Prihaja »pravi« Commodore 64

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 26. 06. 2019 04:07:00, Kategorija: Računalništvo

In to še letos in z delujočo tipkovnico, HD-grafiko, in »ta pravo« igralno palico…

Prihaja »pravi« Commodore 64

Lanskoletna različica miniaturnega Commodore 64 je bila zaradi tipkovnice, ki je bila le okras, precejšnje razočaranje. A se je zadeva kljub temu menda dovolj dobro prodajala, da je podjetje Retro Games nadaljevalo s projektom. Še pred novoletnimi prazniki, točneje 5. decembra, naj bi na trg prišla nova različica, ki bo tako na pogled in po načinu uporabe bolj podobna originalu.

Nova naprava se bo imenovala kratko C64 (torej brez tistega »mini«), velika bo kot tisti pravi računalnik iz osemdesetih, tako da bo na njej prostora za pravo tipkovnico in ne le okrasno. Naprava se bo zagnala v tisti ta pravi C64 Basic, poleg tega pa bo podpirala še Vic20 Basic in enak »igralni vrtiljak« kot C64 Mini, kjer bo mogoče prednameščene igre zagnati neposredno. Naprava bo imela tudi vrata HDMI (720p) za povezavo s televizorjem in štiri vrata USB. In ja, v paketu bo tudi tista igralna palica, podobna legendarni Competition Pro, verjetno najbolj vzdržljivi igralni palici kadarkoli narejeni.

Z novim C64 bo uporabnik dobil enakih 64 priloženih igric, vključno z legendarnimi kot so Zak McKracken, Maniac Mansion, Turrican II, Boulder Dash, Summer Games, Winter Games in podobne. Igre se bodo sicer prikazovale v ločljivosti 1280 x 720 točk, vendar jih bo C64, enako kot različica Mini,  pretvoril v originalno razmerje 4:3.

In cena? C64 je že mogoče prednaročiti, nam najbližje na nemškem Amazonu, kjer boste zanj odšteli 119,99 €.

Pa veselo »pikanje« in pikanje«… Tisti, ki se spomnite originala veste, o čem govorimo…


Vir: Retro Games