Proti posteljnim tatovom

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 10. 08. 2019 07:57:00, Kategorija:

Imate tudi vi koga, ki vam ponoči »krade posteljo«? Te vam ne bo mogel…

Proti posteljnim tatovom

Ne glede na to, kako velika je postelja, nekaterim ni dovolj. Saj veste, o čem govorimo, mar ne? O ljudeh, ki ponoči vedno zlezejo na našo stran in nas stisnejo na nekaj kvadratnih decimetrov. Grrr…

Kaj narediti? Pomoč je ponudil nekdo, ki ga ne povezujemo s spanjem. Prav nasprotno, saj gre za proizvajalca avtomobilov. Govorimo o Fordu, ta je v začetku leta predstavil projekt, imenovan »Lane-Keeping Bed«, ki uporabniku zagotavlja, da bo imel vedno dovolj prostora v postelji, vse skupaj pa temelji na znanju, ki so si ga strokovnjaki podjetja pridobili pri razvoju tehnologije ohranjanja voznega pasu. Deluje tako, da avtomobil opozori voznika, da je zašel iz voznega pasu tako, da na rahlo »dregne« volan v smeri nazaj proti voznemu pasu.

Ta »dregljaj« v primeru postelje deluje tako, da ko senzorji zaznajo, da je »tat na delu« (vsa teža je na enem delu), dno postelje zavrti kot tekoči trak in obe osebi premakne k drugemu robu in »okradeni« spet dobi svoj prostor nazaj. Kako je to videti v praksi, si lahko ogledate v spodnjem videu.


Vir: Ford Europe