Uresničene Jobsove sanje?

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 15. 04. 2019 04:56:00, Kategorija:

iPhone XII naj bi bil prvi Applov telefon popolnoma brez gumbov…

Uresničene Jobsove sanje?

Več ali manj vsi proizvajalci telefonov so že razkrili letošnje novosti. Najodmevnejša in hkrati (zaenkrat) še najmanj uporabna so telefoni s preklopnim zaslonom. Ti so idejno so kot ideja vsekakor zanimivi, praktične/prodajne vrednosti pa ta trenutek še nimajo, saj jih pestijo tako proizvodne kot cenovne težave.

Zato seveda nestrpno pričakujemo, kako bo na celotno stvar reagiral Apple. Se bo priključil preklopnemu vlaku ali bo prišel s kakšno novo idejo. Kakšen bo novi iPhone? Bo Apple presenetil s svojim preklopnežem, ki bo presegel tehnološke in cenovne omejitve, ki jih imajo konkurenčni telefoni? Še ne vemo. A če bo obveljal koncept, kot ga vidimo v spodnjem videu, vemo nekaj o nasledniku, načrtovanem za leto 2020.

Ta bi se lahko imenoval iPhone XII, šlo naj bi za prvi telefon, ki bo uresničil sanje Steva Jobsa o telefonu, na katerem ni niti enega gumba. Tudi za vklop in izklop ne. Telefon naj bi imel, nekaj, kar pri Applu imenujejo »Apple Space Display«, šlo pa naj bi za zaobljen zaslon brez roba, pod katerim bo popolnoma skrita tudi kamera. Novost bo tudi funkcija »Quick Apps«, ki bo z drsanjem omogočila hiter dostop do obvestil različnih aplikacij brez da bi jih za to bilo potrebno zagnati oziroma priklicati na zaslon. Novost naj bilo tudi brezžično polnjenje, ki bi omogočalo polnjenje telefona na razdalji do 20 metrov.

No, bomo videli…


Vir: ConceptsiPhone/YouTube