Prenovljen YouTube

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 8. 11. 2019 04:00:00, Kategorija:

Ste na YouTubovem vmesniku na namizju opazili kaj novega?

Prenovljen YouTube

YouTube svoj vmesnik za mobilne uporabnike pogosto nadgrajuje in mu dodaja nove funkcije, za uporabnike, ki ga obiščejo preko računalnika oziroma spletnega brskalnika, pa ni tako darežljiv. A sedaj je eden takšnih trenutkov. In kaj je novega?

Vmesnik je dobil bolj uglajen videz, saj ni več nato natrpan, predogledi so bolj bogati in višje ločljivosti, pod vsakim videom pa je, poleg njegovega naslova, tudi ikona kanala, na katerem je objavljen, tako da je ta dostopen že iz začetnega zaslona.

Druga, po našem mnenju bolj zanimiva novost, je možnost dodajanja videa v čakalno vrsto. Če gledate nek video in hkrati brskate po drugih, lahko te po željni dodate v čakalno vrsto brez prekinitve predvajanja obstoječega. Ko se bo ta končal, se bo samodejno začel naslednji.

Tretja zanimiva novost je povezana s predlaganimi posnetki. YouTube na svoji naslovni strani predlaga posnetke, ki bi vam lahko bili zanimivi, kaj bo prikazal pa je odvisno od vaše zgodovine ogledov. Algoritem, ki zadevo uravnava, je pri tem lahko uspešen ali pa tudi ne. Če se na vašem začetnem zaslonu prikaže kak kanal, ki ga ne marate, lahko kliknete na tri pike ob naslovu videa in v meniju izberete Ne priporočaj kanala.●