»Tega pa nisem kupila!«

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 7. 12. 2019 06:58:00, Kategorija: Trendi

Če kupuješ v trgovinah z rabljenim blagom, te lahko čaka presenečenje…

»Tega pa nisem kupila!«

Ko je Veronica Alvarez-Rodriguez iz Crestviewja na Floridi v eni od trgovin z rabljenim blagom zagledala nekaj, kar je bilo videti kot nerabljen, originalno zapakiran skakalček, je takoj pomislila na svojo prijateljico, ki je bila v veselem pričakovanju. In ga kupila. A ko sta noseča Amber Rosas in njen mož škatlo odprla, sta bila nemalo presenečena. Namesto skakalčka je bila v škatli čisto prava - polavtomatska puška. Točneje  Mossberg 715T kalibra 0,22.

Ker je mož Amber Rosas vojak, je takoj vedel, da gre za pravo stvar in poklical policijo. Policisti so prišli, si puško ogledali in potrdili, da gre za pravo 5,6-milimetrsko orožje in naprej rekli, da če sta jo dobila in če ne gre za ukradeno orožje, jo lahko obdržita, a so si čez kak dan premislili, prišli nazaj in puško odnesli. Zakoncema so povedali, da bodo poskusili izslediti njenega originalnega lastnika, če pa jim to ne bo uspelo, bosta puško lahko obdržala. A le, če si bosta priskrbela ustrezna dovoljenja. Medtem je gospa Rosas preko Twitterja vprašala podjetje Baby Einstein, proizvajalca skakalčka, če ima on kakšno idejo, kako je puška končala v originalno zapakirani embalaži skakalčka. Podjetje seveda ni imelo pojma, je pa družini Rosas ponudilo novega.

Kako se je vse skupaj končalo, CNN ne poroča, čisto lahko pa se zgodi, da bosta pričakujoča starša bogatejša za novega skakalčka in novo puško. Hmm…

Pri nas bi se to sicer težko zgodilo, a pozornost na to, kaj kupujemo, vseeno ne bo odveč.

Vir: CNN