Še ena neumna smrt

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 29. 07. 2019 05:13:00, Kategorija:

Vse več ljudi umira v želji po čim bolj adrenalinskem selfiju…

Še ena neumna smrt

V svetu se je zadnja leta razpasla ideja biti »vlogger«, »influencer« oziroma nekdo, ki meni, da ima kaj povedati in pri tem sam sebe tudi snema. In ker je teh veliko, je seveda težko najti takšne, ki izstopajo. Zato nekateri v želji biti drugačen, opazen, delajo neverjetne bedarije. In pri tem tudi umirajo. Najnovejši primer se je zgodil na Kitajskem, kjer je vloganje in vse, kar sodi zraven, postal kar neke vrste nacionalni šport, ki bliskovito raste - ocena podjetja Deloitte je, da je trg živih prenosov preko interneta bil lani na Kitajskem vreden 4,4 milijarde dolarjev, kar je 32 % več kot leto pred tem.

Nek 35-letni vlogger, je svoje »mesto pod soncem« iskal tako, da je pred kamero jedel in pil najbolj čudne stvari – črve, stonoge, kuščarje, čist destiliran alkohol in podobne stvari, ki jih ne boste našli v restavracijah. Na ta način si je na DonYu, največji kitajski storitvi za prenose v živo, pridelal dobrih 15.000 sledilcev. Možak je najprej vedno zavrtel »kolo sreče«, na katerem so bile vse aktualne »slaščice« in kjer se je kolo ustavilo, to je pojedel ali popil. Tistega dne se je ustavilo na strupenih stonogah. Policija ga je našla dva dni kasneje nezavestnega, brez znakov življenja in kamero, ki je še vedno snemala. Zdravniki mu niso mogli več pomagati in vlogger je umrl. Skrbniki omrežja DonYu so vse njegove videoposnetke odstranili.

To še zdaleč ni prva vlogerska smrtna žrtev na Kitajskem. Pred tem jih je bilo že kar nekaj, najbolj znan pa je Wu Yongning, tako imenovani »rooftopper«, ki je brez varovalne opreme plezal na visoke zgradbe. Leta 2017 je podvig šel po zlu in Wu je iz 62. nadstropja neke stolpnice omahnil v smrt.

Nekaj primerov, kako se ne obnašati in kaj se lahko zgodi nepazljivim fotografom in snemalcem selfijev, si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku. Čeprav je vse skupaj izredno žalostno, priporočamo ogled… Posebej če imate v svoji okolici kakšnega tovrstnega nadobudnega vloggerja.


Vir: Sunday Night/YouTube, slika je simbolična