Samsung Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 15. 08. 2022 04:27:00, Kategorija:

Promocijslka vsebina
Novo Galaxy Watch5 serijo odlikujejo podrobno spremljanje spanja, prilagojen dizajn in povečana vzdržljivost, ki vsi prispevajo k oblikovanju vsakodnevnih navad za boljše zdravje in počutje.

Samsung Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro
Samsung Electronics je predstavil Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro – pametni uri, ki z intuitivnimi vpogledi, naprednimi funkcijami in še boljšimi zmogljivostmi oblikujeta navade povezane z zdravjem in dobrim počutjem. Galaxy Watch5 izboljšuje funkcije, na katere se potrošniki zanašajo vsak dan, medtem ko je Galaxy Watch5 Pro – najnovejši dodatek v liniji Galaxy Watch – najbolj vzdržljiva pametna ura Samsung doslej s številnimi funkcijami. Te nove naprave so zaveza uporabnikom, da lahko dosežejo zastavljene cilje in mejnike, Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro pa sta tu, da jim pri tem pomagata.

»Prizadevamo si, da bi Galaxy Watch naši skupnosti zagotovil orodja, podatke in vire, potrebne za ne samo boljše razumevanje splošnega zdravja in dobrega počutja, ampak tudi usposabljanje na njihovi poti. S prelomnim Samsung BioActive senzorjem uporabnikom omogočamo najpopolnejšo sliko njihovih vpogledov v zdravje,« je dejal dr. TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri Samsung Electronics.

Najsodobnejša senzorska tehnologija za boljše razumevanje
Z naraščajočo željo po boljšem razumevanju in ukrepanju v zvezi s posameznimi zdravstvenimi cilji se je Samsung odločil zagotoviti uporabnikom poglobljeno spremljanje in praktične podatke, ki ponujajo informacije, ki jih uporabniki potrebujejo kot pomoč na njihovi poti do zdravja in dobrega počutja. Galaxy Watch5 je opremljen z edinstvenim senzorjem Samsung BioActive, ki poganja naslednjo dobo digitalnega spremljanja zdravja. BioActive Sensor, ki je bil prvič predstavljen v seriji Galaxy Watch4, uporablja en sam edinstven čip, ki združuje tri zmogljive zdravstvene senzorje – optični srčni utrip, električni srčni signal in bioelektrično impedančno analizo telesne sestave – za zagotavljanje obsežnih odčitkov, ki vključujejo srčni utrip, raven kisika v krvi in celo raven stresa. Poleg tega lahko uporabniki pridobijo globlje razumevanje zdravja svojega srca s spremljanjem krvnega tlaka in EKG-ja – neposredno na zapestju.

S povečano površino in bolj neposrednim stikom z vašim zapestjem Galaxy Watch5 zdaj spremlja zdravstvene meritve s še večjo natančnostjo kot Galaxy Watch4. Poleg tega njegov zmogljiv senzor 3-v-1 BioActive deluje v kombinaciji z drugimi senzorji serije Galaxy Watch5, vključno z na novo predstavljenim senzorjem temperature, da uporabnikom zagotovi poglobljeno razumevanje dobrega počutja. Temperaturni senzor uporablja infrardečo tehnologijo za bolj natančne odčitke, tudi če se temperatura okolice spremeni. To odpira nove možnosti za razvijalce, da razširijo svoje možnosti za zdravje in dobro počutje, uporabnikom pa, da izkoristijo povsem nove izkušnje.

Celostni zdravstveni vpogledi za izboljšanje dobrega počutja vsakogar
Galaxy Watch5, zasnovana za vsakodnevne zmage, ponuja celovito izkušnjo od začetka do konca, ki presega fitnes dejavnosti in vključuje proces po vadbi, počitek in okrevanje. Orodje za merjenje telesne sestave zagotavlja popoln posnetek uporabnikovega splošnega zdravja, ki mu nudi prilagojen pristop za zastavljanje ciljev, vodenje skozi prilagojene vadbe in spremljanje napredka. Ko je čas za počitek, serija Galaxy Watch5 omogoča uporabnikom podatke o okrevanju, vključno s srčnim utripom po intenzivni vadbi, in prilagojena priporočila glede porabe vode na podlagi izgube potenja.

Pri dobrem počutju je pomemben nočni počitek, zato uporabnikom pomagajo do boljšega spanja. Nudijo razumevanje vzorcev spanja prek rezultatov spanja, ki spremljajo faze spanja, skupaj z zaznavanjem smrčanja in ravnjo kisika v krvi. S tem lahko dosežemo izboljšane spalne navade z naprednimi nasveti za boljše spanje, ki nudijo prilagojen enomesečni vodeni program. Z integracijo SmartThings Galaxy Watch5 samodejno nastavi povezane luči, enote klimatske naprave in televizorje na vnaprej določene nastavitve, ki poskrbijo za idealno okolje za spanje. Uporabniki lahko spijo varno in trdno, saj vedo, da izboljšano zaznavanje padcev zagotavlja obveščanje stika v sili, če se vi ali vaša ljubljena oseba spotaknete doma ali padete s postelje.

Ni vam treba skrbeti, da bo vaši uri zmanjkalo energije ali da se bo poškodovala in opraskala; Galaxy Watch5 ima 13 % večjo baterijo in omogoča osem ur sledenja spanja s samo osmimi minutami polnjenja, kar je 30 % hitreje kot Galaxy Watch4. Dodatna plast vzdržljivosti ščiti Galaxy Watch5. Letos je Samsung vključil prvi zaslon pametne ure z zaslonom iz safirnega kristala, ki nudi 60 % tršo zunanjo plast, tako da vaša ura ostane zanesljiva pri vsakodnevni uporabi. Z Googlovim asistentom lahko z glasom prikličete najljubšo skladbo v Spotifyju. Kmalu pa boste z zapestja brez povezave s pametnim telefonom našli pot z zemljevidi Google Maps. Ljubitelji glasbe in zvoka bodo cenili posodobitve, ki vključujejo nove aplikacije, kot sta SoundCloud in Deezer. Poleg tega ura z operacijskim sistemom One UI Watch4.5 ponuja popolnejšo izkušnjo tipkanja, lažji način opravljanja klicev in številne nove funkcije za dostopnost, zaradi katerih je ura Galaxy Watch bolj intuitivna.

Galaxy Watch5 Pro, več funkcij in večja vzdržljivost za navdušence nad dejavnostmi na prostem
Galaxy Watch5 Pro, ustvarjen za tiste, ki radi uživajo na prostem, je najnovejši dodatek v portfelju Galaxy Watch. Od pohodništva do kolesarjenja in več, Watch5 Pro je pripravljen na izziv zahvaljujoč vrhunskim materialom. Odlikuje ga izboljšan safirni kristal, ki je bolj odporen proti obrabi in trpežno ohišje iz titana, ki ščiti zaslon s štrlečim okvirjem. Galaxy Watch5 Pro je opremljen tudi s povsem novim športnim paščkom D-Buckle, ki ponuja robustno vzdržljivost z elegantnim in čistim prileganjem.

Vgrajena je močna in vzdržljiva baterija, med drugim pa ima Galaxy Watch5 Pro največjo baterijo med Galaxy Watch. Je 60 % večji od Galaxy Watch4, kar je ključnega pomena, da vam sledi, ko premagujete novo pot. Izkoristite GPX, ki je prvič na voljo na Galaxy Watch. Odpravite se na pohod in posnemite ter delite z drugimi ljubitelji poti v aplikaciji Samsung Health z Route Workout. Prenesete lahko tudi pohodniške in kolesarske poti, ko vadite za naslednjo dirko ali poskušate popestriti svojo rutino. Med pohodom ali kolesarjenjem z intuitivnimi navodili zavoj za zavojem imejte oči na poti in stran od zemljevida. Ko boste pripravljeni na odhod domov, vas Galaxy Watch5 Pro zlahka pripelje do tja s funkcijo Track back, ki vas popelje nazaj na pot, po kateri ste prišli.

Cene in razpoložljivost
Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta na voljo za prednaročilo na izbranih trgih od 10. avgusta, maloprodajna razpoložljivost bo od 26. avgusta.

Galaxy Watch5 ponuja sodoben in minimalističen dizajn ter funkcije, ki vam pomagajo doseči več vsak dan. Na voljo je s popolnoma novimi nevtralnimi barvnimi možnostmi, ki bodo pritegnile pozornost, z možnostjo Large 44 mm, ki je na voljo v grafitni, safirni in srebrni barvi, in majhno možnostjo 40 mm, ki je na voljo v grafitni, rožnato zlati in srebrni barvi, ki ima pašček v vijolični barvi in se odlično ujema z Galaxy Z Flip4. Priporočena maloprodajna cena za Galaxy Watch5 se bo začela pri 269 € za različico Bluetooth in 299 € za različico LTE.

Za iskalce pustolovščin, ki iščejo vzdržljivost, zmogljivost in slog, je Galaxy Watch5 Pro kot nalašč za vas. Na voljo bo v barvah titan črna in titan siva, s 45 mm zaslonom, pri 399 € za različico Bluetooth in 449 € za različico LTE.

Če v času promocije kupite katerokoli pametno uro Samsung, Galaxy Watch5 ali Galaxy Watch5 Pro, prejmete kot darilo še slušalke Galaxy Buds Live (ONYX Black) v vrednosti 189 €. Za pridobitev darila se morate po nakupu registrirati na spletni strani. Ponudba z darilom je na voljo za nakupe do 25. avgusta 2022.

Če želite izvedeti več o Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro, obiščite spletno stran https://www.samsung.com/si/offer/preorder-galaxy-watch5.