Športna očala…

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 16. 05. 2018 05:11:00, Kategorija:

..a ne za športnike ampak gledalce. Pa tudi na kakšnem koncertu pridejo prav.

Športna očala…

Ko obiščemo kak športni ali kulturni dogodek, ne moremo vedno dobiti mesta nekje blizu dogajanja. Za to moramo, če hočemo kaj videti, vzeti s seboj kak daljnogled ali kaj podobnega. Kar pa je seveda zoprno, saj nas, če ne drugega, čez čas začnejo boleti roke. Lahko pa si omislite prostoročno alternativo, imenovano Sportnoculars.

Pri Sportnoculars gre v bistvu za daljnogled, ki pa je nataknjen na okvir očal, tako da ga ni potrebno držati v rokah. Sicer ne vemo, koliko naporen je za nos, a ideja niti ni vedeti tako neumna. Z njimi boste na začetku nogometne tekme deležni kakšne zafrkantske opazke, a do polčasa vam bodo verjetno že vsi zavidali.

Očala (recimo, da jim tako rečemo), niso namenjena opazovanju gamsov na sosednji gori, tako da od njih ne gre pričakovati velike povečave, je pa trikratna dovolj za kakšno tekmo, koncert, gledališko predstavo in podobno. Delujejo tudi če slabše vidite, saj jih je mogoče prilagoditi za dioptrijo do ±3 in to seveda za vsako oko posebej.

Sportnoculars dobite skupaj s torbico, vrvico, da vam ne padejo na tla, ščitniki pred stransko svetlobo, ter posebnimi nastavki za okvir, ki omogočajo, da očala bolje pritrdite za ušesa.

Cena in dostopnost: Sportnoculars se prodaja na Amazonu. Na ameriškem je očala mogoče dobiti za 35,75 USD (okoli 30 €), na angleškem pa so v času pisanja tega prispevka pošla in tudi cene ni bilo objavljene.

Vir: Sportnoculars