonom smo pisali že toliko, da vam vse skupaj gre verjetno že malce na živce, posebej še, ker na trgu ni praktično še ničesar. A bo v kratkem. O Royole FlexPai smo pisali pred nekaj dnevi, sedaj pa lahko »potrdimo« še enega, tokrat Samsungovega.

Podjetje je na svoji konferenci za razvijalce, ki se pravkar odvija v San Franciscu, predstavilo nekaj, čemur pravijo zaslon Infinity Flex. Zadeva je v fazi, ko Samsung očitno še noče javno govoriti o podrobnostih, saj so, kot lahko vidite v spodnjem posnetku, med prikazom naprave oder krepko zatemnili, tako da se kaj dosti ni videlo. A nekaj malega so vseeno povedali.

Telefon, ki zaenkrat še nima imena, je na oko videti velikosti Galaxy Note, le da debelejši. V zaprtem stanju ima uporabnik na voljo zaslon diagonale 11,6 cm (4,58 palca), ločljivosti 840 x 1960 točk in razmerjem stranic, 21:9, ko se razpre, pa se prikaže 18,5 centimetrski (7,3-palčni) zaslon ločljivosti 1536 x 2152 točk, razmerjem stranic 4,2:3. Za napravo so morali razviti poseben zaščitni polimer, ki je hkrati čvrst in upogljiv, pa tudi posebno lepilo, ki drži skupaj vse sloje zaslona. In to je vse, kar so povedali na temo tehnologije. So pa napovedali, da bo telefon šel v serijsko proizvodnjo v »prihajajočih mesecih«, kar pomeni, da bi lahko končno različico prikazali že na MWC konec februarja v Barceloni.

V spodnjem videu portala Cnet si lahko ogledate utrinke iz razvojne konference. Video smo »prevrteli« na del, kjer se začne govoriti o Infinity Flexu.


Vir: Cnet